Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Lukiokoulutus

25.05.2021

 

 

 

 

Lukiokoulutuksen päällikkö

 

 

 

 

24 §

Lukion apulaisrehtorin viran täyttäminen, Etu-Töölön lukio, työavain KASKO-03-37-21

HEL 2021-006338 T 01 01 01 01

Päätös

Lukiokoulutuksen päällikkö päätti ottaa Etu-Töölön lukioon sijoitettuun lukion apulaisrehtorin virkaan (nro 3867) toistaiseksi **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2021.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Rikosrekisterinotetta ja selvitystä terveydentilasta ei tarvitse esittää.

Päätöksen perustelut

Etu-Töölön lukioon sijoitettu lukion apulaisrehtorin virka tulee avoimeksi 1.8.2021. Apulaisrehtorin virka on julistettu haettavaksi kaupungin verkkosivuilla www.helsinkirekry.fi 24.3.2021 työavaimella KASKO-03-37-21.

Etu-Töölön lukio eli Tyly on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva yleislukio, jonka painotuksena on yrittäjyys. Olemme yhteisönä digitaalisesti erittäin osaava joukko, ilmiöopiskelun edelläkävijöitä ja vahvistamme opiskelijoiden osallisuutta tiimitoiminnalla.

Lukiomme tarjoaa opiskelijoille yleisen jatko-opintokelpoisuuden ja laaja-alaisen yleissivistyksen turvallisessa ja alati kehittyvässä oppimisympäristössä. Tylyssä on noin 700 opiskelijaa ja 40 opettajaa, jotka ovat erittäin yhteistyöhenkisiä, innovatiivisia ja innostuneita työstään ja sen kehittämisestä. Toimimme vuoden 2021 loppuun saakka väistötiloissa osoitteessa Albertinkatu 40-42, Helsinki, minkä jälkeen pääsemme palaamaan peruskorjattuun, arvokkaaseen Arkadiankadun rakennukseemme.

Tule kanssamme rakentamaan ilmiömäistä yrittäjyyttä ja tiimitoimintaa Helsingin ytimeen!

Apulaisrehtorilta vaaditaan sama kelpoisuus kuin rehtorilta. Kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaan. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin johtamiskokemusta.

Apulaisrehtori toimii rehtorin työparina ja johtaa osaltaan koulun toimintaa kaupunkistrategisten tavoitteiden mukaan. Apulaisrehtori johtaa yhdessä rehtorin kanssa koulun pedagogista toimintaa ja taloutta sekä tila- ja turvallisuusasioita sekä osallistuu henkilöstöjohtamiseen yhteistyössä rehtorin kanssa. Lisäksi apulaisrehtori osallistuu sidosryhmäyhteistyöhön.

Virkaan jätti 14.4.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 23 hakijaa. Hakemusten perusteella kutsuttiin 8 hakijaa videohaastatteluun. Hakemuksissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden monipuolisen lukio-osaamiseen ja sen soveltuvuuteen Etu-Töölön lukion tarpeisiin.

Videohaastattelutyökalulla pyydettiin hakijaa kertomaan, omista, juuri Etu-Töölön lukion toimintakulttuuria tukevista vahvuuksistaan sekä koulun johdossa ja koulutusuudistusten parissa toimimisesta. Tällä tavoiteltiin hakijoiden motivaatiota ja kiinnostusta kyseistä lukiota kohtaan sekä ajatuksia yhteistyöstä rehtorin työparina.

Videohaastattelujen arviointiin osallistuivat rehtori ********** lukiokoulutuksen päällikkö ********** ja HR-asiantuntija ********** Vastaukset arvioitiin apulaisrehtorin tehtävän vaatimuksiin nähden.

Videohaastattelujen perusteella ensimmäiseen yksilöhaastatteluun kutsuttiin 3 hakijaa. Yksilöhaastattelut pidettiin Teamsin välityksellä 3.5.2021 ja niihin osallistuivat rehtori ********** ja HR-asiantuntija **********

Ensimmäisten yksilöhaastatteluiden perusteella kutsuttiin kaksi hakijaa toiseen yksilöhaastatteluun. Toiseen haastatteluun kutsuttiin ********** Toiset yksilöhaastattelut pidettiin 10.5.2021 ja niihin osallistuivat lukiokoulutuksen päällikkö ********** ja rehtori **********

**********

**********

**********

Haastattelujen jälkeen suoritetun hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnin perusteella lukiokoulutuksen päällikkö katsoo, että **********

Toimialajohtajan 20.11.2019 tekemän delegointipäätöksen (§ 100) perusteella lukiokoulutuksen päällikkö ottaa apulaisrehtorin toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Joanna Ovaska, rehtori, puhelin: 310 82668

joanna.ovaska(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566