Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

10.06.2021

 

Kampus 2

 

 

Koulutuspäällikkö, Oppimisyksikkö 2-4

 

 

 

 

1 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, tekstiili- ja muotialan tuntiopettaja, työavain KASKO-03-71-21

HEL 2021-007129 T 01 01 01 01

Päätös

 

Koulutuspäällikkö päätti valita Stadin ammatti- ja aikuisopiston tekstiili- ja muotialan tuntiopettajan virkasuhteiseen määräaikaiseen tehtävään **********

Palvelussuhde alkaa 1.8.2021 ja päättyy 31.12.2022.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätöksen perustelut

 

Tekstiili- ja muotialan tuntiopettajan määräaikainen virka oli julkisesti haettavana 12.04.2021-30.04.2021 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa työavaimella KASKO-03-71-21.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan opettajan ottamisesta määräaikaiseen virkasuhteeseen päättää koulutuspäällikkö.

Viranhaltijan tehtävänä on tekstiili- ja muotialan tuntiopettajan tehtävät Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Tekstiili- ja muotialan tuntiopettajan viran kelpoisuusvaatimuksena on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukainen kelpoisuus.

Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin tekstiili- ja muotialan työkokemusta vaatteen valmistuksen, asusteen valmistuksen tai sisustusompelun alalta sekä kokemusta tuotesuunnittelusta. Tehtävässä edellytetään myös näyttöä ja tuoretta kokemusta toisen asteen ammatillisesta yksilöllisestä, kielitietoisesta ja opiskelijalähtöisestä suunnitelmallisesta ohjauksesta ja opetuksesta sekä erinomaisia vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimityötaitoja. Lisäksi tehtävässä edellytetään vahvoja ammatillisia digitaalisia taitoja ohjelmistoista Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator), tuotekuvauskokemusta ja verkkokauppakokemusta sekä yrittäjätaustaa. Lisäksi edellytetään tekstiili- ja muotialan työelämäverkostoja pääkaupunkiseudulla. Hakuilmoituksessa luettiin eduksi ohjelmistokokemus Grafis ja Accumark Platform -ohjelmistoista.

Määräajassa hakemuksen jätti 10 hakijaa. Videohaastatteluun kutsuttiin seitsemän (7) hakijaa, joista kuusi (6) hakijaa vastasi videohaastattelun kysymyksiin. Videohaastattelun vastausten perusteella ryhmähaastatteluun kutsuttiin neljä (4) hakijaa. 

Ryhmähaastattelussa havainnoitiin ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustehtävissä tarvittavia keskeisiä tietoja, keskeistä osaamista ja opiskelijalähtöisyyttä. Hakijoille esiteltiin ryhmähaastattelun aikana kuvaus tiimissä toimimisesta sekä pohdittiin osaamisperusteisuutta ja sen vaikutusta pedagogisiin valintoihin. Ryhmähaastattelun toteuttivat koulutuspäälliköt **********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Kaikilla hakijoilla on kokemusta verkkokaupasta sisällön tuotantoon, ylläpitoon tai prosessiin liittyen.

Kaikilla hakijoilla on kokemusta tekstiili- ja muotialan yrittäjyydestä eri muodoissa.

Koulutuspäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on ********** Hänellä on vähintään kolmen vuoden pituinen käytännön työkokemus opetustehtävän sisältöä lähinnä vastaavissa tehtävissä sekä hyvä pedagoginen ja ohjauksellinen näkemys. Lisäksi hänen valintaansa puoltaa erityisesti tiimissä toimimisen taidot, sekä erityisopettajakokemus ja työelämäyhteistyöverkosto, sekä laaja kokemus erilaisista oppijoista peruskoulutuksesta korkea-asteelle. Erityisopettajakokemus katsotaan eduksi tehtävässä suoriutumisessa, koska pedagogisten tukitoimien suunnittelu ja toteuttaminen on osa opettajatiimien tehtävää.

Pöytäkirjanote lähetetään tehtävään valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä 

niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

 

Lisätiedot

Jaana Viitamäki, koulutuspäällikkö, puhelin: 040 334 0995

jaana.viitamaki(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 40302

Ilkantie 3

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 40

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566