Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Hallinto

 

 

Hallintopalvelut

22.12.2021

 

 

 

 

Hallintopäällikkö

 

 

 

 

6 §

Virkasuhteen täyttäminen, juridinen tuki, johtava lakimies, työavain SOTE-04-147-21

HEL 2021-014597 T 01 01 01 01

Päätös

Hallintopäällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa että henkilöarvioinnissa osoitetun soveltuvuuden perusteella oikeustieteen maisteri ********** johtavan lakimiehen virkaan (vakanssinumero 19102, päätöksenteon tuki, juridinen tuki – tietosuoja, hankinnat ja sopimukset) 1.3.2020 lukien 4690,55 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on 6 kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Johtavan lakimiehen virka tuli avoimeksi 17.11.2021.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan ”palvelun päälliköt ottavat vakinaiseen palvelussuhteeseen alayksikön esimiehet”, jolloin johtavan lakimiehen ottaa virkaan hallintopäällikkö.

Johtavan lakimiehen tehtävänä on johtaa päätöksenteon tuen tietosuojaan, sopimuksiin ja hankintaan keskittyvää alayksikköä ja kehittää sen toimintaa ja osallistua itse asiantuntijatyöhön. Johtavalla lakimiehellä on kokonaisvastuu alayksikön taloudesta ja toiminnasta.

Johtavan lakimiehen tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto.

Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän sisällön mukaista osaamista.

Eduksi luettiin esihenkilökokemus, tietosuojalainsäädännön tuntemus, sopimuslainsäädännön tuntemus, sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön tuntemus, kokemus työskentelystä kuntasektorilla sekä kokemus työskentelystä julkisella sektorilla.

Johtavan lakimiehen virka (vakanssinumero 19102) on ollut julkisesti haettavana 17.11.–30.11.2021 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti yhdeksän hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on kaikilla yhdeksällä hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 1.12.2021 kuusi hakijaa: ********** **********

Haastattelun suorittivat hallintopäällikkö ********** päätöksen teon tuen päällikkö ********** ja juridisen tuen alayksikön päällikkö **********

Ensimmäisen haastattelun jälkeen yksi hakija veti hakemuksensa pois. Haastatelluista kolme henkilöä lähetettiin henkilöarviointiin.

********** **********

********** on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori. Hän on  oikeustieteen maisteriopintojen lisäksi suorittanut hallintotieteiden maisterin tutkinnon. **********

********** on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. **********

Kaikilla haastatelluilla oli relevanttia kokemusta tietosuojaan liittyvistä lakimiehen tehtävistä kuntaorganisaatiossa, sosiaali- ja terveystoimen toimialalla.

Hakemuksen, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella ********** osoitti johtavan lakimiehen tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia, erityisesti hyviä valmiuksia toimia esihenkilötehtävässä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset johtavan lakimiehen viran tehtävien hoitamiseen päätöksenteon tuen yksikössä, juridinen tuki – tietosuoja, hankinnat ja sopimukset alayksikön esihenkilönä.

Lisätiedot

Marika Noso, yksikön päällikkö, puhelin: 310 24660

marika.noso(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaa valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Yksikön päällikkö

Esihenkilö

Hallintoassistentti

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-7

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012567