Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (5)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö

13.05.2022

 

Pohjoisen aikuissosiaalityö

 

 

Aikuissosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

8 §

Virkasuhteen täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, pohjoisen aikuissosiaalityö, etuuskäsittelijä (3 virkaa), työavain SOTE-01-87-22

HEL 2022-005677 T 01 01 01 01

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella julkaisugrafiikan ammattitutkinnon suorittaneen ********** etuuskäsittelijän virkaan (vakanssinumero 038267, toimintayksikkö 395640, työpiste 100130) 1.6.2022 lukien 2341,90 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Selvitys terveydentilasta on toimitettu aiemmin.

Lisäksi aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella merkonomi ********** etuuskäsittelijän virkaan (vakanssinumero 041004, toimintayksikkö 395640, työpiste 100130) 1.6.2022 lukien 2341,90 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Selvitys terveydentilasta on toimitettu aiemmin.

Lisäksi aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella merkonomi ********** etuuskäsittelijän virkaan (vakanssinumero 010604, toimintayksikkö 395640, työpiste 100120) 1.6.2022 lukien 2341,90 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Selvitys terveydentilasta on toimitettu aiemmin.

Päätöksen perustelut

Etuuskäsittelijän virat (vakanssit 038267, 041004 ja 010604) tulivat avoimeksi 1.5.2022. Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan etuuskäsittelijän virkaan ottaa pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö.

Etuuskäsittelijän tehtävänä on sähköisesti tai kirjallisesti asiakkailta tai Kelasta saapuvien täydentävän toimeentulotuen hakemusten vastaanotto, tallennus ja lajittelu käsittelyyn joko etuuskäsittelyyn tai sosiaalityöhön sekä etuuskäsittelyssä tehtävä päätöksenteko määritellyn päätösvallan mukaan. Yksikössä annetaan myös puhelinneuvontaa täydentävän toimeentulotuen hakemisesta, päätöksenteosta ja maksuista sekä käsitellään täydentävän tuen hakemukset hautauksiin. Työ etuuskäsittelyssä on monipaikkaista ja osan työtehtävistä voi suunnitellusti suorittaa myös etätyönä.

Etuuskäsittelijän viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ammatillinen tutkinto, esim. merkonomi tai muu soveltuva koulutus. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää osaamista soveltaa kirjallisia ohjeita käytännön tekemiseen, tottumista käyttämään tietojärjestelmiä ja liikkumista sujuvasti niiden välillä. Lisäksi edellytetään palveluhenkisyyttä ja asiakkaille soittamisen tulee olla luontevaa. Tehtävässä tulee olla valmis haasteisiin, mutta myös rutiinityöt tulee tehdä huolella. Valittavan tulee pitää itsenäisestä ja tavoitteellisesta työskentelystä sekä arvostaa työn onnistumisen seurantaa ja arviointia. Hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ovat työssä vaadittavia perusedellytyksiä.

Eduksi luettiin toimeentulotuki- ja sosiaalihuoltolain tuntemus, kokemus toimeentulotuen käsittelystä sekä Apotin käyttökokemus. Lisäksi eduksi luettiin taito suulliseen ja kirjalliseen ilmaisuun tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi.

Etuuskäsittelijän virat (vakanssinumerot 038267, 041004 ja 010604) ovat olleet julkisesti haettavana 21.3.-4.4.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa. Määräajassa hakemuksen jätti 81 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on kaikilla hakijoilla. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin yhdeksän hakijaa: ********** **********

Haastattelut suoritettiin 30.3.-12.4.2022. Haastattelijoina toimivat johtavat sosiaalityöntekijät **********

********** on koulutuksena julkaisugrafiikan ammattitutkinto ja lisäksi hän on koulutukseltaan painopinnanvalmistaja. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan merkonomi. Hän on suorittanut myös puualan perustutkinnon. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan merkonomi. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan taloushallinnon merkonomi. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan sosiaaliohjaaja. Hän työskentelee **********

********** on koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan merkonomi ja suorittanut myös lähihoitajan tutkinnon. Hän työskentelee **********

********** on koulutukseltaan merkonomi. Hän työskentelee **********

********** on koulutukseltaan merkonomi. Hän työskentelee **********

Kaikilla haastatelluilla hakijoilla on virkaan vaadittava soveltuva ammattitutkinto ja viranhoidon edellyttämät hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

********** ja erityisenä vahvuutena on palveluhenkisyys sekä luonteva osaaminen puhelinneuvonnassa. Haastattelun ja työkokemuksen perusteella hän on osoittanut erinomaisia valmiuksia toimia etuuskäsittelijän virkatehtävissä.

********** Hänellä on erinomaiset valmiudet työn kehittämiseen liittyviin haasteisiin itsenäisessä ja tavoitteellisessa työskentelyssä. Haastattelun ja työkokemuksen perusteella hän on osoittanut erinomaisia valmiuksia toimia etuuskäsittelijän virkatehtävissä.

