Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

26.06.2018

 

 

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja

 

 

 

 

32 §

Kotisairaalan ylilääkärin avoimen viran täyttäminen, työavain 7-616-18

HEL 2018-005704 T 01 01 01 01

Päätös

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen, haastattelussa osoitetun sopivuuden ja henkilöarvioinnin perusteella lääketieteen lisensiaatti Mervi Saaren ylilääkärin virkaan (vakanssinumero 032613, toimintayksikkö 397680, työpiste 100009) 1.9.2018 lukien 5870,68 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetulta saadaan selvitys tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojasta. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Ylilääkärin virka tuli avoimeksi edellisen viranhaltijan irtisanouduttua tehtävästä.

Ylilääkärin virka (vakanssinumero 032613) on ollut julkisesti haettavana 12.4.2018 - 27.4.2018 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 25.1.2018 § 7 mukaan ylilääkärin virkaan ottaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja.

Ylilääkärin tehtävänä on johtaa ja kehittää kotisairaalan toimintaa. Tukenaan hänellä on tässä työssä kaksi apulaisylilääkäriä. Lääkärikuntaan kuuluu lisäksi kolme osastonlääkäriä ja viisi erikoistuvaa lääkäriä.

Kotisairaalan ylilääkäriltä edellytetään erikoislääkärin oikeuksia ensisijaisesti geriatrian, sisätautien tai yleislääketieteen alalta. Ylilääkärin geriatrian tai sisätautien erikoislääkärin tutkinto turvaa kotisairaalan koulutusoikeudet kyseiselle alalle. Lisäksi arvostetaan myös kokemusta johtamisesta sekä palliatiivisesta hoidosta ja infektiopotilaiden akuuttihoidosta.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa potilaan kotiin ympäri vuorokauden. Suurimmat potilasryhmät ovat palliatiivisen hoidon potilaat sekä akuutisti sairaalatasoista hoitoa vaativat, tavanomaiseen infektioon sairastuneet potilaat. Kotisairaala toimii tiiviissä yhteistyössä hoivayksiköiden kanssa osallistuen tarpeen mukaan asukkaiden saattohoitoon. Kotisairaalalla on koulutusoikeudet mm. sisätautien, geriatrian ja yleislääketieteen erikoisaloille sekä palliatiivisen lääketieteen erikoispätevyyteen. Kotisairaalan alaisuudessa toimii myös palliatiivinen poliklinikka. Ylilääkärin tehtävänä on johtaa ja kehittää päivittäistä toimintaa sekä toimia lääkäreiden esimiehenä. Ylilääkäri osallistuu myös potilastyöhön.

Määräajassa hakemuksen jätti 5 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 4 hakijalla. Yksi hakija ei täyttänyt asetettuja kelpoisuusehtoja.

Haastatteluun kutsuttiin hakemuksen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella neljä hakijaa: ********** sekä Mervi Saari.

Haastattelijoina toimivat sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi ja johtajalääkäri Kristina Backlund.

Hakuasiakirjojen, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella saatiin riittävät tiedot hakijoiden koulutuksesta, osaamisesta, kokemuksesta ja soveltuvuudesta.

********** on valmistunut lääkäriksi vuonna 2002 ja on suorittanut terveydenhuollon erikoislääkärin tutkinnon vuonna 2010. Hän on piakkoin saamassa myös geriatrian erikoislääkärin oikeudet. Hän on vuonna 2010 väitellyt tohtoriksi. Hän on suorittanut Lääkäriliiton lääkärikouluttajan erityispätevyyden. Työurallaan hän on toiminut tutkijana ja opetustehtävissä runsaat kaksi vuotta. Vuodesta 2012 hän on toiminut Espoon kotihoidon lääkärinä. Nykyisessä työssä sekä geriatrian erikoistumiskoulutuksen aikana hän on saanut kosketusta palliatiiviseen hoitoon ja infektiopotilaiden akuuttihoitoon.

