Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lännen palvelualue

05.05.2022

 

Gerontologisen sosiaalityön yksikkö

 

 

Gerontologisen sosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

5 §

Gerontologisen sosiaalityön yksikkö, pohjoisen toimipiste, sosiaalityöntekijän vakinainen virka, työavain SOTE-03-335-22

HEL 2022-005693 T 01 01 01 01

Päätös

Gerontologisen sosiaalityön päällikkö päätti jättää täyttämättä sosiaalityöntekijän viran (vakanssinumero 038216, työyksikkö 397410, työpiste 100045) kelpoisuusehdot täyttävien ja tehtävään soveltuvien hakijoiden puuttuessa.

Päätöksen perustelut

Gerontologisen sosiaalityön pohjoisen toimipisteen sosiaalityöntekijän virka on ollut haettavana, kun viranhaltija on eronnut tehtävästään 14.3.2022 alkaen.

Sosiaalityöntekijän vakinainen virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 18.2.2022 – 7.3.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palveluiden avoimet työpaikat -internetsivulla.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan gerontologisen sosiaalityön yksikön päällikkö ottaa sosiaalityöntekijän vakinaiseen virkaan.

Gerontologisen sosiaalityön yksikön suunnitelmallinen sosiaalityö ja sosiaaliohjaus on tarkoitettu asiakkaille, joiden kyky toimia on alentunut tai heillä on osallistumiseen, talouteen tai muuhun sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvää tuen tarvetta. Asiakasta tuetaan tavoitteen saavuttamisessa erilaisin sosiaalityön ja ohjauksen keinoin sekä avustetaan palveluiden aloittamisessa silloin, kun asiakas tarvitsee siihen konkreettista tukea ja apua. Työskentely tapahtuu asiakkaan kotona tai asiakkaan mukana erilaisissa toimipaikoissa, asiakkaan kanssa yhdessä tehdyn suunnitelman ja sovitun verkoston kanssa.

Yksikön ja työntekijöiden työnkuvan kehittämistä tehdään yhteistyössä yksikön eri toimipisteiden työntekijöiden kanssa. Kehittäminen tapahtuu neljän teeman puitteissa: asuminen ja talous, mielenterveys- ja päihdetyö, pari- ja perhesuhde ja kaltoinkohtelu sekä osallisuuden edistäminen ja syrjäytymisen ehkäisy.

Sosiaalityöntekijä työskentelee vaikeissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa toteuttaen asiakkaan kanssa laadittua palvelusuunnitelmaa. Sosiaalityö tukee asiakkaan elämänhallintaa ja itsenäistä selviytymistä. Sosiaalityöntekijä koordinoi ja seuraa sekä arvioi asiakkaan suunnitelman mukaisten palveluiden toteutumista ja etsii tarvittaessa myös muita tahoja mukaan auttamaan asiakasta. Sosiaalityöntekijä toimii myös erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden omatyöntekijänä.

Tehtävässä tarvitaan itsenäistä työotetta sekä taitoa tehdä moniammatillista yhteistyötä, kykyä ja intoa kehittää toimintaa, nähdä asioita uusin silmin ja mallintaa uusia tapoja toimia sekä toimia asiakaslähtöisesti. Myös pitkäkestoinen motivointi- ja tukemistyön taidot ovat tehtävässä tarpeellisia. Kehittämisteemoihin liittyvä osaaminen tukee työn tekemistä.

Sosiaalityöntekijän vakinaisen viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa ei jätetty hakemuksia. Virka jätetään täyttämättä kelpoisten ja soveltuvien hakijoiden puuttumisen vuoksi.

Lisätiedot

Marko Timonen, gerontologisen sosiaalityön päällikkö, puhelin: 310 41343

marko.timonen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelu

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566