********** Hän hallitsee toimeentulotukilain ja sosiaalihuoltolain sekä kykenee soveltamaan niitä käytäntöön. Hän osaa Helsingin Apotti-asiakastietojärjestelmän ja tuntee sekä osaa soveltaa kirjallisia ohjeita käytännön tekemiseen. Haastattelun ja työkokemuksen perusteella hän on osoittanut erinomaisia valmiuksia toimia etuuskäsittelijän virkatehtävissä.

********** ********** Apotti-asiakastietojärjestelmä on ollut hänellä käytössä. Hänellä on hyvät valmiudet omaksua työkokemuksensa lisäksi etuuskäsittelijän tehtävät Helsingin kaupungilla.

********** on laaja kokemus sosiaalialan työtehtävistä. Erityisesti viimeaikaisin työ ********** on antanut hyvät valmiudet ja osaamisen toimia myös etuuskäsittelijän tehtävissä. Hän hallitsee Helsingin palvelujärjestelmän ja osaa yhteistyöhön liittyvät työnjaot sekä Apotti-asiakastietojärjestelmän. Hänellä on hyvät valmiudet omaksua työkokemuksensa ja koulutuksensa lisäksi etuuskäsittelijän tehtävät Helsingin kaupungilla.

********** ********** Sen jälkeen hän ei ole ollut vastaavissa työtehtävissä, mutta omaa hyvät valmiudet omaksua, työkokemuksen ja koulutuksen perusteella, etuuskäsittelijän tehtävät Helsingin kaupungilla myös muuttuneiden työnsisältöjen ja asiakastietojärjestelmän osalta.

********** ********** Lisäksi etuuskäsittelijän virkatehtäviin antaa valmiuksia sosiaalialan muut tehtävät ja kokemus KELAn asiakassihteerin tehtävistä. Apotti-asiakastietojärjestelmä on käytössä nykyisessä tehtävässä. Sen käytön omaksuminen etuuskäsittelytyössä ja työn sisältöön tulleet muutokset ovat hyvin mahdollisia saada opittua ja hänellä on hyvät valmiudet omaksua työkokemuksensa perusteella etuuskäsittelijän tehtävät Helsingin kaupungilla.

********** ********** Nykymuotoisesta etuuskäsittelytyöstä eikä Apotti-asiakastietojärjestelmästä Helsingin kaupungilla ole käyttökokemusta, mutta työkokemuksen ja haastattelun perusteella omaa hyvät valmiudet omaksua etuuskäsittelijän tehtävät Helsingin kaupungilla.

********** ********** Molemmat työkokemukset antavat hyvät valmiudet omaksua myös etuuskäsittelijän työtehtävät Helsingin kaupungilla. Hän työskentelee perintäsihteerinä käyttäen Apotti-asiakastietojärjestelmää ja hallitsee myös Helsingin palvelujärjestelmän.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut etuuskäsittelijän tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on erittäin vahva kokemus etuuskäsittelijän työstä, joka antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä haettavana olleessa virassa etuuskäsittelijänä. Haastattelussa korostui vahvuuksina palveluhenkisyys, sosiaalitoimen tietojärjestelmien tuntemus, erinomainen Helsingin palvelujärjestelmän tuntemus ja itsenäinen sekä tavoitteellinen työskentely.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut etuuskäsittelijän tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on erittäin hyvä kokemus etuuskäsittelijän työstä, joka antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä haettavana olleessa virassa etuuskäsittelijänä. Haastattelussa korostui hänen edukseen erinomainen vuorovaikutustaito, sosiaalitoimen tietojärjestelmien tuntemus, erinomainen Helsingin palvelujärjestelmän tuntemus sekä kiinnostus ja halu etuuskäsittelyn kehittämiseen.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut etuuskäsittelijän tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on erittäin hyvä kokemus etuuskäsittelijän työstä, joka antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä haettavana olleessa virassa etuuskäsittelijänä. Haastattelussa korostui vahvuuksina palveluhenkisyys ja sosiaalitoimen tietojärjestelmien hallitseminen sekä toimeentulotukilain ja sosiaalihuoltolain tuntemus. Myös kyky itsenäiseen ja tavoitteelliseen työhön tuli haastattelussa hyvin ilmi.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset etuuskäsittelijän viran tehtävien hoitamiseen Pohjoisen aikuissosiaalityön  etuuskäsittelyn toimipisteissä.

Lisätiedot

Seija Hankaniemi-Reijonen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 62387

seija.hankaniemi-reijonen(a)hel.fi

Petri Peitola, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 43926

petri.peitola(a)hel.fi

Marja Salminen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 43944

marja.salminen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otetut

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelu

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566