Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Terveysasemat ja sisätautien poliklinikka

13.02.2020

 

Keskustan terveysasema

 

 

Johtava ylilääkäri

 

 

 

 

2 §

Virkasuhteen täyttäminen ja täyttämättä jättäminen, Lauttasaaren terveysaseman terveyskeskuslääkärin virka, työavain SOTE-02-36-19

HEL 2019-012285 T 01 01 01 01

Päätös

A

Keskustan terveysaseman johtava ylilääkäri päätti ottaa lääketieteen lisensiaatti ********** terveyskeskuslääkärin virkaan (vakanssinumero 020317) 6.4.2020 lukien 3294,98 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala, terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus, keskustan terveysasema, Lauttasaaren terveysasema (toimintayksikkö 396100, työpiste 204200).

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

B

Samalla keskustan terveysaseman johtava ylilääkäri päätti jättää toisen terveyskeskuslääkärin viran (vakanssinumero 032788) täyttämättä kelpoisten ja soveltuvien hakijoiden vähäisyyden vuoksi.

Päätöksen perustelut

Kyseessä on kaksi terveyskeskuslääkärin avointa virkaa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 13.1.2020 § 4 mukaan terveyskeskuslääkärin virkaan ottaa keskustan terveysaseman johtava ylilääkäri.

Terveyskeskuslääkärin viranhaltijan tehtävänä on toimia terveyskeskuslääkärinä hyvässä yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa. Eduksi katsotaan jatkuva kehittämisen halu, hyvä muutosvalmius sekä mahdollinen työyhteisöä hyödyttävä erityisosaaminen.

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä säätelee terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuuden (559/1994). Terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Terveyskeskuslääkärin virat ovat olleet julkisesti haettavana 18.10.2019 - 1.11.2019 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksien jätti kaksi kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa sekä yksi hakija, joka täytti kelpoisuusehdot koulutuksen osalta, muttei ruotsin kielen taidon osalta.

Hakemuksen perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** ja ********** Haastattelun suoritti Lauttasaaren terveysaseman ylilääkäri **********

********** on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän erikoistuu yleislääketieteeseen Helsingin yliopistossa. Hänellä on työkokemusta terveyskeskuslääkärin tehtävistä yli viiden vuoden ajalta. Lisäksi hän on työskennellyt sisätautien sairaalalääkärin tehtävissä ********** geriatristen potilaiden hoidossa ********** sekä sairaalalääkärinä ********** yhteensä yli vuoden ajan.

********** on omaksunut yleislääkärin työskentelytavat ja laaja-alaisen osaamisen. Hänellä on hyvät yhteistyö- ja kommunikaatiotaidot, joita vaaditaan sekä asiakkaiden että muiden ammattilaisten kanssa työskennellessä. Hän on myös osallistunut aiemmin työyksikkönsä kehittämistyöhön ja on siihen valmis jatkossakin.

********** on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on työskennellyt terveyskeskuslääkärinä eri terveyskeskuksissa yli 10 vuotta. Lisäksi hän on työskennellyt silmätautien erikoisalalla. Hänellä ei kuitenkaan ole tehtävässä vaadittavaa ruotsin kielen taitoa.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset terveyskeskuslääkärin viran hoitamiseen Lauttasaaren terveysasemalla.

Toinen terveyskeskuslääkärin virka (vakanssinumero 032788) jätetään täyttämättä kelpoisten ja soveltuvien hakijoiden vähäisyyden vuoksi.

Lisätiedot

Liisa Salminen, ylilääkäri, puhelin

liisa.salminen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Päätös A

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Päätös B

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Taloushallintopalvelu

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566