Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

09.07.2018

 

 

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

 

 

 

 

55 §

Lastensuojelun sosiaalityön päällikön viran täyttäminen, työavain 7-620-18

HEL 2018-007517 T 01 01 01 01

Päätös

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella valtiotieteiden maisteri Jonna Vanhasen lastensuojelun sosiaalityön päällikön virkaan (vakanssinumero 032589, toimintayksikkö 395200, työpiste 100000) 1.1.2019 lukien 4241,30 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Lausuntoa terveydentilasta ei tarvitse esittää, koska virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan aiemmin.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala/perhe- ja sosiaalipalvelut/lastensuojelu/lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki

Päätöksen perustelut

Lastensuojelun sosiaalityön päällikön virka tulee avoimeksi 1.1.2019 lukien.

Lastensuojelun sosiaalityön päällikön virka (vakanssinumero 032589) on ollut julkisesti haettavana 26.4.–11.5.2018 Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palvelujen sähköisessä rekrytointipalvelussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 25.1.2018 § 7 mukaan lastensuojelun sosiaalityön päällikön virkaan ottaa perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja.

Viran kelpoisuusvaatimuksena sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus eli Suomessa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen.

Perustuslain 125 §:n mukaiset viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö johtaa lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki -yksikköä. Yksikkö vastaa paljon palveluita tarvitsevien sosiaalihuoltolain mukaisesta palvelutarpeen arvioinnista (ml. lastensuojelun tarpeen arviointi), erityistä tukea tarvitsevan lapsen sosiaalityöstä ja virka-aikaisesta lastensuojelun päivystyksestä ja lastensuojelun sosiaalityötä tukevista toimistopalveluista.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että virkaan valittavalta edellytetään kokemusta lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja/tai lastensuojelun sosiaalityön johtamisesta, kykyä hahmottaa lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja tuen palvelut osana lasten, nuorten ja perheiden monitoimijaista palvelukokonaisuutta, kykyä yhteistyöverkostojen luomiseen ja monitoimijaisten asiakaslähtöisten toimintamallien kehittämiseen, hyviä yhteistyö ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä muutosten johtamiseen. Lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin eduksi laskettavan kokemuksen muutosten johtamisesta.

Määräajassa hakemuksen jätti kymmenen hakijaa, joista kahdeksalla oli vaadittu kelpoisuus. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** Jonna Vanhanen, ********** ********** ja ********** Hakijoita haastattelivat perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori, lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski ja työvoimasuunnittelija Harri Laurell. Haastattelujen jälkeen ********** perui hakemuksensa.

Haastattelujen perusteella kutsuttiin kaksi kärkihakijaa, Jonna Vanhanen ja ********** henkilöarviointiin. Henkilöarvioinnin suoritti Psycon Oy.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa vuonna 1993. Hänellä on sosiaalityöntekijän laillistus. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen ammattitutkinnon vuonna 2010. ********** on toiminut johtavana sosiaalityöntekijänä Ylöjärven kaupungilla 1.10.2013 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt johtavana sosiaalityöntekijänä Nokian kaupungilla 1.6.1999 – 30.9.2013 sekä sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla ja Tampereen kaupungilla yhteensä yhdeksän vuotta ja kaksi kuukautta. ********** vahvuutena on pitkä esimieskokemus.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Lapin yliopistossa vuonna 2015. Hänellä on sosiaalityöntekijän laillistus. Lisäksi hän on suorittanut kasvatustieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2013 ja sosionomi AMK-tutkinnon Helsingin ammattikorkeakoulussa vuonna 1996. ********** on toiminut palvelupäällikkönä Riihimäen kaupungilla 16.3.2015 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt Hyvinkään kaupungilla perhehoitopäällikkönä neljä vuotta ja yksitoista kuukautta ja Kalliolan setlementissä yksikön johtajana neljä vuotta ja yksitoista kuukautta ja projektivastaavana kolme vuotta ja kymmenen kuukautta sekä vastaavana sosiaaliohjaajana Elatusvelvollisten liitossa kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta. ********** vahvuutena on pitkä johtamiskokemus.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Kuopion yliopistossa vuonna 2004. Hänellä on sosiaalityöntekijän laillistus. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden lisensiaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 2017. ********** on toiminut Tuusulan kunnan perheiden ja lastensuojelun johtavana sosiaalityöntekijänä 1.4.2010 alkaen. Aiemmin hän on toiminut lastensuojelun sosiaalityöntekijänä Tuusulan, Porin ja Mikkelin kaupungeissa ja työskennellyt Kuopion yliopistossa tutkimussihteerinä yhteensä neljä vuotta ja kymmenen kuukautta. ********** vahvuutena on pitkä esimieskokemus.

Jonna Vanhanen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta 2003. Hän suorittaa yhteiskuntatieteiden lisensiaatin tutkintoa Jyväskylän yliopistossa. Hänellä on sosiaalityöntekijän laillistus. Jonna Vanhanen on toiminut asiantuntijana Apotti-hankkeessa 1.3.2016 alkaen. Aiemmin hän on ollut johtavana sosiaalityöntekijänä lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja tuen yksikössä Helsingin kaupungilla neljä vuotta ja kaksi kuukautta, lastensuojelun sosiaalityön vs. päällikkönä kolme kuukautta, lastensuojelun avohuollon johtavana sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla kaksi vuotta ja yksitoista kuukautta sekä sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla sosiaalityöntekijänä viisi vuotta ja kaksi kuukautta. Jonna Vanhasen vahvuutena on Helsingin lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluiden tuntemus ja esimieskokemus.

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin, henkilöarviointiin ja työssään osoittamaan tietoon perustuen on katsottava, että Jonna Vanhasella on parhaat edellytykset edellä kuvattujen lastensuojelun sosiaalityön päällikön virkaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen.

Jonna Vanhasen valintaa puoltaa hänen koulutuksensa ja kokemuksensa vaativista sosiaalityön esimies- ja kehittämistehtävistä. Jonna Vanhasella on kokemusta lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja tuen palveluista. Hänen vahvuutenaan on myös Helsingin lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluiden tuntemus. Hänellä on näkemys siitä, miten lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja tuen palveluja tulee uudistaa osana lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kokonaisuutta. Hän tunnistaa myös keskeiset toimintaympäristön muutokset. Haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella hänellä on myös kyky yhteistyöverkostojen rakentamiseen ja muutosten johtamiseen yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Lisätiedot

Saila Nummikoski, lastensuojelun johtaja, puhelin: 310 43439

saila.nummikoski(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 7-620-18

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Palvelukoordinaattori

 

Henkilöstöasiantuntija

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566