********** on valmistunut lääkäriksi vuonna 1986 ja on suorittanut anestesiologian erikoislääkärin tutkinnon vuonna 1994. Hän on väitellyt tohtoriksi vuonna 1994. Hän on suorittanut Lääkäriliiton kipulääketieteen, palliatiivisen lääketieteen, sydänanestesian sekä lääkärikouluttajan erityispätevyydet. Hänet on nimitetty anestesiologian dosentiksi Itä-Suomen Yliopistoon vuonna 2005 ja Helsingin Yliopistoon vuonna 2008 sekä palliatiivisen lääketieteen dosentiksi Turun Yliopistoon vuonna 2013. Hän on vastikään toiminut pian ilmestyvän Kotisairaala-oppikirjan päätoimittajana. Työurallaan hän on pitkään toiminut HYKS:n anestesiologian ja tehohoidon klinikassa mm. yli yhdeksän vuotta osastonylilääkärinä vastaten kliinisestä työstä sekä tutkimus- ja opetustyöstä. Vuosina 2015-2016 hän on toiminut 6 kk erikoislääkärinä Espoon sairaalassa, 5 kk Palliativt Centrumin ylilääkärinä Uppsalan Akademiska Sjukhusetissa sekä 4 kk apulaisylilääkärinä Helsingin kotisairaalassa. Toukokuusta 2016 hän on toiminut Kaunialan sotavammasairaalan ylilääkärinä vastuullaan sairaalan lääketieteellinen toiminta ja sen johtaminen.

********** on valmistunut lääkäriksi vuonna 2006 ja on suorittanut sekä yleislääketieteen että geriatrian erikoislääkärin tutkinnot vuonna 2012. Hän on suorittanut Lääkäriliiton palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden. Työurallaan hän on toiminut yli kuusi vuotta vanhustenhuollon parissa Turun seudulla ja ollut mukana kehittämässä siellä palliatiivista hoitoa, kotihoitoa, kotisairaalatoimintaa sekä käynnistämässä vanhustenhuollon päivystyspartion. Vuodesta 2013 hän on toiminut HUS Syöpäkeskuksessa erikoislääkärinä luoden ja kehittäen palliatiivista konsultaatiotoimintaa sekä HUSin sisällä että kuntiin. Viimeiset 1,5 vuotta hän on toiminut yksikössä vastaavana erikoislääkärinä ja nykyään vs. osastonylilääkärinä.

Mervi Saari on valmistunut lääkäriksi vuonna 1985 ja on suorittanut sisätautien erikoislääkärin tutkinnon vuonna 1993 sekä kliinisen hematologian tutkinnon vuonna 2008. Hän on suorittanut Lääkäriliiton erikoislääkärin johtamiskoulutuksen. Työurallaan hän on toiminut yli 11 vuotta Jorvin sairaalan sisätautiyksikössä sekä päivystysalueella. Valmistuttuaan hematologiksi hän on yli viisi vuotta toiminut HYKS:ssä osastonylilääkärinä, jona aikana hän on perustanut leukemiapotilaiden kotihoitoyksikön ja kehittänyt poliklinikkatoimintaa. Hän on toiminut HUS Porvoon sairaalan sisätautiyksikön ylilääkärinä 8 kk vuonna 2016. Hän on puoli vuotta toiminut yksityisellä puolella kotihoidon lääkärinä. Runsaan vuoden hän on toiminut osastonylilääkärinä HUS Lohjan sairaalassa ja kehittänyt siellä ajanvarauspoliklinikkatoimintaa. Hänellä on kokemusta infektiopotilaiden akuuttihoidosta sekä johtamisesta ja hematologina myös palliatiivisesta hoidosta.

Haastattelun perusteella henkilöarviointiin lähetettiin seuraavat kolme hakijaa: ********** sekä Mervi Saari.

********** on geriatrian sekä yleislääketieteen ja Mervi Saarella sisätautien erikoislääkärin tutkinto. Kokemusta palliatiivisesta hoidosta on kaikilla hakijoilla. ********** on lisäksi palliatiivisen hoidon erityispätevyys. Tavanomaisten infektiopotilaiden akuuttihoidosta on eniten kokemusta Mervi Saarella. Johtamiskokemusta on sekä ********** että Mervi Saarella. Mervi Saari on lisäksi suorittanut Lääkäriliiton erikoislääkärin johtamiskoulutuksen ja hän on kehittänyt ajanvarauspoliklinikkatoimintaa, mikä hyödyttäisi palliatiivisen poliklinikan toiminnan kehittämistä.

Koulutuksen, työkokemuksen, haastattelun ja henkilöarvion perusteella Mervi Saari osoitti omaavansa parhaat edellytykset hoitaa menestyksekkäästi kotisairaalan ylilääkärin tehtävää.

Lisätiedot

Kristina Backlund, johtajalääkäri, puhelin: 310 42617

kristina.backlund(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 7-616-18

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Henkilöstöasiantuntija

 

Taloushallintopalvelut

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566