Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

11.01.2021

 

Kampus 5

 

 

Rehtori, Kampus 5

 

 

 

 

2 §

Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan viran täyttäminen, Kampus 5, työavain KASKO-03-231-20

HEL 2021-000191 T 01 01 01 01

Päätös

Rehtori Markku Tyni päätti valita taideteollisuusalan, sisustusalan suuntautumisalan tuntiopettajan virkaan **********

Virantoimitus alkaa 1.1.2021 lukien.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätös on ehdollinen, kunnes tehtävään valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan tuntiopettajan virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 26.11.2020 - 10.12.2020 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Kampus 5.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.

Viranhaltijan tehtävänä ovat taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan opettajan tehtävät Kampus 5:n koulutuksissa.

Ammatillisen opettajan kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.

Tehtävään kuuluvat sisustusalan opettajan opetus- ja ohjaustehtävät perustutkinnon ja ammattitutkinnon opetuksessa. Toteutustapa on oppijalähtöinen ja kokonaisvaltainen. Opettajan tehtäviin kuuluu yhteistyö keskeisten sidosryhmien kanssa oppilaitoksen sisällä sekä ulkopuolisten kumppaneiden kanssa. Tehtävään voidaan sisällyttää myös erityisvastuita koulutuksen kehittämiseen tai koulutusten toteutuksiin liittyen. Tehtävässä tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa.

Lisäksi tehtävässä edellytetään vahvaa sisustussuunnittelun osaamista sekä pehmeiden materiaalien käsittelyn ja verhoilun osaamista. Tehtävässä edellytetään vahvaa näyttöä monipuolisesta pedagogisesta osaamisesta vastaavissa tehtävissä ja kohderyhmässä sekä HOKS-prosessin osaamista ja arvostavaa kohtaamista. Tehtävässä edellytetään myös käytännön kokemusta sisustusprojektien suunnittelusta ja organisoinnista sekä vahvaa asiakaspalvelun osaamista ja yrittäjämäistä asennetta opetuksessa. Tehtävässä edellytetään näyttöä tuloksellisesta opetuksen kehittämisestä, monipuolisista opetusmenetelmistä sekä digitaalisuuden hyödyntämisestä opetuksessa ja kehittymishalukkuutta.

Hakuilmoituksessa eduksi luettiin vahva Wilma-osaaminen sekä ammatillisten ohjelmistojen hyvä hallinta ja innostus yhteistyöhön erilaisten sidosryhmien kanssa niin oppilaitoksen sisällä kuin ulkopuolellakin. Eduksi luettiin myös tuore kokemus ammatillisesta koulutuksesta ja valmius ottaa vastaan erityisvastuita koulutuksen kehittämiseen ja toteutukseen liittyen.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti neljä (4) hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on 2 hakijalla.

Hakemusten perusteella ryhmähaastatteluun kutsuttiin 3 hakijaa.

Teams-ryhmähaastattelut toteutettiin 18.12.2020, haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö ********** ja koulutuspäällikkö **********

**********

********** vahvuudeksi katsottiin pitkä työkokemus opetettavilta aloilta. Hänellä on kokemusta kielitietoisesta opetuksesta ja vahva Wilma-osaaminen. Hänellä on hyvät tiimityö- ja vuorovaikutustaidot. Hänellä on kokemusta toisen asteen ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustehtävistä sekä näyttöä toimimisesta menestyksekkäästi erilaisten opiskelijoiden ohjauksessa moniammatillisessa tiimissä.

**********

**********

Kahdella haastatellulla on tehtävässä edellytettyä ammatillista työkokemusta ja kokemusta opetus- ja ohjaustehtävissä toimimisesta toisella asteella. ********** etuna tehtävässä voidaan pitää hänen kokemustaan sisustusalan opettajana sekä opetuksen toteuttamista monipuolisesti digitaalisia alustoja hyödyntäen.

Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan opettajan tehtävässä korostuu sisustusalan osaamisen opetus ja ohjaus sekä opetuksen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Stadin AO:n tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuu myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen mm. erityisopettajan ja suomi toisena kielenä opettajan kanssa.

Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Elina Tirinen, koulutuspäällikkö, puhelin: 310 89266

elina.tirinen(a)hel.fi

Osaro Eguavoen, hallintoassistentti, puhelin: 310 81925

osaro.eguavoen(a)hel.fi

 

Markku Tyni

 

rehtori

 

Liitteet

1

KASKO-03-231-20 hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51308

Sturenkatu 18-22

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566