Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Psykiatria- ja päihdepalvelut

09.05.2019

 

Sosiaali- ja kriisipäivystys

 

 

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö

 

 

 

 

2 §

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, työavain 7-422-19

HEL 2019-005563 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella valtiotieteiden maisteri Kirsi Korhosen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 035346, toimintayksikkö 396380, työpiste 800010) 1.6.2019 lukien 3434,00 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi 1.11.2018

Sosiaalityöntekijän virka (035346) on ollut julkisesti haettavana 25.2.- 15.3.2019 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 25.1.2018 § 7 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö.

Sosiaalipäivystyksen työskentelyssä on keskeistä kiireellisen palvelutarpeen arvioiminen ja neuvonta sekä tilanteessa välttämättömien sosiaalipalvelujen toimeenpano. Sosiaalipäivystystyöhön kuuluu myös jatkopalveluihin ohjaaminen. Tehtävät painottuvat lastensuojelutilanteiden, nuorten kriisitilanteiden sekä lähisuhdeväkivaltatilanteiden selvittämisiin, mutta välitöntä sosiaalityön tarpeen arviointia ja dokumentointia tehdään kaikkien ikäryhmien osalta.

Sosiaalipäivystykselle kuuluu valmiussuunnitelman mukaisesti suuronnettomuusvalmius yhdessä kriisipäivystyksen kanssa. Sosiaali- ja kriisipäivystys on yhdenvertainen turvallisuustoimija muiden toimijoiden, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Keväällä 2019 valmistaudumme uuden hätäkeskusjärjestelmän (Erica) käyttöönottoon ja sen tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Työ on kolmivuorotyötä ja sitä tehdään pari- ja tiimityönä.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Virassa edellytetään laaja-alaista kokemusta sosiaalityöstä, erityisesti lastensuojelusta sekä kykyä kohdata kriisissä olevia asiakkaita. Lisäksi edellytetään hyviä yhteistyötaitoja, kykyä tehdä pari- ja tiimityötä, kykyä toimia päivystyksellisissä moniviranomaistilanteissa sekä muissa ennakoimattomissa tilanteissa, joissa tarvitaan kokonaisvaltaista ja nopeaa sosiaaliviranomaisen tekemää arviota. Tehtävässä edellytetään myös vastuullista työotetta ja sitoutuneisuutta työhön sekä hyviä dokumentointitaitoja.

Eduksi luetaan päivystystyön kokemus, Helsingin kaupungin palvelujen tuntemus sekä hyvä kielitaito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti neljä hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli kaikilla hakijoilla.

Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluun kolme hakijaa; Kirsi Korhonen, ********** Haastattelut pidettiin 2.4.2019, 4.4.2019 ja 8.4.2019.

Haastattelun suorittivat sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Pia Mäkeläinen sekä sosiaalipäivystyksen johtavat sosiaalityötekijät Kaisu Ketola sekä Leena Vallinkoski.

Kirsi Korhonen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi vuonna 1989 ja hän on suorittanut sosiaalityöntekijän pätevöitymiskoulutuksen vuonna 1994. Hän on toiminut sosiaalityöntekijänä Espoon kaupungin maahanmuuttoyksikössä vuosina 1994 - 1996 ja Helsingin Ensikoti ry:llä projektisosiaalityöntekijänä Mixeri-monikulttuuriprojektissa vuosina 1996 - 1998. Kirsi Korhonen on työskennellyt sosiaalityöntekijänä Espoon kaupungilla kahdeksan vuotta ja seitsemän kuukautta tehden yhdennettyä työtä lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Hän on työskennellyt vuodesta 2007 Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sosiaalityöntekijänä työn jatkuessa edelleen. Hän on Valviran laillistama sosiaalityöntekijä.

********** on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2017.  Hän on toiminut Turun kaupungilla sosiaalityöntekijän tehtävissä sijaishuollon sosiaalityössä kahdeksan kuukautta sekä sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijänä yhdeksän kuukautta. Hän on työskennellyt Helsingissä Kallion palvelutarpeen arvioinnissa sosiaalityöntekijänä syyskuusta 2017 lähtien työn jatkuessa edelleen. Hän on Valviran laillistama sosiaalityöntekijä.

