Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

 

 

 

 

14.03.2019

 

 

 

 

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

 

 

 

 

44 §

Lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonnan hankintapäätös

HEL 2018-012298 T 02 08 02 00

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti tarjouskilpailun perusteella valita seuraavat palveluntarjoajat lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonnan palveluntuottajiksi alla esitetyssä ensisijaisuusjärjestyksessä:

1. FamCare Group Oy

2. Neljä Astetta Oy

3. Ankkurin Huoltamo Oy

4. Hoivaonni Oy

5. Helsingin ensikoti ry

6. Familar Oy

Lapsen ja vanhemman välisen tapaamisten valvonnan sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Sopimusta voidaan tilaajan niin päättäessä jatkaa enintään yhdellä (1) optiovuodella.

Hankinnan sitoumukseton ennakoitu arvo on noin 750 000 euroa (alv 0 %) mahdollinen optiokausi mukaan lukien. Sosiaali- ja terveystoimiala ei sitoudu mihinkään hankintamääriin, vaan palvelua tilataan tarpeen mukaan.

Päätös on ehdollinen sillä ehdolla, että valitut palveluntuottajat toimittavat asetettujen vaatimusten mukaisesti rikosrekisteriotteensa, taloudellista tilannettaan koskevat selvitykset ja muut vaadittavat lisäselvitykset ennen sopimusten allekirjoittamista.

Päätöksen perustelut

Hankinnan kohde

Sosiaalihuoltolain 27 §:n mukaan kunnan tulee järjestää lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonta. Lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonnalla huolehditaan siitä, että lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain 2 §:ssä tarkoitettu tapaamisoikeus toteutuu lapsen edun mukaisesti. Tapaamisen valvonta perustuu joko sosiaalilautakunnan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen, jossa määritellään tarvittavien toimenpiteiden sisältö. Tapaamisia järjestetään myös lastensuojelulain nojalla (LsL 30 §, 63 §).

Valvottu tapaaminen voi toteutua kolmessa eri muodossa; valvottu tapaaminen, valvottu vaihto ja tuettu tapaaminen. Sosiaalihuoltolain mukaan palvelut ovat asiakkaille maksuttomia. Myös lastensuojelulain nojalla järjestettävät tapaamiset ovat asiakkaille maksuttomia. Helsinki vastaa kunnassa asuvien lasten ja lastensuojelulain nojalla myös toiseen kuntaan sijoittamiensa lasten tapaamisten järjestämisestä valvotusti.

Hankintamenettely

Hankinta oli julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 25 §:n kohdan 3 mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä sosiaali- ja terveyspalveluja koskeva palveluhankinta, johon sovelletaan hankintalain 12 luvun säännöksiä. Hankinta toteutettiin avointa menettelyä käyttäen.

Tarjoukset tuli jättää hankintayksikölle Tarjouspalvelu-portaalin kautta 1.2.2019 klo 23:00 mennessä.

Määräaikaan 1.2.2019 mennessä tarjouksen jätti seitsemän tarjoajaa:

- FamCare Group Oy

- Neljä Astetta Oy

- Ankkurin Huoltamo Oy

- Hoivaonni Oy

- Helsingin ensikoti ry

- Familar Oy

- Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy

Tarjoajien tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyyntöasiakirjoissa määriteltiin hankittavat palvelut sekä tarjoajille että eri palveluille asetettavat vähimmäisvaatimukset. Vaatimusten tulee toteutua koko sopimuskauden ajan.

Hankintatyöryhmä on tarkistanut saapuneiden tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden ja kaikki esitetyt tarjoukset olivat tarjouspyynnössä asetettujen soveltuvuusvaatimusten mukaisia ja täyttivät asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousvertailu ja kilpailutuksen tulos

Tarjousten valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaisedullisuutta arvioidaan seuraavin kriteerein ja painotuksin: hinta 85% ja laatu 15%. Tarjoushintoja vertaillaan seuraavasti: arkipäivähinnan painoarvo on 30%, lauantaipäivien hinnan painoarvo 40% ja sunnuntaipäivien sekä yleisten vapaapäivien hinnan painoarvo 30%. Näiden painotettujen tarjoushintojen summa toimii vertailuhintana. Pienin vertailuhinta saa täydet 85 hintapistettä ja muiden hintapisteet lasketaan suhteessa edullisimpaan vertailuhintaan. Laadusta on mahdollista saada 15 pistettä. Valintaperusteena on em. painotuksin muodostettu kokonaispistemäärä.

Puitejärjestelyyn valitaan vähintään kolme ja enintään kahdeksan tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset täyttävää tarjoajaa. Valitut palveluntuottajat asetetaan hinnan mukaiseen edullisuusjärjestykseen.

Tarjousten vertailu on tämän päätöksen liitteenä olevassa tarjousvertailutaulukossa (liite 1). Vertailun perusteella puitejärjestelyyn valitaan seuraavat kuusi palveluntarjoajaa:

1. FamCare Group Oy

2. Neljä Astetta Oy

3. Ankkurin Huoltamo Oy

4. Hoivaonni Oy

5. Helsingin ensikoti ry

6. Familar Oy

Helsingin kaupunki on pyytänyt FamCare Group Oy:ltä selvityksen poikkeuksellisen alhaisista tarjoushinnoista ja todennut vastaanotetut selvitykset riittäviksi.

Sopimukset

Valittujen palveluntuottajien kanssa tehdään kaksivuotinen (2) sopimus. Sopimuskauden palvelun tuottaminen on suunniteltu alkavaksi 1.4.2019.

Helsingin kaupunkia ja palveluntuottajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoajat ovat saaneet tai heidän katsotaan saaneen päätöksen ja valitusoikeuden tiedoksi.

Lisätiedot

Akusti Lankinen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 23112

akusti.lankinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (JulkL 7 § 2 mom.)

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Perhehoito

Liite 1

Perheoikeudelliset asiat

Liite 1

Hankintapalvelut

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566