Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Psykiatria- ja päihdepalvelut

04.02.2021

 

Mielialahäiriöosastot

 

 

Psykososiaalisen työn päällikkö

 

 

 

 

2 §

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, Mielialahäiriöpalveluosastot, työavain SOTE-02-448-20

HEL 2020-014521 T 01 01 01 01

Päätös

Mielialahäiriöpalveluiden psykososiaalisen työn päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 030106, toimintayksikkö 396340, työpiste 400120) 1.3.2021 lukien 2551,45 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka tuli avoimeksi 1.1.2021.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa psykososiaalisen työn päällikkö.

Auroran sairaalan mielialahäiriöosastojen sosiaaliohjaaja toimii sosiaalipalvelujen asiantuntijana monialaisissa tiimeissä. Tehtävässä on keskeistä asiakkaan tukeminen arjessa selviytymiseen, ohjaus ja neuvonta sekä palvelujen koordinointi sairaalassaolon aikana. Lisäksi sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu palvelutarpeen arviointia, harkinnanvaraisen ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen päätöksentekoa sekä muita sosiaalihuoltolain mukaisia tehtäviä. Työ on monipuolisesti haastavaa tiimityötä sosiaalialan ammattilaisena terveydenhuollon kontekstissa.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja).

Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista sekä valmiutta tehdä kuntouttavaa ja sosiaalityön työkaluja monipuolisesti hyödyntävää asiakastyötä. Tehtävää täytettäessä eduksi katsottiin monipuolinen sosiaalialan työkokemus, kokemus sosiaalihuoltolain mukaisista viranomaistehtävistä sekä Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemus.

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 030106) on ollut julkisesti haettavana 24.11.2020.–8.12.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 19 hakijaa, joista yksi veti hakemuksensa myöhemmin pois. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 14 hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa: ********** ********** ja **********

Haastattelut suorittivat psykososiaalisen työn päällikön sijainen ********** ja johtava sosiaalityöntekijä ********** 11.12.2020 ja 14.12.2020.

********** on sosionomi (YAMK) ja laillistettu sosionomi. Hän on suorittanut myös sosionomin (AMK), sosiaaliohjaajan, lähihoitajan ja kuntohoitajan tutkinnot.

********** **********

********** on sosionomi (AMK) ja laillistettu sosionomi. **********

********** on laillistettu sosionomi. Lisäksi hän on suorittanut kuntoutuksenohjaajan sekä lasten ja nuorten taideterapeutin tutkinnot. Hän on työskennellyt ohjaajana leikkipuistossa seitsemän kuukautta, erityisopettajana neljä kuukautta, sosiaaliohjaajana perhekuntoutuksessa kahdeksan kuukautta ja vanhuspalveluissa kolme kuukautta, ohjaajana vammaisten asumispalveluissa kahdeksan vuotta, kuntoutuksenohjaajana kuulokeskuksessa seitsemän kuukautta, sosiaaliohjaaja-hoitajana vanhustenkeskuksessa kolme kuukautta ja sosionomina vanhusten hoivakodissa yhden vuoden. **********

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota terveys- ja aikuissosiaalityön kokemukseen, kokemukseen sosiaalihuoltolain mukaisista viranomaistehtävistä sekä Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemukseen.

Hakemuksen, haastattelun ja kokonaisarvioinnin perusteella ********** osoitti sosiaaliohjaajan tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on hyvät edellytykset sosiaaliohjaajan viran hoitamiseen Auroran mielialahäiriöpalveluiden osastoilla. Haastattelun perusteella hänellä katsottiin olevan hyvä valmius kuntouttavaan ja sosiaalityön työkaluja monipuolisesti hyödyntävään sosiaaliohjaustyöhön. Helsingin palvelujärjestelmän tuntemus katsottiin riittäväksi aiemman työkokemuksen pohjalta. Hänellä on myös kokemusta viranomaistehtävien hoitamisesta.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien hoitamiseen Mielialahäiriöpalveluissa, Auroran mielialahäiriöpalveluiden osastoilla.

Lisätiedot

Johanna Palve, psykososiaalisen työn päällikkö, puhelin: 310 49024

johanna.palve(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallinto

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566