Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

24.08.2018

 

 

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja

 

 

 

 

40 §

Kotihoidon saunapalvelujen hankinta

HEL 2018-004548 T 02 08 02 00

Päätös

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja päätti hyväksyä kotihoidon saunapalvelujen palveluntuottajiksi seuraavat tarjoukset

1) Eteläinen palvelualue
  Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy

2) Pohjoinen palvelualue
  Saga Care Finland Oy

3) Itäinen palvelualue
(ei tarjousta)

4) Läntinen palvelualue
(ei kelpoisuusvaatimukset täyttäviä tarjouksia)

Päätös on tehty käydyn tarjouskilpailun perusteella ja palveluntuottajat on valittu edellä ilmoitetusti tarjotun hinnan mukaan. Valinta ja järjestys tehtiin tarjousten vertailutaulukon (liite 1) mukaisesti.

Päätös on ehdollinen sillä ehdolla, että kaikki valitut palveluntuottajat toimittavat rikosrekisteriotteensa ja muut vaadittavat lisäselvitykset ennen sopimusten allekirjoittamista.

Päätöksen perustelut

Tarjouskilpailu

Kotihoidon saunapalvelujen hankinnasta järjestettiin tarjouskilpailu, jonka perusteella valittiin palveluntarjoajat. Tarjouskilpailu käynnistettiin 2.5.2018 julkaistulla tarjouspyynnöllä. Tarjouskilpailu järjestettiin hankintalain (1397/2016) mukaisesti avoimella menettelyllä.

Kilpailutuksessa oli neljä (4) hankinnan kohdetta:
1. Eteläinen palvelualue
2. Pohjoinen palvelualue
3. Itäinen palvelualue
4. Läntinen palvelualue

Tarjouspyyntöasiakirjoissa määriteltiin hankittavat palvelut sekä tarjoajille että eri palveluille asetettavat vähimmäisvaatimukset. Tavanomaisten rahoituksellista ja taloudellista asemaa koskevien vaatimusten lisäksi asetetaan tarjoajalle tarjouspyynnössä kuvatut tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset. Vaatimusten tulee toteutua koko sopimuskauden ajan.

Tarjousten jätön määräaikaan 08.06.2018 klo 12:00 mennessä saapui yhteensä 4 tarjousta.

Tarjouksensa jättivät:
- Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy
- Hoiva Mehiläinen Oy
- Saga Care Finland Oy
- Betesda-säätiö

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistaminen

Hankintatyöryhmä on tarkistanut saapuneiden tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden. Kaikki tarjoajat eivät täyttäneet tarjouspyynnössä tarjoukselle esitettyjä soveltuvuusvaatimuksia

Julkisia hankintoja koskevat yleiset periaatteet on lueteltu hankintalain 3 §:ssä. Sen mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen. Edellä mainittua hankintalain periaatetta tulee noudattaa hankinnan kaikissa eri vaiheissa. Palveluntuottajien valinnat on tehtävä etukäteen asetettujen valintakriteerien mukaisesti eikä valintakriteereitä voida muuttaa tarjousten vertailu- tai valintavaiheessa.

Betesda-säätiön tarjous ei täyttänyt kaikilta osin tarjouspyynnön liitteen palvelukuvauksessa esitettyjä soveltuvuusvaatimuksia: tarjotun saunapalveluiden sijaintipaikka on kohdealueen ulkopuolella, Vantaalla. Siksi Betesda-säätiön tarjous hylätään.

Muut saapuneet tarjoukset olivat tarjouspyynnön asiakirjoissa asetettujen soveltuvuusvaatimusten mukaisia.

Tarjousvertailu ja kilpailutuksen tulos

Tarjousvertailu tehtiin hyväksyttävistä tarjouksista. Valintaperusteena oli hinta. Kotihoidon saunapalvelujen pohjoiselle palvelualueelle palveluntuottajaksi valitaan Saga Care Finland Oy ja eteläiselle palvelualueelle Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy.

Kilpailutuksen tuloksena Helsingin läntinen palvelualue ei saanut soveltuvuusvaatimuksen täyttäviä tarjouksia. Lisäksi Helsingin itäinen palvelualue ei saanut tarjouksia. Näissä kahdessa palvelualueessa kotihoidon saunapalvelut hankitaan suorahankintana. Edellytyksenä on, että alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta  (HankL 40 §:n 2 mom. 1 kohta).

Sopimus

Valittujen palveluntuottajien kanssa tehdään kaksivuotinen (2) sopimus. Sopimuskauden on suunniteltu alkavaksi 01.11.2018. Sopimukseen sisältyy enintään kahden (2) vuoden optiokausi, joka voidaan ottaa käyttöön yksi (1) vuosi kerrallaan tai koko kaksi (2) vuotta kerrallaan. Sopimus syntyy vasta, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Sosiaali- ja terveystoimialalla on oikeus sopimuskauden aikana irtisanoa sopimus kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla, mikäli se on uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismallin vuoksi perusteltua.

Helsingin kaupunkia ja palveluntuottajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoajat ovat saaneet tai heidän katsotaan saaneen päätöksen ja valitusoikeuden tiedoksi.

Lisätiedot

Tuomas Ikävalko, hankinta-asiantuntija, puhelin: 040 6639684

tuomas.ikavalko(a)hel.fi

Suvi Kan, kotihoitopäällikkö, puhelin: 040 3341812

suvi.kan(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (Vertailutaulukko (Salassa pidettävä JulkL 7 § 2 mom))

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Palveluntuottajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut

Liite 1

Hankinta-asiantuntijat

Liite 1

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566