Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

 

19.02.2018

 

 

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

 

 

 

 

13 §

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön virkaan valinta, työavain 7-1016-17

HEL 2018-001871 T 01 01 01 01

Päätös

Perhe-ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella sosionomi YAMK Laura-Kaisa Revon Helsingin kaupungin palvelukseen sosiaali- ja terveystoimialan perhe- ja sosiaalipalvelut kokonaisuuden vammaistyön työ ja päivätoiminnan päällikön virkaan (toimintayksikkö 395440, työpiste 100000, vakanssinumero 026822) 19.3.2018 lukien 4188,94 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön virka tuli avoimeksi 2.1.2018 aiemman viranhaltijan irtisanouduttua.

Täyttölupa on saatu 22.11.2017.

Virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 30.11. - 14.12.2017 Helsingin kaupungin avoimet työpaikat-internet sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat-internet sivuilla.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan 7§ 25.1.2018 tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen mukaan työ- ja päivätoiminnan päällikön ottaa virkaan perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja.

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön tehtävään kuuluu yksikön henkilöstön, talouden ja toiminnan johtaminen sekä vastuu palvelun laadusta, työyksiköiden rakenteiden ja asiakastyön toimivuudesta sekä työ- ja päivätoimintapalvelun oikea-aikaisesta kohdentumisesta asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena  on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikön tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vammaistyötä ja osatyökykyisten työllistymistä koskevan lainsäädännön sekä osatyökykyisten henkilöiden työllistämisprosessin tuntemista, kykyä tunnistaa asiakaskunnan elämään kuuluvia ilmiöitä ja kehittämiskohteita, taloushallinnon osaamista sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalla on meneillään laaja palvelujen uudistamistyö ja valmistautuminen valtakunnalliseen sote-uudistukseen. Työ-  ja päivätoiminnan  päällikkö osallistuu muutostyöhön yhteisten linjausten mukaisesti.

Eduksi luetaan alan johtamis- ja kehittämisosaaminen, kokemus muutosten läpiviemisestä, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuntemus sekä kokemus vammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan yhteiskuntaan suuntaavan toiminnan kustannustehokkaasta kehittämisestä.

Perustuslain 125§:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 19 hakijaa, joista 18 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Yhteenveto hakijoista on tämän päätöksen liitteenä 1.

Haastatteluun kutsuttiin hakemuksen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella kuusi hakijaa: Laura-Kaisa Repo, ********** Kuudes haastatteluun kutsuttu perui hakemuksensa ennen haastattelua.

Haastattelut olivat 4.1.2018 ja haastattelijoina toimivat va. perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori, vammaistyön johtaja Mikaela Westergård ja rekrytointikonsultti Leena Kärnä.

********** on koulutukseltaan toimintaterapeutti YAMK. Hän on suorittanut tutkinnon Metropolia AMK:ssa vuonna 2015 pääaineena sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Hän on työskennellyt vuodesta 2016 alkaen osastonhoitajana Helsingin kaupungin Hopeatien palvelutalossa.  Vuosina 2010-2016 hän on toiminut toimintaterapeuttina/laatuvastaavana Invalidiliiton asumispalveluissa ja vuosina 2009-2010 toimintaterapeuttina Järvenpään kaupungilla, v 2008 Lahden kuntoutuskeskuksessa ja vuosina 2007-2008 Reumasäätiön sairaalassa.

********** on koulutukseltaan sairaanhoitaja YAMK. Hän on suorittanut tutkinnon Metropolia AMK:ssa vuonna 2010 pääaineena sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Hän on työskennellyt vuodesta 2014 alkaen hallinnollisena esimiehenä Autismisäätiöllä. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingin kaupungin lastensuojelussa vuonna 2014 sosiaaliohjaaja-sairaanhoitaja-tiimin vetäjänä 6 kk  ja  lastensuojeluyksikön esimiehen sijaisena vuosina 2007 ja 2013 ja sosiaaliohjaajana Helsingin kaupungilla vuosina 2003-2006.

Laura-Kaisa Repo on koulutukseltaan sosionomi YAMK. Hän on suorittanut tutkinnon Metropolia AMK:ssa vuonna 2009 pääaineena sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Hän on työskennellyt vuodesta 2012 alkaen Eteva kuntayhtymässä ensin alue-/palvelualuepäällikkönä vuosina 2012-2014, vuodesta 2015 alkaen kehittämispäällikkönä, mistä ajasta v 2016 aluepäällikkönä 5 kk.  Vuosina 2008-2012 hän toimi vastaavana ohjaajana ja vuosina 2005 -2008 ohjaajana Helsingin kehitysvammatuki 57 ry:ssä.

