Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Perusopetuksen palvelukokonaisuus

 

 

 

03.04.2019

 

 

 

 

Perusopetusjohtaja

 

 

 

 

33 §

Meilahden yläasteen kouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen

HEL 2019-003369 T 01 01 01 01

Päätös

Perusopetusjohtaja päätti ottaa Meilahden yläasteen kouluun sijoitettuun peruskoulun rehtorin virkaan (nro 0041) toistaiseksi ********** Virantoimitus alkaa 1.8.2019. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Meilahden yläasteen kouluun sijoitettu peruskoulun rehtorin virka on tullut avoimeksi 1.3.2019. Rehtorin virka on julistettu haettavaksi kaupungin verkkosivuilla www.helsinkirekry.fi 4.1.2019. Lisäksi rehtorin viran hausta on tiedotettu Helsingin Sanomissa 6.1.2019.

Meilahden yläasteen koulussa on 469 oppilasta vuosiluokilla 7–9. Koulu tarjoaa kaksikielistä suomi-kiina-opetusta ja ruotsin kielen kielikylpyopetusta. Lisäksi koulussa on kuvataidepainotus.

Rehtorin kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaan. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin johtamiskokemusta sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 2 §:n mukaan rehtoriksi on kelpoinen henkilö, jolla on ylempi korkeakoulututkinto, asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä sekä opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 25 opintopisteen tai vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Rehtorin keskeisinä tehtävinä on vastata koulun opetus-, ohjaus- ja kasvatustyön johtamisesta, koulun henkilöstöjohtamisesta, koulun taloudesta ja toiminnan tuloksellisuudesta, koulun toiminnan kehittämisestä sekä koulun sisäisestä ja huoltajien, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Virkaan jätti 21.1.2019 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 14 hakijaa. Videohaastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella 4 hakijaa: ********** Videohaastattelutyökalulla kysyttiin hakijoiden johtamisperiaatteita ja johtamiskokemusta, näkemystä koulun toimintakulttuurista ja oppimis-ympäristöstä tulevaisuudessa, oppilaan oppimisen tuen toteutumista sekä onnistunutta johtamistekoa. Videohaastattelujen arviointiin osallistuivat perusopetusjohtaja ********** sekä perusopetuksen aluepäällikkö ********** Vastaukset arvioitiin rehtorin tehtävän vaatimuksiin nähden.

Videohaastattelujen perusteella ensimmäiseen haastatteluun 1.3.2019 kutsuttiin kolme hakijaa: ********** Haastatteluihin osallistuivat perusopetusjohtaja ********** perusopetuksen aluepäällikkö ********** Meilahden yläasteen koulun johtokunnan puheenjohtaja ********** sekä henkilöstösuunnittelija **********

Kaikista kolmesta haastatellusta on tilattu henkilöarviointi, jonka suoritti Psycon Oy. Heidät kutsuttiin toiseen haastatteluun 14.3.2019. Haastatteluun osallistuivat **********

Hakija **********

Hakija **********

Hakija **********

Toisen haastattelun ja henkilöarvioinnin jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaiten Meilahden yläasteen kouluun sijoitetun rehtorin viran vaatimukset täyttävät ********** ja ********** Heillä on yläasteen koulun rehtorin viran hoitoon soveltuvaa pitkäaikaista johtamiskokemusta ja -näkemystä.

********** ja ********** kutsuttiin kolmanteen haastatteluun 25.3.2019. Haastatteluun osallistuivat **********

**********

Rehtorin työssä korostuvat monialainen johtamisosaaminen sekä hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Rehtori vastaa koulun pedagogisesta, hallinnollisesta ja henkilöstöjohtamisesta. Tehtävä edellyttää monipuolista kokemusta niin johtamis- ja esimiestyöstä kuin kykyä suunnitella ja kehittää opetusta ja oppimisympäristöjä sekä arvioida kehittämistyön tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta.

Kokonaisarvioinnin perusteella perusopetusjohtaja katsoo, että ********** on parhaat edellytykset Meilahden yläasteen kouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran menestykselliseen hoitamiseen. **********

Meilahden yläasteen koulun johtokunta on antanut asiasta lausunnon.

Toimialajohtajan 11.3.2019 tekemän delegointipäätöksen (§23) perusteella rehtorin ottaa palvelukokonaisuuden johtaja.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Virve Kemppi, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 310 86293

virve.kemppi(a)hel.fi

Arjariitta Heikkinen, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 310 71765

arjariitta.heikkinen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

 

+358 9 86390

 

FI02012566