Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Helsingin sairaala

25.10.2021

 

Kotihoidon lääkärit

 

 

Ylilääkäri

 

 

 

 

2 §

Terveyskeskuslääkärin viran täyttäminen, Helsingin sairaala/kotihoidon lääkärit, työavain SOTE-03-1323-21

HEL 2021-011604 T 01 01 01 01

Päätös

Kotihoidon ylilääkäri päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella lääketieteen lisensiaatti ********** terveyskeskuslääkärin virkaan (vakanssinumero 023535, Kotihoidon lääkärit –yksikkö) 1.11.2021 lukien 5 130,38 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa on 6 (kuusi) kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Terveyskeskuslääkärin virka (vakanssinumero 023535) tuli avoimeksi 12.3.2019.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan kotihoidon lääkärit -yksikön kotihoidon terveyskeskuslääkärin virkaan ottaa Helsingin sairaalan kotihoidon ylilääkäri.

Kotihoidon terveyskeskuslääkärin tehtävänä on huolehtia terveyskeskuslääkärin velvollisuuksista moniammatillisissa tiimeissä Helsingin palvelualueilla, kotihoidossa, palvelutaloissa ja Seniorikeskuksissa, jotka toimivat myös geriatrian ja yleislääketieteen koulutuspaikkoina.

Terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys (laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994). 

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito, sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, erityisesti kokemusta ja osaamista ikääntymisestä ja ikääntyneillä usein esiintyvistä sairauksista sekä hyviä tiimityötaitoja.

Kotihoidon terveyskeskuslääkärin virat ovat olleet julkisesti haettavana 30.8.2021 – 24.9.2021 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa, Te-palveluiden sivustolla sekä Terveyskeskusten avoimet työpaikat lääkäreille ja -hammaslääkäreille sivustolla TKrekry.

Määräajassa hakemuksen jätti kaksi hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän päätöksen liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin yksi hakija. Kotihoidon ylilääkäri ********** haastatteli hakijan yhdessä apulaisylilääkäri ********** kanssa. Haastattelu pidettiin 1.10.2021.

********** on valmistunut lääkäriksi vuonna 1999. **********

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on esittänyt kotihoidon lääkärin tehtävässä edellytettävät riittävät vahvuudet ja lääketieteellisen osaamisen sekä suomen kielen taidon kotihoidon lääkärit yksikössä toimimiseksi.

Virkaan valittavalla ei ole viran edellyttämää ruotsin kielen taitoa. Sosiaali- ja terveystoimessa valinnasta päättävä viranhaltija voi kuitenkin perustellusta syystä päättää kielitaidosta poikkeamisesta. Esimerkiksi ulkomaisen tutkinnon suorittanut, Suomessa laillistettu lääkäri voidaan vapauttaa ruotsin kielen taidosta sellaisessa yksikössä, jossa ruotsin kielen taitoisia lääkäreitä on riittävästi.

Kotihoidon lääkärit yksikössä on riittävästi ruotsin kielen taitoisia lääkäreitä. Täten ruotsinkielisille potilaille voidaan aina järjestää pääsy ruotsin kieltä osaavan lääkärin vastaanotolle, jolloin ruotsinkielisen väestön mahdollisuus saada palvelua omalla äidinkielellään on turvattu. Näin ollen ruotsin kielen vaatimuksesta voidaan poiketa Kotihoidon lääkärit -yksikössä, ja ********** voidaan kokonaisarvioinnin perusteella nimittää terveyskeskuslääkärin virkaan.

Lisätiedot

Jonne Sirola, ylilääkäri, puhelin: 310 76430

jonne.sirola(a)hel.fi

Liitteet

1

Lyhyt hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Toiminta

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelu

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566