Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

 

 

 

 

29.03.2019

 

 

 

 

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

 

 

 

 

55 §

Sopimus henkilötietojen käsittelystä Nordic Healthcare Groupin kanssa

HEL 2019-003160 T 00 01 00

Päätös

Toimialajohtaja päätti allekirjoittaa Nordic Healthcare Groupin kanssa sopimuksen henkilötietojen käsittelystä ilman osapuolten käsittelyyn liittyvää muuta sopimussuhdetta. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala on käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjä.

Päätöksen perustelut

Sopimuksen kohteena on Toimittajan Rekisterinpitäjän lukuun suorittama henkilötietojen käsittely, jonka tarkoituksena on Laakson yhteissairaalan hankesuunnitteluvaiheen logistiikkasuunnittelun valmistaminen. Helsingin kaupunki ja HUS suunnittelevat yhteistyössä Helsingin Laakson alueelle somatiikan ja psykiatrian yhteissairaalaa. Logistiikkasuunnittelun osalta sopimuskumppanina Nordic Healthcare Groupin kanssa toimii Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala. Toimeksianto edellyttää sosiaali- ja terveystoimialan potilastietojen toimittamista Nordic Healthcare Groupille logistiikkasuunnitelman tekoa varten. Potilastietoja toimitetaan vuodeosastohoidosta ja poliklinikkahoidosta sekä sairaalatoimintaa tukevista terapioista Helsingin sosiaali-ja terveystoimen somatiikan ja psykiatrian palveluista. Tiedot toimitetaan pseudonymisoituna.

Logistiikkasuunnittelun tavoitteena on tarkastella Laakson yhteissairaalan sisä- ja ulkologistiikkaa sisältäen uudisrakennettavat ja peruskorjattavat rakennukset hankesuunnitteluvaiheessa sekä optiona jatkosuunnitteluvaiheessa. Logistiikkasuunnittelun simuloinnin tuloksena saatuja sisä- ja ulkologistiikan henkilö- ja materiaalivirtojen kuvauksia käytetään hankesuunnitteluvaiheen prosessien tarkasteluun, rakennuksen tilasuunnitteluun sekä kulkuväylien ja hissien määrien ja sijoittelun suunnitteluun. Lisäksi tuloksia hyödynnetään mahdollisen Meilahti-Laakso tunnelin päätöksentekoa varten.

Henkilövirtojen osalta tarkastellaan mm.  henkilövirrat eri viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina ja henkilövirtojen ruuhkahuiput.  Henkilövirroilla tarkoitetaan potilas-, asiakas- ja henkilöstövirtoja, opetuksen ja tutkimuksen liittyviä henkilöstövirtoja sekä saattajien, vierailijoiden ja tukipalveluiden henkilövirtoja. Henkilövirtatietoa saadaan analysoimalla potilastietoa, joka sisältää tietoa potilaiden osastohoitoajoista, käyntipäivistä ja palveluiden määristä ammattiryhmittäin.

Lisätiedot

Riina Kotaviita, Erityissuunnittelija, puhelin: 310 20700

riina.kotaviita(a)hel.fi

Leea  Kallio, projektipäällikkö, puhelin: 310 64162

leea.kallio(a)hel.fi

Liitteet

1

Sopimus Henkilötietojen käsittelystä NHG LYS 20190305

2

Helsingin yleiset tietoturvan ohjeet toimittajalle

3

NHG HKI Tietoturvallisuusliite

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Nordic Healthcare Group

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tietohallintopalvelut

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566