Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Perusopetuksen palvelukokonaisuus

 

 

Perusopetuksen alueelliset palvelut alue 5

02.03.2020

 

 

 

 

Perusopetuksen aluepäällikkö 5

 

 

 

 

29 §

Luokanopettajan virkaan ottaminen, Laajasalon peruskoulu, työavain KASKO-01-255-19

HEL 2020-001237 T 01 01 01 01

Päätös

Perusopetuksen aluepäällikkö päätti valita luokanopettajan virkaan (vakanssinumero 6197) kasvatustieteen maisteri ********** sekä ensimmäiselle varasijalle kasvatustieteen maisteri **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2020 lukien.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen ja kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Luokanopettajan virka (vakanssinumero 6197) on ollut julkisesti haettavana ajalla 3.1.2020-22.1.2020 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Viran ensimmäinen sijoituspaikka on Laajasalon peruskoulu.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan opettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää aluepäällikkö.

Viranhaltijan tehtävänä on luokanopettajan tehtävät Laajasalon peruskoulussa. Tehtävään sisältyy käsityön opetusta.

Luokanopettajan viran kelpoisuusvaatimuksena on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukainen kelpoisuus.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Lisäksi hakuilmoituksessa luettiin eduksi kokemus pari- tai tiimiopettajuudesta sekä digitaaliseen oppimiseen liittyvä osaaminen.

Määräajassa hakemuksen jätti 11 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on 10 hakijalla.

Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 6 hakijaa, joista yksi ei osallistunut haastatteluun. Videohaastatteluun osallistuivat ********** ja **********

Haastatteluun 4.2.2020 kutsuttiin ********** ja **********

Haastattelun suorittivat rehtori ja apulaisrehtori.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, valmistumisvuosi 2014. Hakija on toiminut vuodesta 2014 alkaen luokanopettajana Helsingin kaupungin palveluksessa. Hakija on suorittanut uimaopettajan ja MAPA-tutkinnot sekä täydennysopiskelee parhaillaan terveystiedon aineopintoja.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, valmistumisvuosi 2015. Tutkintoon sisältyy luokanopettajan kelpoisuuden lisäksi käsityön aineenopettajan kelpoisuus. Hakija on toiminut vuodesta 2015 alkaen luokanopettajana Helsingin kaupungin palveluksessa. Lisäksi hänellä on kokemusta jalkapallovalmentajan, urheiluvälinemyyjän ja kouluavustajan tehtävistä.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, valmistumisvuosi 2006. Lisäksi hänellä on opetushallinnon tutkinto ja Global MBA-tutkinto. Hakija on toiminut vuodesta 2011 alkaen luokanopettajana Helsingin kaupungin palveluksessa. Hän on työskennellyt myös YLE:n vastaavana tuottajana ja ohjelmajohtajana.

********** koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, valmistumisvuosi 2018, ja tradenomi (englanninkielinen koulutusohjelma), valmistumisvuosi 2006. Hakija on suorittanut Lions Quest -kurssin. Hakija on toiminut vuodesta 2017 alkaen luokanopettajana Helsingin kaupungin palveluksessa. Lisäksi hän on työskennellyt sijoitusneuvojana ja yrittäjänä.

Kaikilla hakijoilla on kokemusta luokan- ja käsityönopettajan tehtävästä. Haastatteluissa kaikki hakijat esittivät näkemyksensä yhteisopettajuuteen, digitaaliseen oppimiseen ja portfolioarviointiin sekä opetuksen kehittämiseen liittyen.

Luokanopettajan tehtävässä korostuu yhteistyö, monipuolisuus ja vahva pedagoginen ammattitaito. Lisäksi tässä tehtävässä painottuu käsityön opetus. Laajasalon peruskoulussa luetaan eduksi kokemus pari- tai tiimiopettajuudesta sekä digitaaliseen oppimiseen liittyvä osaaminen.

Perusopetuksen aluepäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on ********** Hänen valintaansa puoltaa hänen työkokemuksensa, käsityön aineenopettajan kelpoisuus ja kokemus sekä luokanopettajan tehtävässä osoittama kykynsä yhteistyöhön ja opetustyön kehittämiseen.

Varasijalle valittiin ********** Hänen valintaansa puoltaa hänen työkokemuksensa sekä luokanopettajana osoittama kykynsä yhteistyöhön ja opetustyön kehittämiseen.

Hakija ********** hakija ********** ja hakija ********** on kaikilla työkokemuksen, koulutuksen ja haastatteluista ilmenneiden seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen. Laajasalon peruskoulussa on avoinna neljä samankaltaista luokanopettajan virkaa. Hakija ********** on valittu luokanopettajan virkaan, joka oli haettavana työavaimella KASKO-01-257-19 ja hakija ********** luokanopettajan virkaan, joka oli haettavana työavaimella KASKO-01-252-19.

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Marja Riitta Rautaparta, rehtori, puhelin: 310 80785

marja.rautaparta(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566