Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Lukiokoulutus

11.04.2019

 

 

 

 

Lukiokoulutuksen päällikkö

 

 

 

 

9 §

Lehtorin (ilmaisutaito, teatteri) virkaan ottaminen, Kallion lukio, työavain 5-4095-18

HEL 2019-001808 T 01 01 01 01

Päätös

Lukiokoulutuksen päällikkö päätti valita ilmaisutaidon lehtorin(opetettava aine teatteri) virkaan (4082) **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2019 lukien.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätös on ehdollinen kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (502/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen ja kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Ilmaisutaidon lehtorin virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 4.1.-21.1.2019 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa.

Kallion lukiolla on valtakunnallinen ilmaisutaidon erityinen koulutustehtävä. Teatterilla on merkittävä rooli ilmaisutaidon opetuksessamme. Teatterin ja muiden oppiaineitten (mm. eri taideaineitten ja kielten) välillä tehdään oleellista yhteistyötä monimuotoisissa ja myös kansainvälisissä projekteissa.

Tehtävä on monipuolinen ja sen hoitamiseen kuuluu teatteri-ilmaisullisten perusvalmiuksien, roolityöskentelyn, ohjaamisen ja teatteritietouden opettamista sekä esitysten ohjaamista ja produktioiden tuotantoa. 

Määräaikaista virkaa haki hakuajan kuluessa 23 henkilöä. Hakijoista 14 henkilöä täytti opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaisen kelpoisuusvaatimuksen.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa ilmoitettiin, että eduksi katsotaan kokemus teatterin lukiodiplomikurssien ohjaamisesta ja taideaineitten arvioinnin kehittämisestä. Kokemus valotekniikan opettamisesta. Kyky verkostoitua alan toimijoiden ja oppilaitosten kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti. Hakijan eduksi luetaan myös kyky opettaa englanniksi.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Haastattelut suoritettiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe oli lyhyt videohaastattelu, johon kutsuttiin 9 henkilöä

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Ennen videohaastattelujen määräajan umpeutumista ilmoitti ********** vetävänsä hakemuksensa pois virkahausta.

Haastatteluun valinnan perusteena on ollut muodollisen kelpoisuuden lisäksi hakijoiden kokemus teatteri-/näyttelijän työstä, monipuolinen koulutus, työkokemus ja hakemustekstissä esiin tulleet ansiot sekä motivaatio avoinna ollutta virkaa kohtaan. Hakemusten perusteella kenelläkään hakijoista ei ollut valotekniikasta niin paljon näyttöjä, että se olisi voitu lukea eduksi.

Hakemusten ja videohaastattelujen perusteella varsinaiseen haastatteluun kutsuttiin 2 henkilöä: **********

Edellä mainittujen perusteiden lisäksi näiden kahden kohdalla arvostettiin heidän näkemyksiään siitä, mitä he toisivat Kallioon sekä sitä, millaisena he näkivät Kallion lukion erityistehtävän merkityksen.

**********

**********

**********

Teatterin lehtorin virassa korostuu teatteriopetuksen ja produktioiden samanaikaiseen toteuttaminen, yhteistyö toisten taideaineiden opettajien kanssa, lukio-opetuksen rakenteen ymmärtäminen ja opiskelijoiden arviointi. Tehtävän hoitaminen vaatii myös mukautuvuutta ja joustavuutta. Tehtävä edellyttää osallistumista opetuksen kehittämistyöhön sekä ymmärrystä Kallion lukion erityistehtävän opetukseen asettamista vaatimuksista sekä Kallion lukion arvomaailmasta. Tehtävään valitulla täytyy olla vahva osaaminen teatteritaiteesta ja taiteiden välisestä yhteistyöstä. Hänellä on oltava näkemystä myös lukio-opetuksen ulkopuolelta sekä halua kehittää teatteriopetusta myös uuteen suuntaan.

Lukiokoulutuksen päällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Ari Mäkinen, rehtori, puhelin: 310 84425

ari.j.makinen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566