Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Lukiokoulutus

27.05.2021

 

 

 

 

Lukiokoulutuksen päällikkö

 

 

 

 

26 §

Lukion apulaisrehtorin viran täyttäminen, Kallion lukio, työavain KASKO-03-34-21

HEL 2021-006401 T 01 01 01 01

Päätös

Lukiokoulutuksen päällikkö päätti ottaa Kallion lukioon sijoitettuun lukion apulaisrehtorin virkaan (nro 3873) toistaiseksi **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2021.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Rikosrekisterinotetta ja selvitystä terveydentilasta ei tarvitse esittää.

Päätöksen perustelut

Kallion lukioon sijoitettu lukion apulaisrehtorin virka tulee avoimeksi 1.8.2021. Apulaisrehtorin virka on julistettu haettavaksi kaupungin verkkosivuilla www.helsinkirekry.fi 24.3.2021 työavaimella KASKO-03-34-21.

Kallion lukio on ilmaisutaidon erityistehtävälukio, jonka eritystehtäväaineita ovat teatteri, tanssi, puheilmaisu, kirjallinen ilmaisu, puheilmaisu, lavastus ja valo- ja äänitekniikka.

Kallion lukio on uusiutuva ja uutta luova koulu, joka elää ajassa mutta on myös juuristaan tietoinen. Toimintaamme ohjaa humanistinen ihmiskäsitys ja laajan yleissivistyksen ihanne: Kalliossa opiskellaan monipuolisesti tietoa, taitoja ja taidetta uteliaisuutta ja kriittisyyttä arvostaen. Kannustavuus, positiivisuus ja ennakkoluulottomuus ovat Kallion tunnusmerkkejä, joita vaalimme koulumme arjessa. Arvostamme itsenäistä ajattelua sekä tekemistä ja kasvamista suorittamisen ja kilpailun asemesta. Rohkaisemme opiskelijaa kokeilemaan uutta ja kehittämään osaamistaan turvallisessa ympäristössä sekä etsimään itseään virheitä pelkäämättä.

Kallion lukiossa valmistuu vuosittain n. 150 esitystä sekä lukion omiin tiloihin, että koulun ulkopuolelle. Lisäksi koululla on laaja yhteistyökumppaneiden verkosto sekä kotimaassa että ulkomailla.

Apulaisrehtorilta vaaditaan sama kelpoisuus kuin rehtorilta. Kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaan. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin johtamiskokemusta.

Apulaisrehtori toimii rehtorin työparina ja johtaa osaltaan koulun toimintaa kaupunkistrategisten tavoitteiden mukaan. Apulaisrehtori johtaa yhdessä rehtorin kanssa koulun pedagogista toimintaa ja taloutta sekä tila- ja turvallisuusasioita sekä osallistuu henkilöstöjohtamiseen yhteistyössä rehtorin kanssa. Lisäksi apulaisrehtori osallistuu sidosryhmäyhteistyöhön.

Virkaan jätti 14.4.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 16 hakijaa. Hakemusten perusteella kutsuttiin 6 hakijaa videohaastatteluun. Hakemuksissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden kokemukseen esimiestyöstä, hallinnollisesta työstä ja koulumaailman tuntemuksesta sekä siihen, miksi hakija hakee apulaisrehtoriksi juuri Kallion lukioon.

Videohaastattelutyökalulla pyydettiin hakijaa kertomaan, millaisena hän näkee Kallion lukion merkityksen, mitä hän ajattelee Koulun kehittämisestä sekä sen, millaisen esimiehen kanssa hän haluaa työskennellä. Videohaastattelujen arviointiin osallistuivat rehtori ********** lukiokoulutuksen päällikkö ********** ja HR-asiantuntija ********** Vastaukset arvioitiin apulaisrehtorin tehtävän vaatimuksiin nähden.

Videohaastattelujen perusteella kutsuttiin yksilöhaastatteluun 3 hakijaa: **********

**********

**********

**********

Yksilöhaastattelut pidettiin Teamsin välityksellä 11.5.2021 ja niihin osallistuivat rehtori ********** ja HR-asiantuntija **********

**********

Lukiokoulutuksen päällikkö tapasi valitun henkilön ennen valintapäätöksen tekemistä.

Haastattelujen jälkeen suoritetun hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnin perusteella lukiokoulutuksen päällikkö katsoo, että **********

Toimialajohtajan 20.11.2019 tekemän delegointipäätöksen (§ 100) perusteella lukiokoulutuksen päällikkö ottaa apulaisrehtorin toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Ari Mäkinen, rehtori, puhelin: 310 84425

ari.j.makinen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566