********** on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2008. Hän on toiminut koulukuraattorina Oulun kaupungilla kolme vuotta sekä Muhoksen kunnassa sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa ja yhdennetyssä sosiaalityössä viisi vuotta ja kolme kuukautta. Hän on toiminut vuosina 2014 - 2018 sosiaalityöntekijänä Oulun kaupungin sosiaalipäivystyksessä ja kesäkuusta 2018 lähtien Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sosiaalityöntekijänä työn jatkuessa edelleen. Hän on Valviran laillistama sosiaalityöntekijä.

Kaikilla hakijoilla oli kokemusta sosiaalityöstä ja työskentelystä sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa sekä sosiaalipäivystyksessä.

Kirsi Korhosella on yli kymmenen vuoden kokemus sosiaalipäivystystyöstä Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Hänellä on kokemusta kriisissä olevien asiakkaiden kohtaamisesta sekä pari- ja tiimityön tekemisestä päivystyksellisissä tilanteissa.

Hän on työskennellyt yli kahdeksan vuotta Espoossa perhekeskuksessa lastensuojelun sosiaalityöntekijänä tehden yhdennettyä työtä. Lisäksi hänellä on kokemusta työskentelystä monikulttuuristen perheiden ja maahanmuuttajien kanssa.

********** työskentelee tällä hetkellä sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungin lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnissa ja tuessa. Hänellä on lisäksi alle vuoden (yhdeksän kuukautta) kokemus sosiaalityöntekijänä toimimisesta Turun sosiaalipäivystyksestä ja hän on toiminut vastuusosiaalityöntekijänä Turussa sijaishuollon yksikössä kahdeksan kuukautta.

********** on yli viiden vuoden kokemus sosiaalipäivystystyöstä sekä Oulun kaupungilla että Vantaan kaupungilla, jossa hän työskentelee edelleen. Lisäksi hän on toiminut Muhoksen kunnassa sosiaalityöntekijänä tehden yhdennettyä työtä ja lastensuojelua yli viisi vuotta.

Haastatelluista kaikilla hakijoilla on kokemusta sosiaalipäivystystyöstä. Pisin kokemus sosiaalipäivystystyöstä on Kirsi Korhosella. Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kriisissä olevan asiakkaan kohtaamiseen sekä kykyyn ja tapaan tehdä pari- ja tiimityötä. Lisäksi kiinnitettiin huomiota hakijan työyhteisötaitoihin muutostilanteessa ja kehittämismyönteisyyteen. 

Hakemusten ja haastattelujen perusteella Kirsi Korhonen osoitti sosiaalityöntekijän tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on pitkä kokemus sosiaalipäivystystyöstä ja moniammatillisesta tiimityöstä. Haastattelijoille muodostui näkemys siitä, että hän pystyy toimimaan sekä pari- että tiimityöntekijänä tuoden oman ammatillisen osaamisen esiin asiakaslähtöisesti.  

Kirsi Korhosella on pitkä kokemus kriisissä olevan asiakkaan kohtaamisesta, jonka katsotaan olevan eduksi kehitettäessä sosiaalipäivystyksen ja kriisipäivystyksen välistä yhteistyötä haastattelussa kerrotun strategian mukaisesti. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus sosiaaliviranomaisen arvion tekemisestä ennakoimattomissa ja päivystyksellisissä moniviranomaistilanteissa. Haastattelun aikana Kirsi Korhonen toi esiin työyhteisötaitojaan työyhteisön muutostilanteessa sekä myönteistä suhtautumista tapaan tehdä työtä toisella tavalla.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Kirsi Korhosella on parhaat edellytykset sosiaalityöntekijän viran hoitamiseen sosiaali- ja kriisipäivystyksessä.

Lisätiedot

Pia Mäkeläinen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, puhelin: 310 43816

pia.makelainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Talpa Palkat

Henkilöstöasiantuntija

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566