Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

12.07.2021

 

 

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

 

 

 

 

40 §

Yhteistyösopimus, Stadin safka -hävikkiterminaali ja ruoka-aputoiminta, Helsingin seurakuntayhtymä

HEL 2021-008211 T 00 01 06

Päätös

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti hyväksyä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyön Stadin safka -hävikkiterminaalista ja ruoka-aputoiminnasta ja allekirjoittaa asiaa koskevan yhteistyösopimuksen.

Päätöksen perustelut

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen työ on käynnistynyt v. 2019 ruoka-avun kehittämisprojektilla. Projektin taustana on kaupunginvaltuuston 27.9.2017 kaupunkistrategian käsittelyn yhteydessä hyväksymän toivomusponnen (Maria Ohisalo) johdosta tehty selvitys Helsingin ruoka-avun kehittämismahdollisuuksista. Projektin aikana rakennettiin Stadin safkan toimintamalli: helsinkiläisten ruoka-aputoimijoiden verkosto, pilotoitiin keskitettyä hävikkiruoan logistiikkaa ja tehtiin ruoka-avun kehittämistyötä yhdessä ruoka-aputoimijoiden kanssa. Lisäksi joulukuussa 2020 perustettiin hävikkiruokaterminaali.

Projekti päättyi 31.12.2020 ja projektin päätyttyä toiminta jatkuu vakituisena Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan sekä Helsingin seurakuntayhtymän yhteisenä toimintana Stadin safka -nimen alla 1.1.2021 alkaen.

Yhteistyösopimuksen kohteena on yhteisesti toteutettava, vakituinen toiminta, joka koostuu hävikkiruokaterminaalista ja ruoka-avun kehittämisestä.

Yhteisen toiminnan tavoitteena on kehittää helsinkiläistä ruoka-aputoimintaa yhdessä ruoka-aputoimijoiden kanssa monipuoliseksi, osallisuutta tukevaksi ja asiakkaiden tarpeet huomioivaksi sekä toimittaa ruoka-aputoimijoille hävikkiruokaa ilmaiseksi. Lisäksi tavoitteena on hyödyntää hävikkiruokaa tehokkaasti, lisätä yhteisöllisyyttä, vähentää osaltaan kaupunkilaisten kokemaa köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä sekä kiinnittää ruoka-avun saajia tarvitsemiensa palveluiden ja avun piiriin. Päämääränä on toimia yhdessä kaupunkilaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Yhteistyösopimuksessa määritellään yhteistoiminnan henkilöstö. Työntekijöitä on sekä Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalta että Helsingin seurakuntayhtymältä. Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala palkkaa viisi vakituista työntekijää ja Helsingin seurakuntayhtymä kaksi vakituista työntekijää. Sopimuksen sisältyy myös kustannusten vastuujako sekä henkilöstöstä että toiminnasta aiheutuvista kustannuksista.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteistoiminnan tiivistämiseksi ja kehittämiseksi perustetaan seurantaryhmä, jonka tehtävänä on ohjata ja seurata yhteistyön mukaista toimintaa ja toiminnan laadun ja talouden kehitystä.

Sopimus tulee voimaan vasta, kun molemmat sopimuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet sitä koskevan sopimuksen.

Toimintasäännön 2.3 luvun mukaan palvelun päällikkö johtaa palvelunsa toimintaa. Helsingin kaupungin hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 3 momentin mukaan viranhaltijan päätöksen perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa se viranhaltija, joka on päättänyt sopimukseen sitoutumisesta, tai hänen määräämänsä henkilö.

Lisätiedot

Anne Qvist, pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö, puhelin: 310 74090

anne.qvist(a)hel.fi

Anni Heinälä, johtaja, puhelin: 310 24670

anni.heinala(a)hel.fi

Liitteet

1

Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyösopimus Stadin safka 2021 (henkilötiedot suojattu)

2

Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyösopimus Stadin safka 2021

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

 

Helsingin seurakuntayhtymä

 

Tiedoksi

Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566