Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Lukiokoulutus

31.05.2021

 

 

 

 

Lukiokoulutuksen päällikkö

 

 

 

 

27 §

Apulaisrehtorin virkaan ottaminen, Vuosaaren lukio, työavain KASKO-03-33-21

HEL 2021-006565 T 01 01 01 01

Päätös

Lukiokoulutuksen päällikkö päätti ottaa Vuosaaren lukioon sijoitettuun apulaisrehtorin virkaan (nro 003874) **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2021 lukien.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätöksen perustelut

Vuosaaren lukioon sijoitettu apulaisrehtorin virka tulee avoimeksi 1.8.2021. Apulaisrehtorin virka on julistettu haettavaksi kaupungin verkkosivuilla www.helsinkirekry.fi 24.3.2021 työavaimella KASKO-03-33-21.

Vuosaaren lukio on yleislukio, jonka painotuksina ovat musiikki ja teknologia. Vuosaaren lukiolle on kevään 2021 aikana valmistumassa uudisrakennus, jossa lukio aloittaa toimintansa 1.8.2021 alkaen. Uudisrakennus sijaitsee aivan Vuosaaren keskustassa metroaseman vieressä. Uudisrakennus on mitoitettu 900 lukio-opiskelijalle. Vuosaaren lukion toiminnan lähtökohtia ovat vastuullisuus, toisen kunnioittaminen ja avoin vuorovaikutus.

Apulaisrehtorilta vaaditaan sama kelpoisuus kuin rehtorilta. Kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaan. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin johtamiskokemusta.

Apulaisrehtori toimii rehtorin työparina ja johtaa osaltaan koulun toimintaa kaupunkistrategisten tavoitteiden mukaan. Apulaisrehtori johtaa yhdessä rehtorin kanssa koulun pedagogista toimintaa ja taloutta sekä tila- ja turvallisuusasioita sekä osallistuu henkilöstöjohtamiseen yhteistyössä rehtorin kanssa. Lisäksi apulaisrehtori osallistuu sidosryhmäyhteistyöhön.

Virkaan jätti 14.4.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 20 hakijaa. Hakemuksissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden viime aikaiseen johtamis- ja esimieskokemukseen peruskoulun tai lukion apulaisrehtorina, virka-apulaisrehtorina tai rehtorina. Lisäksi huomioitiin kokemus maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kanssa toimisesta sekä kokemus vastaavan kokoisen lukioyksikön toiminnasta. Tällä perusteella videohaastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa.

Videohaastattelutyökalulla pyydettiin hakijaa kertomaan opiskelijoiden ja opettajien hyvinvoinnin tukemisesta, Vuosaaren lukion painotusten ja yhteistyöverkostojen rakentamisesta sekä hakijoiden omaa johtamistyötä koskevista arvoista. Kysymyksillä kartoitettiin hakijoiden kykyä tukea Vuosaaren lukion muutoksessa olevaa henkilöstöä. Lisäksi selvitettiin hakijoiden näkemystä erilaisen yhteistyöverkoston rakentamisesta Vuosaaren lukion toiminnan ja sen omien painotusten tueksi.

Videohaastattelujen arviointiin osallistuivat rehtori ********** lukiokoulutuksen päällikkö ********** ja HR-asiantuntija ********** Vastaukset arvioitiin apulaisrehtorin tehtävän vaatimuksiin nähden. Vastauksissa kiinnitettiin huomioita Vuosaaren lukion toimintaympäristön tuntemukseen sekä näkemyksiin hyvinvoinnin johtamisesta.

Videohaastattelujen perusteella kutsuttiin yksilöhaastatteluun neljä hakijaa: **********

Yksilöhaastattelut pidettiin Teamsin välityksellä 4.5.2021 ja niihin osallistuivat rehtori ********** ja HR-asiantuntija **********

**********

**********

**********

**********

**********

Haastattelujen jälkeen suoritetun kokonaisarvioinnin perusteella lukiokoulutuksen päällikkö katsoo, että **********

Toimialajohtajan 20.11.2019 tekemän delegointipäätöksen (§ 100) perusteella lukiokoulutuksen päällikkö ottaa apulaisrehtorin toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen.

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Marko Paju, rehtori, puhelin: 310 86801

marko.paju(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuken toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566