Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (5)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö

25.05.2022

 

Pohjoisen aikuissosiaalityö

 

 

Aikuissosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

9 §

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen (2 virkaa), nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, pohjoisen aikuissosiaalityö, työavain SOTE-01-318-22

HEL 2022-006691 T 01 01 01 01

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 084341, toimintayksikkö 395640, työpiste 100090) 01.06.2022 lukien 2 676,96 euron tehtäväkohtaisen kuukasipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Lisäksi aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 037487, toimintayksikkö 395640, työpiste 100090) 01.06.2022 lukien 2 676,96 euron tehtäväkohtaisen kuukasipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virat (084341, 037487) tulivat avoimeksi 01.05.2021.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä sosiaalineuvonnassa on tarjota neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalvelujen tarpeessa oleville asiakkaille ajanvarauksettomilla vastaanotoilla palvelupisteessä, puhelimitse sekä chatissa. Sosiaalineuvonta on osa terveys- ja hyvinvointikeskusyhteistyötä, jossa asiakasohjausta voidaan tehdä sosiaalitoimen ja terveysasemien välillä. Lisäksi sosiaalineuvonnasta jalkaudutaan Kampin kappeliin tarjoamaan sosiaaliohjausta. Asiakastyössä tehdään arvio asiakkaan tilanteesta ja annetaan ohjausta tarvittaviin jatkopalveluihin. Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki toimivat työvälineenä sosiaalineuvonnan sosiaaliohjauksessa.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja) tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, lisäksi edellytetään tartuntalain 48§:n mukaista rokotussuojaa sekä tartuntatautilain 48 a §:n mukaista koronarokotesuojaa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän tuntemista. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, paineensietokykyä sekä valmiutta toimia nopeastikin muuttuvissa tilanteissa. Lisäksi edellytetään muutosvalmiutta siirtyä akuutistikin toiseen sosiaalineuvonnan palvelupisteeseen sijaistustapauksissa.

Eduksi luettiin aiempi työkokemus sosiaalineuvonnasta tai vastaavan kaltaisista työtehtävistä sekä Helsingin palvelujärjestelmän tunteminen. Lisäksi eduksi luettiin hyvät tietotekniset taidot ja Office 365 -sovellusten hallinta sekä asiakastietojärjestelmien Apotti ja Kelan Kelmujärjestelmän tunteminen.

Sosiaaliohjaajan virat (vakanssinumerot 084341, 037487) ovat olleet julkisesti haettavana 06.04.-21.04.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 14 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 11 hakijalla. Kolmella hakijoista ei ollut vaadittua kelpoisuutta.

Haastatteluun kutsuttiin hakijoista ne henkilöt, joilla oli hakemusten perusteella vaadittava kelpoisuus, kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta ja Helsingin palvelujärjestelmän tuntemusta.

Haastattelut suoritettiin 25.-26.04.2022. Hakemusten perusteella haastatteluihin kutsuttiin kuusi hakijaa: ********** ********** perui haastattelukutsun ennen haastattelun alkua. Haastattelut ********** ********** suorittivat johtava sosiaaliohjaaja ********** vs. johtava sosiaaliohjaaja ********** sekä sosiaaliohjaaja ********** Haastattelun suorittivat ********** johtava sosiaaliohjaaja ********** ja sosiaaliohjaaja ********** Haastattelut järjestettiin Microsoft Teamsin välityksellä videohaastatteluina.

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaalihuollon ammattihenkilönä. Hän on toiminut **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaalihuollon ammattihenkilönä. Hän on toiminut **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaalihuollon ammattihenkilönä. Hän on toiminut **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaalihuollon ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaalihuollon ammattihenkilönä. Hän on toiminut **********

Kaikilla haastatelluilla on vaadittava koulutus. ********** ********** oli kokemusta sosiaalineuvonnan sosiaaliohjauksesta. Haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota aikuissosiaalityön työkentän tuntemukseen ja sosiaalineuvonnan työn sisällön ymmärtämiseen. Lisäksi kiinnitettiin huomiota tiimi- ja asiakastyön taitoihin sekä kiinnostukseen kehittää uutta työtehtävää.

Tehtävässä edellytetään kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Tehtävän hoitamisen kannalta tärkeitä ovat hyvät vuorovaikutustaidot ja tiimityötaidot. Eduksi luettiin kokemus Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan asiakastietojärjestelmistä sekä Helsingin kaupungin palveluverkon tuntemus.

********** oli pisin työkokemus sosiaalineuvonnan sosiaaliohjauksesta, 1 vuosi 9 kuukautta. Sekä haastattelussa että työssään hän on osoittanut kiinnostusta kehittää sosiaalineuvonnan työtä ja omaksua uusia työtehtäviä. Lisäksi hänellä on työkokemusta niin varhaiskasvatuksesta kuin maahanmuuttajapalveluista.

********** oli toiseksi eniten työkokemusta sosiaalineuvonnan sosiaaliohjauksesta, 11 kuukautta. Lisäksi hän on osoittanut niin hakemuksessa, haastattelussa kuin työssään aktiivista asennetta sosiaalineuvonnan työn kehittämiseen.

********** on kokemusta sosiaalineuvonnan työstä n. 8 kuukautta. Hän on työssään **********

********** oli kokemusvuosiltaan laajin työkokemus, mutta ei varsinaista työkokemusta Helsingin aikuissosiaalityöstä. Työkokemusta on kertynyt monipuolisesti seurakunnan diakoniatyöstä, jossa työskennellään aikuissosiaalityön kysymysten parissa. Lisäksi hänellä on Kirkon päihde- ja kriminaalityön erityiskoulutus, jonka tuomaa osaamista hän on hyödyntänyt diakoniatyössä.

********** ei ole aiempaa kokemusta aikuissosiaalityöstä. Hänellä on laajaa työkokemusta eri asiakasryhmien parissa työskentelystä, kuten varhaiskasvatuksesta, lapsiperheiden palveluista, kehitysvammaistyöstä, vanhuksien ja päihderiippuvaisten palveluista.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut sosiaalineuvonnan sosiaaliohjaajan tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on vahva kokemus aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta ja hän tuntee hyvin Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän. Lisäksi hän omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja on osoittanut aktiivisuutta sosiaalineuvonnan työn kehittämisessä.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella myös ********** on osoittanut sosiaalineuvonnan sosiaaliohjaajan tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on pitkä kokemus aikuisten kanssa tehtävästä sosiaalialan työstä, joka on kertynyt diakoniatyön kentältä. Hänen haastattelussa ja työkokemuksessa korostui hänen edukseen erinomainen vuorovaikutustaito ja ammatillinen ote työhön sekä kiinnostus aikuissosiaalityön kehittämiseen.

Lisätiedot

Maarit Helin, hallintoassistentti, puhelin: 310 56303

maarit.helin(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otetut

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelu

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566