Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lännen palvelualue

11.04.2022

 

 

 

 

Palvelualueen johtaja

 

 

 

 

11 §

Kotihoidon esihenkilön viran täyttäminen, lännen palvelualue, läntinen kotihoitoyksikkö, työavain SOTE-03-459-22

HEL 2022-005000 T 01 01 01 01

Päätös

Lännen palvelualueen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen, suositusten ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella terveystieteiden maisteri ********** kotihoidon esihenkilön virkaan (vakanssinumero 026769, läntinen kotihoitoyksikkö, Kannelmäki 1 –lähipalvelualue) 18.04.2022 alkaen 3253,71 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Kotihoidon esihenkilön virka tulee avoimeksi 18.4.2022.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan kotihoidon esihenkilön virkaan ottaa palvelualueen johtaja.

Kotihoidon esihenkilö vastaa lähipalvelualueen asiakkaiden hoidosta ja palvelun laadusta, kehittää palveluja yhdessä henkilöstön kanssa ja johtaa toimintaa kustannustietoisesti. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää esimieskokemusta, valmentavan johtamisen taitoja, hoitotyön ammatillista osaamista, yhteistyötaitoja sekä halukkuutta kehittyä hoitotyön johtamisessa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on terveystieteiden maisterin tutkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka sisältää kehittämis- ja  johtamisopintoja vähintään 30 opintopistettä tai erikoissairaanhoitaja (vanhamuotoinen), tai soveltuva sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkinto, tai aikaisempi vastaava opistoasteen tutkinto täydennettynä soveltuvalla johtamiskoulutuksella. Lisäksi edellytetään Valviran myöntämää oikeutta toimia laillistettuna sosiaalihuollon tai terveydenhuollon ammattihenkilönä.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaisen osaamisen lisäksi kokemusta esihenkilötyöstä sekä kotihoidosta. Eduksi luettiin perehtyminen Lean-toimintajärjestelmään ja Apotti-tuntemus.

Kotihoidon esihenkilön virka (vakanssinumero 026769) on ollut julkisesti haettavana 4.3.-18.3.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 5 hakijaa, joista kaikilla oli vaadittava kelpoisuus tehtävään. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Haastatteluun kutsuttiin hakemuksen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella vahvin hakija ********** jota haastateltiin 25.3.2022. Haastattelijoina toimivat vs. palvelualueen johtaja ********** ja vs. kotihoitopäällikkö **********

********** on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. **********

********** **********

 

********** ********** ********** **********

Haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota Helsingin kaupungin kotihoidon tuntemukseen sekä monipuoliseen esimieskokemukseen. Eduksi laskettiin myös valmentava työote sekä perehtyminen Lean-toimintamalliin.

********** vahvuutena on Helsingin kaupungin kotihoidon tuntemus ja monipuolinen esimiestyökokemus sekä valmentava työote ja Lean–toimintamallin tuntemus.

Koulutuksen, kokemuksen, suositusten sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset kotihoidon esihenkilön viran hoitamiseen Läntisessä kotihoitoyksikössä.

Lisätiedot

Helen Merilaht, vs. kotihoitopäällikkö, puhelin: 310 46095

helen.merilaht(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo työavain SOTE-03-459-22

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566