Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Terveysasemat ja sisätautien poliklinikka

26.06.2020

 

Keskustan terveysasema

 

 

Johtava ylilääkäri

 

 

 

 

4 §

Virkasuhteen täyttäminen, Töölön terveysaseman terveyskeskuslääkärin virka työavain SOTE-02-191-20

HEL 2020-008203 T 01 01 01 01

Päätös

Keskustan terveysasemien johtava ylilääkäri päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella lääketieteen lisensiaatti ********** terveyskeskuslääkärin virkaan (vakanssinumero 20332, Keskustan terveysasema, Töölön työpiste, toimintayksikkö 396100, työpistenumero 203200) 31.8.2020 lukien 3294,98 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta. Virkaan valitun ei tarvitse esittää selvitystä terveydentilastaan, sillä hän on esittänyt sen jo.

Päätöksen perustelut

Terveyskeskuslääkärin virka tuli avoimeksi 1.4.2020.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan terveyskeskuslääkärin virkaan ottaa Keskustan terveysasemien johtava ylilääkäri.

Terveyskeskuslääkärin tehtävänä on toimia Töölön terveysasemalla terveyskeskuslääkärinä hyvässä yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa. Tehtävään kuuluu monipuolista avosairaanhoidon ja neuvolan vastaanottotyötä.

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä säätelee terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuuden (559/1994). Terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Terveyskeskuslääkärin virka (vakanssinumero 20332) on ollut julkisesti haettavana 21.5. - 4.6.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti viisi hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on kaikilla hakijoilla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kaikki viisi hakijaa: ********** ********** ja ********** Haastattelun suoritti Töölön terveysaseman vs. ylilääkäri **********

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2016. Lisäksi hän on suorittanut yleislääketieteen erityiskoulutuksen vuonna 2018. Hän on toiminut terveyskeskuslääkärinä ********** 2 vuotta ja 4 kuukautta. Erikoistuvana lääkärinä tai osastonlääkärinä hän on toiminut ********** ja ********** sairaalassa sekä ********** sairaalan vaativan neurologisen kuntoutuksen osastolla yhteensä vuoden ja 5 kuukautta. Lisäksi hän on toiminut yleislääkärinä ammatinharjoittajana 5 kuukautta. Hänellä on opinto-oikeus yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen.

********** on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2018. Terveyskeskuslääkärinä ********** hän on toiminut 10 kuukautta. Erikoistuvana lääkärinä tai osastonlääkärinä hän on toiminut 11 kuukautta, josta 8 kuukautta ********** psykiatrialla ja 3 kuukautta ********** sairaalassa. Lisäksi hänellä on ehdollinen opinto-oikeus yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen.

********** on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2017. Lisäksi hän on suorittanut yleislääketieteen erityiskoulutuksen vuonna 2019. Hän on toiminut terveyskeskuslääkärinä ********** 2 vuotta ja 1 kuukauden. Erikoistuvana lääkärinä tai osastonlääkärinä hän on toiminut 11 kuukautta, josta 7 kuukautta ********** sairaalassa ja 4 kuukautta ********** sairaalassa. Hän on tehnyt myös tutkimustyötä ja julkaissut kolme tieteellistä artikkelia. Hänellä on opinto-oikeus yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen sekä lääketieteen tohtorin tutkintoon Väestön terveyden tohtoriohjelmassa.

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2020. Terveyskeskuslääkärinä hän on toiminut ********** 4 kuukautta.

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2020. Hän on toiminut ********** terveyskeskuslääkärinä kuukauden ja ********** sairaalan vuodeosastolla 2 kuukautta.

Kaikilla hakijoilla on kokemusta yleislääkärin työstä. ********** työkokemus yleislääkärinä on 2 vuotta ja 4 kuukautta terveyskeskuksessa sekä 5 kuukautta ammatinharjoittajana. ********** työkokemus terveyskeskuslääkärinä on 10 kuukautta. ********** on toiminut terveyskeskuslääkärinä 2 vuotta ja 1 kuukauden. ********** on toiminut terveyskeskuslääkärinä 4 kuukautta. ********** on toiminut terveyskeskuslääkärinä kuukauden. ********** on kokemusta sairaalatyöstä yhteensä vuoden ja 5 kuukautta. ********** työkokemus sairaalatyössä on 11 kuukautta. ********** on tehnyt sairaalatyötä 11 kuukautta. ********** työkokemus sairaalatyössä on 2 kuukautta.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kokemukseen yleislääkärin työssä sekä monipuoliseen kokemukseen eri erikoisalojen sairaalatyössä.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella ********** osoitti terveyskeskuslääkärin tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on pisin kokemus terveyskeskuslääkärin tehtävistä, minkä lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus sairaalatyöstä. Lisäksi hän on osoittanut hyviä yhteistyötaitoja moniammatillisessa tiimityössä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset terveyskeskuslääkärin viran tehtävien hoitamiseen Töölön terveysasemalla.

Lisätiedot

Hanna Paatela, vs. ylilääkäri, puhelin: 09 310 21271

hanna.paatela(a)hel.fi

Liitteet

1

hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566