Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

30.12.2019

 

Kampus 1

 

 

Rehtori, Kampus 1

 

 

 

 

25 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, ohjaavan opettajan virka, työavain KASKO-03-80-19

HEL 2019-013056 T 01 01 01 01

Päätös

Rehtori päätti kokonaisarvion perusteella valita ohjaavan opettajan virkasuhteiseen tehtävään kasvatustieteen maisteri ********** Tehtävä on voimassa toistaiseksi ja alkaa 1.1.2020.

Päätöksen perustelut

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (10.9.2019, § 70) mukaan opettajan ottamisesta vakinaiseen virkasuhteeseen päättää rehtori. Tehtävän palkkaus ja palvelusuhteen muut ehdot määräytyvät kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Virkaan valitulla on puolen vuoden koeaika.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa oli haettavana 12.11.–26.11.2019 3 ohjaavan opettajan virkasuhteinen tuntiopettajan tehtävää 1.1.2020 alkaen toistaiseksi. Virkasuhteisen tehtävän sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopiston kampus 1.

Tehtävä oli avoinna Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä työavaimella KASKO 03-80-19. Määräaikaan 26.11.2019 klo 16 mennessä tehtävään haki seitsemänkymmentäneljä (74) henkilöä. Hakijoista viisikymmentäkuusi (56) henkilöä täytti opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaisen kelpoisuusvaatimuksen.

Viranhaltijan tehtävänä on ohjaavan opettajan opetus- ja ohjaustehtävät oppilaitoksessa, työpaikoilla sekä työpajatoiminnassa tapahtuvissa erilaisissa oppimisympäristöissä. Eri ikäisten ja taustaisten opiskelijoiden tukeminen opinnoissa ja oman toiminnan ohjauksessa sekä suomea toisena kielenä puhuvien opiskelijoiden tukeminen opiskeluvalmiuksia tukevissa opinnoissa, suomalaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä toimimisessa, uraohjauksessa sekä digitaalisessa yhteiskunnassa toimimisessa.

Hakuilmoituksessa on edellytetty hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, Ohjauksellista ja valmentavaa otetta opiskelijoiden osaamisen tunnistamisessa sekä puuttuvan osaamisen hankkimisen suunnittelussa ja toteutuksessa yhteistyössä opettajatiimien kanssa.

Eduksi on katsottu kokemuksen toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta ja tehtäväkohtaisesti kokemusta oppisopimuskoulutuksen toteutuksesta, työllisyyden hoidon palveluverkostoista ja työpajatoiminnan mahdollisuuksista osaamisen tunnistamisessa tai ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisesta puuttuvan osaamisen hankkimisesta ja oppimisvalmiuksia parantavien opintojen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Eduksi on katsottu myös monipuoliset pedagogiset taidot, kielitietoisen opetus- ja ohjausotteen, halukkuuden kehittää opetusta ja ohjausta sekä kokemuksen monikulttuurisesta-, järjestö- ja/tai nuorisotyöstä.

Lisäksi on edellytetty opetus- ja ohjaustyökokemusta, hyviä pedagogisia taitoja sekä työssä tarvittavien laitteiden hallintaa. Samoin on edellytetty hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.

Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella kaksikymmentäneljä (24) hakijaa.

Haastattelut pidettiin 12.12.2019 ja haastattelijoina toimivat koulutuspäälliköt Maria Vänskä ja Helena Lehtinen.

Kokonaisarvioinnin perusteella tehtävään valittiin kasvatustieteen maisteri **********

********** täyttää tehtävän kelpoisuusehdot. Hänellä on ammatillisen opettajan kelpoisuusehtojen mukainen opettajan pätevyys sekä kokemusta ammatillisen koulutuksen ohjaavan opettajan tehtävästä osaamisen tunnistamisessa ja puuttuvan osaamisen hankkimisen tukemisesta sekä kokemusta työllisyydenhoidon ja työpajatoiminnan ohjaavan opettajan ja työvalmentajan tehtävistä.

Valittu omaa hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot ja hän on joustava. Hänellä on näyttöä kehittämistyöstä ja kokemusta kielitietoisesta opetuksesta ja monikulttuurisesta oppimisympäristöstä sekä eri ikäisten kanssa toimimisesta. Valitun vahvuutena on työllisyydenhoidon ja työpajatoiminnan asiakasryhmien erityistarpeiden tunteminen ja niihin liittyvien ohjauksellisten toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus moniammatillisessa tiimissä.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston kampus 1 rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastattelussa ilmenevien seikkojen kokonaisarvion perusteella, että parhaat edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Annele Ranta, rehtori, puhelin: 310 21839

annele.ranta(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51309

Kullervonkatu 11

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 61

Faksi

 

Alv.nro

neuvonta.opetusvirasto@hel.fi

https://www.hel.fi/www/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

+358 9 86390

 

FI02012566