Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Idän palvelualue

29.08.2022

 

 

 

 

Palvelualueen johtaja

 

 

 

 

13 §

Kotihoidon esihenkilön viran täyttäminen, Sairaala-, Kuntoutus - ja Hoivapalvelut / Idän palvelualue / Kaakkoinen kotihoitoyksikkö, työavain SOTE-03-1176-22

HEL 2022-009901 T 01 01 01 01

Päätös

Idän palvelualueen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella terveydenhoitaja (YAMK) ********** kotihoidon esihenkilön virkaan (vakanssinumero 026797, Kaakkoinen kotihoitoyksikkö, Vuosaari 3lpa) 3.10.2022 lukien 3318,79 tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on 6 kk.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Kotihoidon esihenkilön virka tulee avoimeksi 5.9.2022.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan kotihoidon esihenkilön virkaan ottaa palvelualueen johtaja.

Kotihoidon esihenkilön tehtävänä on vastata oman lähipalvelualueensa asiakkaiden hoidosta ja palveluista sekä johtaa ja kehittää toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä esimiestaitoja, yhteistyö- ja tiimityöskentelytaitoja sekä halukkuutta kehittyä hoitotyön ja asiakkaiden kuntoutumista tukevan kotihoitotyön johtamisessa. Asiakaskokemusta vahvistava, henkilöstöä valmentava johtamistapa ja yhteinen työ muiden toimijoiden kanssa korostuvat kotihoidon esihenkilön työssä.

Kotihoidon esihenkilön viran kelpoisuusvaatimuksena on terveystieteiden maisterin tutkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka sisältää kehittämis- ja johtamisopintoja vähintään 30 opintopistettä, tai erikoissairaanhoitajan vanhamuotoinen tutkinto tai soveltuva sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto täydennettynä soveltuvalla johtamiskoulutuksella.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta esimiestyöstä ja kotihoidosta. Perehtyneisyys Lean-toimintamalliin ja laajan RAI-toimintakykymittarin käyttöön todettiin arvostettaviksi.

Kotihoidon esihenkilön virka (vakanssinumero 026797) on ollut julkisesti haettavana ajalla 25.7.-15.8.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti kahdeksan (8) hakijaa. Yksi hakijoista veti hakemuksensa pois hakuajalla. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on seitsemällä hakijalla. Yhdellä hakijoista on aikaisempi opistoasteen tutkinto, mutta jota ei ole täydennetty vaaditulla, soveltuvalla johtamiskoulutuksella.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 16.8.2022, neljä (4) hakijaa: ********** **********

Haastattelun suorittivat Idän palvelualueen johtaja ********** kotihoitopäällikkö ********** ja kotihoidon esihenkilö **********

********** on koulutukseltaan kätilö (YAMK). ********** ********** **********

********** on koulutukseltaan sairaanhoitaja (AMK) ja aiemmalta tutkinnoltaan lähihoitaja. Hän on aloittanut Sosiaali- ja terveysalan ylemmät amk-opinnot, joista 20% suoritettuina. ********** ********** ei ole kokemusta esihenkilötyöstä eikä hänellä ole opistoasteen tutkintoa täydentävää soveltuvaa johtamiskoulutusta.

********** on koulutukseltaan kätilö (Tartu Health Care College) ja suorittaa tällä hetkellä lähiesimiestyön ammattitutkintoa (60%). ********** **********

********** on koulutukseltaan terveydenhoitaja (YAMK). Hänellä on myös sairaan- ja terveydenhoitajan (AMK) tutkinnot sekä lähihoitajatutkinto. **********

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota esihenkilökokemukseen.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella ********** osoitti kotihoidon esihenkilön tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia. Hän vakuutti pätevyydellään hoitotyö- ja johtamisosaamisessa sekä kiinnostuksellaan kotihoitotyöhön.

********** on monipuolinen kokemus hoitotyöntehtävissä ja hänellä on hakijoista pisin kokemus esihenkilötehtävässä. Haastatelluista hänellä on parhaat edellytykset toimia kotihoidon esihenkilön tehtävässä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset kotihoidon esihenkilön virkatehtävien hoitamiseen Kaakkoisessa kotihoidossa, Vuosaari 3 lähipalvelualueella.

Lisätiedot

Jaana Nummijoki, kotihoitopäällikkö, puhelin: 040 3362148

jaana.nummijoki(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566