Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Perusopetuksen palvelukokonaisuus

 

 

 

12.03.2021

 

 

 

 

Perusopetusjohtaja

 

 

 

 

25 §

Vuoniityn peruskouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen

HEL 2021-003130 T 01 01 01 01

Päätös

Perusopetusjohtaja päätti ottaa Vuoniityn peruskouluun sijoitettuun peruskoulun rehtorin virkaan (nro 000010) toistaiseksi ********** Virantoimitus alkaa 1.8.2021.

Päätöksen perustelut

Vuoniityn peruskoulussa toimii luokat 1-9 kolmessa eri toimipisteessä Heteniityntiellä, Koukkusaarentiellä ja Venemestarintiellä. Koulussa annetaan painotettua opetusta musiikkiluokilla alkaen kolmannelta ja seitsemänneltä luokalta sekä medialuokalla alkaen seitsemänneltä luokalta.

Rehtorin kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaan. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin johtamiskokemusta sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 2 §:n mukaan rehtoriksi on kelpoinen henkilö, jolla on ylempi korkeakoulututkinto, asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä sekä opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 25 opintopisteen tai vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Rehtori johtaa koulun toimintaa kaupunkistrategisten tavoitteiden mukaan. Hän johtaa pedagogista toimintaa ja taloutta sekä vastaa henkilöstöjohtamisesta, tuloksista ja toiminnan laadusta oman koulunsa johtoryhmän kanssa. Rehtori johtaa sidosryhmäyhteistyötä oman koulunsa osalta ja yhdessä alueen muiden rehtoreiden kanssa ottaen huomioon strategiset painopisteet. Koulussa on kaksi virka-apulaisrehtoria.

Virkaan jätti 17.2.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 11 hakijaa. Videohaastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella 7 hakijaa, joilla oli perusopetuksen tuntemusta ja viimeaikaista perusopetuksen johtamiskokemusta. Videohaastatteluun kutsuttiin **********

Videohaastattelutyökalulla kysyttiin hyvin toimivasta koulusta, monikulttuurisen koulun johtamisesta sekä onnistuneesta johtamisteosta. Videohaastattelujen arviointiin osallistuivat perusopetusjohtaja ********** sekä perusopetuksen aluepäällikkö **********

Vastaukset arvioitiin rehtorin tehtävän vaatimuksiin nähden.

Videohaastattelujen perusteella yksilöhaastatteluun 23.-24.2.2021 kutsuttiin neljä hakijaa: ********** Haastatteluihin osallistuivat ********** Vuoniityn peruskoulun johtokunnan varapuheenjohtaja ********** sekä Hr-asiantuntija **********

Haastattelun jälkeen Psycon Oy:n suorittamaan henkilöarviointiin kutsuttiin kaksi hakijaa ********** heidän johtamiseen ja rehtorin työhön liittyvien näkemystensä perusteella. Heidät kutsuttiin toiseen haastatteluun 8.3.2021. Haastatteluun osallistuivat ********** Perusopetuksen aluepäällikkö **********

Hakija **********

Hakija **********

**********

**********

Rehtorin työssä korostuvat monialainen johtamisosaaminen sekä hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Rehtori vastaa koulun pedagogisesta, hallinnollisesta ja henkilöstöjohtamisesta. Tehtävä edellyttää monipuolista kokemusta niin johtamis- ja esihenkilötyöstä kuin kykyä suunnitella ja kehittää opetusta ja oppimisympäristöjä sekä arvioida kehittämistyön tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta.

Henkilöarvioinnin ja haastattelujen jälkeen suoritetun hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnin perusteella perusopetusjohtaja katsoo, että ********** on parhaat edellytykset Vuoniityn peruskouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran menestykselliseen hoitamiseen. Hänen edukseen luetaan kyky edistää tavoitteellisena ja osallistavana johtajana työyhteisön kehittymistä. Lisäksi hän tuo esille monipuolisen kokemuksen kielitietoisen pedagogiikan edistämisestä ja monikulttuurisessa toimintaympäristössä toimimisesta sekä verkostojen mukaan ottamisesta koulun kehittämisessä. Myös henkilöarviointi tukee valintaa.

Vuoniityn peruskoulun johtokunta on antanut asiasta lausunnon. Toimialajohtajan 20.11.2019 tekemän delegointipäätöksen (§ 100) perusteella rehtorin ottaa palvelukokonaisuuden johtaja.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

 

Kati Aaltio, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 310 35140

katriina.aaltio(a)hel.fi

Veera Pellinen, Hr-asiantuntija, puhelin

veera.pellinen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566