********** on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Hän on suorittanut tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2008 pääaineena sosiaalipolitiikka. Hän on työskennellyt vuodesta 2015 johtajana Helsingin kaupungin Itäkeskuksen palvelutalossa.  Vuosina 2012-2015 hän on työskennellyt johtajana Helsingin kaupungin Munkkiniemen palvelukeskuksessa ja vuosina 2008-2012 vastaavana ohjaajana Riistavuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa. Vuosina 2002-2008 hän työskenteli tuntiopettajana Helsingin diakoniaopistossa.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, hän on suorittanut tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2003 pääaineena sosiaalityö. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla vuodesta 1989 ensin hoitajana ja ohjaajana vuoteen 1995 saakka. Vuosina 1995-2016 hän on toiminut  sosiaalityöntekijänä, vastaavana sosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä eri sektoreilla mm. lastensuojelussa, aikuissosiaalityössä, vanhustenhuollossa ja vammaishuollossa. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut sosiaali- ja lähityön aluepäällikkönä.

********** on vankka kokemus toimintaterapeuttina ja hän on toiminut myös vaikeavammaisten henkilöiden kanssa sekä päivätoiminnassa että asumisessa . Hänellä on kokemusta  kuntouttamisesta, toimintakyvyn arvioinnista, asiakkaiden asumisvalmennuksesta. Nykyisessä tehtävässä vanhusten palvelutalon osastonhoitajana hänen tehtäviinsä kuuluu lähiesimiestyö, budjettivastuu ja toiminnan kehittäminen. Lisäksi hän toimii palvelutalon johtajan sijaisena.

********** on kokemusta hallinnollisena esimiehenä toimimisesta yksiköissä, jotka tarjoavat työ- ja päivätoiminta-alueen kuntoutuspalveluja neuropsykiatrisesti oirehtiville lapsille, nuorille ja aikuisille. Esimiestehtävässä korostuu henkilöstöhallinnolliset tehtävät, talousjohtaminen ja palveluiden kehittäminen. Nykyisessä tehtävässä Autismisäätiön kahden yksikön hallinnollisena johtajana hän vastaa mm. henkilöstöhallinnosta, talousjohtamisesta ja palvelukonseptin kehittämisestä.

Laura-Kaisa Repo on toiminut vammaistyön sektorilla sekä perusohjaustehtävissä että vastaavana ohjaajana. Hänellä on kokemusta Kuntayhtymän sosiaali- ja terveysalan johto- ja kehittämistehtävistä, henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja koulutussuunnittelusta, lisäksi hän on ollut mukana erilaisissa vammaistyön hanke- ja projektitehtävissä. Nykyisessä tehtävässä Eteva kuntayhtymän asumispalvelujen ja päiväaikaisen toiminnan kehittämispäällikkönä hän vastaa palvelutoiminnan ja asiakastyön sisällön suunnittelusta ja kehittämisestä ja henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja lisäksi hän toimii Soten vammaisten työ- ja päivätoiminnan alatyöryhmässä varapuheenjohtajana.

********** on työkokemusta vastaavana ohjaajana ja johtajana vanhusten palvelutaloissa. Hän on toiminut palvelukeskuksessa koordinoijana ja ollut kehittämässä yhteistyötä kotihoidon kanssa.  Nykyisessä tehtävässä vanhusten palvelutalon johtajana hän vastaa palvelutalon toiminnasta ja kaupunkitasoisen päivätoiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä.

********** on pitkä ja monipuolinen työkokemus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen   eri sektoreilta mm. aikuissosiaalityössä, lastensuojelussa, vanhustyössä, vammaistyössä ja myös vajaakuntoisten työllistämisessä. Hänellä on pitkä kokemus esimiestehtävissä johtavana sosiaalityöntekijänä. Nykyisessä tehtävässä sosiaali- ja lähityön aluepäällikkönä vanhustenpalvelussa hän vastaa hallinnosta, muutosjohtamisesta ja kehittämisestä.

Haastatelluista henkilöarviointiin lähetetiin ********** Laura-Kaisa Revon kohdalla hyväksyttiin aiempi 23.1.2017 hänen samaa tehtävää varten saatu henkilöarviointi. Henkilöarvioinnit suoritti Psycon Oy.

Koulutuksen, työkokemuksen,  haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Laura-Kaisa Revolla. Hänellä on tehtävän edellyttämä koulutus ja kielitaito ja hänellä on pisin kokemus vammaistyön sektorilta, erilaisista johto- ja kehittämistehtävistä, suunnittelu- ja ohjaustehtävistä sekä henkilöstön osaamisen kehittämisestä.  Laura-Kaisa Revolla on myös kokemusta työ- ja päivätoiminnan Sote-uudistustyössä.

 

Lisätiedot

Mikaela Westergård, vammaistyön johtaja, puhelin: 310 43149

mikaela.westergard(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Hallintosihteeri

Palkkasihteeri

Henkilöstöasiantuntija

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566