Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

31.05.2018

 

 

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

 

 

 

 

47 §

Virkasuhteen täyttäminen, vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikkö, työavain 7-612-18

HEL 2018-005755 T 01 01 01 01

Päätös

Perhe-ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella sosionomi YAMK Pauliina Vähäpesolan Helsingin kaupungin palvelukseen sosiaali- ja terveystoimialan perhe- ja sosiaalipalvelut -kokonaisuuden vammaistyön työ ja päivätoiminnan päällikön virkaan (toimintayksikkö 395440, työpiste 100000, vakanssinumero 026822) 11.6.2018 lukien 4188,94 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön virka tuli avoimeksi 2.1.2018 aiemman viranhaltijan irtisanouduttua. Virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 6.4. – 25.4.2018 Helsingin kaupungin avoimet työpaikat-internet sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat-internet sivuilla.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan 25.1.2018  7§ tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen mukaan työ- ja päivätoiminnan päällikön ottaa virkaan perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja.

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön tehtäviin kuuluu yksikön henkilöstön, talouden ja toiminnan johtaminen; vastuu palvelun laadusta, työyksiköiden rakenteiden ja asiakastyön toimivuudesta sekä työ- ja päivätoimintapalvelun oikea-aikaisesta kohdentumisesta asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vammaistyötä ja osatyökykyisten työllistymistä koskevan lainsäädännön sekä osatyökykyisten henkilöiden työllistämisprosessin tuntemista, kykyä tunnistaa asiakaskunnan elämään kuuluvia ilmiöitä ja kehittämiskohteita, taloushallinnon osaamista sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalla on meneillään laaja palvelujen uudistamistyö ja valmistautuminen valtakunnalliseen sote-uudistukseen. Työ- ja päivätoiminnan päällikkö osallistuu muutostyöhön yhteisten linjausten mukaisesti.

Eduksi luetaan alan johtamis- ja kehittämisosaaminen, kokemus muutosten läpiviemisestä, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuntemus sekä kokemus vammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan yhteiskuntaan suuntaavan toiminnan kustannustehokkaasta kehittämisestä.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 22 hakijaa, joista 16 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Yhteenveto hakijoista on tämän päätöksen liitteenä 1.

Haastatteluun kutsuttiin hakemuksen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella viisi hakijaa: Pauliina Vähäpesola, **********

Haastattelut olivat 2.5 ja 7.5.2018 ja haastattelijoina toimivat va. perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori, va. vammaistyön johtaja Minna Eronen ja työvoimasuunnittelija Harri Laurell.

Pauliina Vähäpesola on koulutukseltaan sosionomi YAMK. Hän on suorittanut tutkinnon Metropolia ammattikorkeakoulussa vuonna 2014. Hän on työskennellyt vuodesta 2016 Rinnekoti-Säätiöllä, ensin palveluesimiehenä ja vuodesta 2018 alkaen palvelupäällikkönä. Vuosina 2012 – 2016 hän työskenteli  sosiaaliohjaajan ja ohjaajan tehtävissä Helsingin kaupungin vammaistyössä. Vuodet 2009 – 2011 hän toimi ohjaajana Autismisäätiöllä.

