Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

30.12.2020

 

Kampus 5

 

 

Rehtori, Kampus 5

 

 

 

 

28 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, sosiaali- ja terveysalan tuntiopettajan virka, työavain KASKO-03-179-20

HEL 2020-014434 T 01 01 01 01

Päätös

 

Stadin ammatti- ja aikuisopiston rehtori päätti valita tuntiopettajan virkasuhteiseen tehtävään 1.1.2021 alkaen **********

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätöksen perustelut

 

Sosiaali- ja terveysalan tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 7.12.2020 – 21.12.2020 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän sijoituspaikka tehtävän alkaessa on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, kampus 5.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.

Viranhaltijan tehtävänä ovat tuntiopettajan tehtävät Stadin ammatti- ja aikuisopiston kampus 5:n sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa.

Ammatillisen opettajan viran kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.

Tuntiopettajan työnkuvaan kuuluvat opetus- ja ohjaustehtävät sekä koulutuksen suunnittelu, toteutus ja kehittäminen sekä muut opetukseen liittyvät tehtävät sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa. Kiinteä osa opettajan tehtävää on työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaaminen sekä näyttöjen arviointi. Lisäksi opettaja osallistuu aktiivisesti työelämäyhteistyön kehittämiseen.

Opettaja toimii tiimin jäsenenä huolehtien opiskelijoiden ohjauksesta ja yksilöllisten polkujen toteutuksesta yhdessä muun tiimin kanssa. Lisäksi opettaja voi toimia alan HOKS-ohjaajina vastaten opiskelijoiden henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatimisesta ja ylläpidosta.

Hakuilmoituksessa edellytettiin monipuolista ja varhaiskasvatuksen osaamista sekä taitoa ohjata opiskelijoita yksilöllisesti ja joustavasti. Valitulta edellytettiin kehittävää työotetta ja tiimityöskentelytaitoja.

Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin työkokemusta opettavien aineista ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa toimimisesta sekä kokemusta eri kulttuureista tulevien opiskelijoiden opetuksesta ja ohjauksesta.

Hakuilmoituksessa luettiin eduksi hyvät vuorovaikutus- ja ohjaustaidot monikielisissä yhteisöissä sekä kokemuksen omaopettajana toimimisesta ja virtuaalisissa oppimisympäristöissä toteutettavan opetuksen digitekninen osaaminen.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat

taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 22 hakijaa, joista 19 täytti tehtävän kelpoisuusvaatimukset.

Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 11 hakijaa. Videohaastattelujen perusteella 3 kutsuttiin yksilöhaastatteluun. Teams-haastattelut toteutettiin 29.12.2020, jossa haastattelijoina toimivat rehtori ********** ja koulutuspäällikkö **********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Kaikilla haastatelluilla on tehtävässä edellytettyä monipuolista ammatillista työkokemusta, kokemusta opetus- ja ohjaustehtävissä toimimisesta toisella-asteella, sekä hyvät tiimityö- ja vuorovaikutustaidot. Lisäksi jokaisella oli kokemusta digi- ja hybridiopetuksesta. Valitun etuna voidaan pitää hänen monipuolinen ja laaja-alainen kokemus ja näkemys monikulttuuristen opiskelijaryhmien ohjaamisessa, kielitietoisessa opetuksessa ja lähihoitajakoulutuksen kehittämisessä.

Tuntiopettajan tehtävässä korostuu erilaisten opiskelijoiden ohjaus ja opetuksen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Stadin ammatti- ja aikuisopiston tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuu myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen.

Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että valitulla on parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen.

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Markku Tyni, rehtori, puhelin: 310 24698

markku.tyni(a)hel.fi

Miia Ojalainen, koulutuspäällikkö, puhelin: 310 26022

miia.ojalainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijat KASKO-03-179-20

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51308

Sturenkatu 18-22

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566