Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Terveysasemat ja sisätautien poliklinikka

17.04.2020

 

Keskustan terveysasema

 

 

Johtava ylilääkäri

 

 

 

 

3 §

Virkasuhteen täyttäminen, Töölön terveysaseman terveyskeskuslääkärin virka, työavain SOTE-02-109-19

HEL 2020-004314 T 01 01 01 01

Päätös

Keskustan terveysasemien johtava ylilääkäri päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella lääketieteen lisensiaatti ********** terveyskeskuslääkärin virkaan (vakanssinumero 019679) 1.9.2020 lukien 3294,98 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on Sosiaali- ja terveystoimiala, Terveys-ja päihdepalvelut palvelukokonaisuus, Terveysasemat ja sisätautien poliklinikka, Keskustan terveysasema/Töölö (toimintayksikkö 396100, työpistenumero 203200).

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Terveyskeskuslääkärin virka tuli avoimeksi 1.1.2020.

Terveyskeskuslääkärin virka (vakanssinumero 019679) on ollut julkisesti haettavana 2.12.- 27.12.2019 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan 9.1.2020 tekemän delegointipäätöksen § 4 mukaisesti terveyskeskuslääkärin viranhaltijan valitsee Keskusta terveysasemien johtava ylilääkäri.

Terveyskeskuslääkärin viranhaltijan tehtävänä on toimia terveyskeskuslääkärinä, hyvässä yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa. Eduksi katsotaan aikaisempi kokemus terveyskeskuslääkärin tehtävistä, jatkuva kehittämisen halu, hyvä muutosvalmius sekä mahdollinen työyhteisöä hyödyttävä erityisosaaminen.

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä säätelee terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuuden (559/1994). Terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 3 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Yhdeltä hakijalta puuttuu hakemuksessa mainittu ruotsin kielen suullinen taito, muilta osin kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimukset.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** ja ********** Haastattelun suoritti Keskustan terveysaseman johtava ylilääkäri **********

********** on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja lääketieteen lisensiaatti. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2018. Terveyskeskuslääkärinä ********** hän on toiminut 10 kuukautta. Sairaalalääkärinä hän on toiminut 5 kuukautta, josta 2 kuukautta psykiatrialla ja 3 kuukautta ********** Lisäksi hän on ilmoittautunut yleislääketieteen erikoislääkärin tutkinto-ohjelmaan vuonna 2019.

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja lääketieteen tohtori. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2012. Hän on työskennellyt terveyskeskuslääkärinä yhteensä 3 vuotta ja 1 kuukautta ********** Sairaalalääkärinä hän on toiminut neurologialla, psykiatrialla ja ********** yhteensä 2 vuotta ja 4 kuukautta. Lisäksi hän on ilmoittautunut yleislääketieteen erikoislääkärin tutkinto-ohjelmaan.

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän on toiminut terveyskeskuslääkärinä ********** ja ********** kaupungilla yhteensä 6 vuotta ja 6 kuukautta. Sairaalalääkärinä hän on toiminut ********** ja ********** yhteensä 8 kuukautta. Lisäksi hän on ilmoittautunut yleislääketieteen erikoislääkärin tutkinto-ohjelmaan vuonna 2013.

Haastatelluilla oli kokemusta terveyskeskuslääkärin työstä. ********** työkokemus perusterveydenhuollon lääkärinä on 10 kuukautta. ********** työkokemus perusterveydenhuollon lääkärinä on 3 vuotta ja 1 kuukautta. ********** työkokemus perusterveydenhuollon lääkärinä on 6 vuotta ja 6 kuukautta.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kokemukseen yleislääkärin työssä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset terveyskeskuslääkärin viran tehtävien hoitamiseen Töölön terveysasemalla. ********** täyttää viran kelpoisuusvaatimukset ruotsin kielen taitoa lukuun ottamatta. Kielitaitovaatimuksesta voidaan kuitenkin poiketa, koska terveysasemalla on riittävä määrä ruotsinkielentaitoisia lääkäreitä. Ruotsinkielisen väestön palvelut ja oikeus käyttää omaa kieltään ovat Töölön terveysasemalla siten turvattavissa.

Lisätiedot

Jarja Ijäs, johtava ylilääkäri, puhelin: 040 6700794

jarja.ijas(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566