********** on koulutukseltaan sosionomi YAMK. Tutkintonsa hän on suorittanut Lahden ammattikorkeakoulussa vuonna 2015. Hän on työskennellyt vuodesta 2018 projektipäällikön tehtävissä Lahden ammattikorkeakoulussa. Vuosina 2015 – 2016 hän toimi Riihimäen kaupungilla vs. palvelualuepäällikkönä ja vuosina 2009 – 2015 toimintayksikön esimiehenä Lahden kaupungilla ja Eteva kuntayhtymässä. Vuosina 2005 – 2009 hän työskenteli Jokelan vankilassa sosiaalityöntekijänä ja erityisohjaajana ja vuosina 2004 – 2005 työvoimaneuvojana Järvenpään työvoimatoimistossa.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on valmistunut vuonna 2017 Tampereen yliopistosta. Vuodesta 2008 hän on toiminut Janakkalan kunnassa palvelupäällikkönä, vastaavana ohjaajana ja kuntoutusohjaajana. Vuosina 2005 – 2007 ja 2000 - 2001 hän toimi sosiaalityöntekijänä Riihimäen terveyskeskuksessa ja vuosina 2002 – 2005 sosiaalityöntekijänä Hausjärven kunnassa. Vuoden 2001 hän työskenteli palveluohjaajana Aktiva-projektissa.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on valmistunut Tampereen yliopistosta vuonna 1994. Vuodesta 1996 hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla, ensin sosiaalityöntekijänä vuoteen 2004, majoitusasiamiehenä vuoteen 2006 ja vuodesta 2007 lähtien johtavana sosiaalityöntekijänä.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on valmistunut v. 2008 Helsingin yliopistosta. Vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut Kaisa Kallion säätiöllä kehittämispäällikkönä ja sitä ennen projektipäällikkönä ja tiimivastaavana Kiipulasäätiöllä vuodesta 2007. Vuonna 2007 hän toimi kahden kuukauden ajan kouluttajana Eduhouse Oy:ssä, vuosina 2006 – 2007 tilaustutkimuksen tekijänä Helsingin yliopistolla ja 2001 – 2003 lastentarhanopettajana Helsingin kaupungilla.

Pauliina Vähäpesolalla on kokemusta sekä ohjaustyöstä että esimies- ja päällikkötehtävistä vammaistyön eri sektoreilla. Viime vuosina Vähäpesolan työssä on korostunut talouden ja toiminnan johtaminen sekä henkilöstö- ja muutosjohtaminen. Nykyisessä työssään hän vastaa yhdeksän asumispalveluyksikön kokonaisuuden taloudesta ja toiminnasta ja on käynnistämässä uutta yksikköä.

********** on kokemusta aikuisten ja vammaisten sosiaalipalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä, lisäksi hän on toiminut esimiestyössä työ- ja päivätoiminnan sektorilla usean vuoden ajan. Nykyisessä työssään hän hallinnoi valtakunnallista ESR-hanketta, jonka tarkoituksena on edistää kehitysvammaisten tuetun asumisen yhteisöllisyyttä ja asiakkaiden osallisuutta.

********** on monipuolista kokemusta terveyden- ja sosiaalihuollon eri tehtävistä. Nykyisessä työssään hän vastaa vammaisten työ- ja päivätoiminnasta, asumispalveluista, työvalmennuksen ohjaamisesta ja iltapäivähoidosta. Tehtäviin kuuluu operatiivinen johtaminen sekä eri yksiköiden henkilöstö- ja taloushallinto.

********** on monipuolinen työkokemus sosiaalityön eri sektoreilla. Vammaistyön osaaminen on vahvaa, ja hän tuntee vammaistyön toimintaympäristön hyvin. Esimiestyöstä hänellä on kahdentoista vuoden kokemus. Nykyisessä työssään vammaistyön johtavana sosiaalityöntekijänä hänen tehtävissään korostuu henkilöstön ja toiminnan johtaminen.

********** on pitkäaikainen ja monipuolinen työkokemus osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen edistämisestä erilaisissa tehtävissä. Nykyisessä työssään hän vastaa kuntoutusosaston henkilöstöstä, toiminnasta, laadusta, kehittämisestä ja taloudesta, hänellä on myös vahvaa verkosto-osaamista.

Psycon Oy:n henkilöarviointiin lähetettiin haastatelluista hakemuksen, koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelun perusteella Pauliina Vähäpesola ja **********

Koulutuksen, työkokemuksen, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Pauliina Vähäpesolalla. Hänellä on tehtävän edellyttämä koulutus ja kielitaito ja hänellä on tehtävän kannalta soveltuvin osaaminen ja työkokemus.

Lisätiedot

Minna Eronen, va. vammaistyön johtaja, puhelin: 310 43149

minna.eronen(a)hel.fi

, puhelin

Liitteet

1

Hakijaluettelo työavain 7-612-18

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Henkilöstöasiantuntija

 

Taloushallontopalvelut, palkkasihteeri

 

Vammaistyö

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566