Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö

28.03.2022

 

Pohjoisen aikuissosiaalityö

 

 

Aikuissosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

4 §

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, pohjoisen aikuissosiaalityö, työavain sote 01-186-22

HEL 2022-004411 T 01 01 01 01

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 040692, toimintayksikkö 395640, työpiste 100020) 1.5.2022 lukien 2676,96 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei määrätä.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssi 040692) tuli avoimeksi 28.2.2022.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä on sosiaalihuoltolain mukaisesti yli 30-vuotiaiden asiakkaiden kohtaaminen, palvelutarpeen arviointi ja suunnitelmallinen sosiaaliohjaus niin, että asiakkaiden yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Sosiaaliohjaajan tehtävänkuvaan kuuluu myös yksilöhuollon päätöksentekoa sekä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi) tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. Lisäksi tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48a §:n mukaista koronarokotussuojaa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta, hyviä vuorovaikutustaitoja, kehittämismyönteisyyttä, joustavuutta sekä valmiutta itsenäiseen työskentelyyn ja kykyä pari- ja tiimityöhön.

Eduksi luettiin aiempi kokemus sosiaaliohjaajana tehdystä työstä aikuissosiaalityössä, Helsingin palvelujärjestelmän hyvä tuntemus sekä aiempi kokemus Apotti asiakastietojärjestelmän käytöstä.

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 040692) on ollut julkisesti haettavana 4.3.-21.3.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palveluiden sivuilla Duunitorilla ja Monsterissa.

Määräajassa hakemuksen jätti yhdeksän hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on seitsemällä hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa: ********** **********

Haastattelut suoritettiin 22.3.2022. Haastattelijoina toimivat vs. johtava sosiaalityöntekijä ********** sekä johtava sosiaalityöntekijä **********

********** on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt **********

********** on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt **********

Kaikilla haastatelluilla hakijoilla oli vahvuutena viranhoidon edellyttämät hyvät vuorovaikutustaidot. Kaikki haastatellut hakijat toivat haastattelussa esiin olevansa työtehtävissä viranhoidon edellyttämällä tavalla joustavia.

********** on vahvaa osaamista ja kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Haastattelun ja kokemuksen perusteella hänen vahva aikuissosiaalityön osaaminen antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Hänellä on haastattelun perusteella erinomaiset valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen erittäin positiivinen asenne sekä valmius aikuissosiaalityön kehittämiseen. Hän on osallistunut pohjoisen aikuissosiaalityön kehittäjäryhmään. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen erinomainen tuntemus Helsingin palvelujärjestelmästä sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän asiakastietojärjestelmän hyvä tuntemus.

********** on osaamista ja kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Haastattelun perusteella hänen aikuissosiaalityön osaaminen antaa hänelle hyvät valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Hänellä on haastattelun perusteella valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen positiivinen asenne sekä valmius aikuissosiaalityön kehittämiseen. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen hyvä tuntemus Helsingin palvelujärjestelmästä sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän asiakastietojärjestelmän hyvä tuntemus.

********** on osaamista ja kokemusta aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Haastattelun ja kokemuksen perusteella hänen aikuissosiaalityön osaaminen antaa hänelle hyvät valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Hänellä on haastattelun ja kokemuksen perusteella valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen positiivinen asenne sekä valmius aikuissosiaalityön kehittämiseen. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen hyvä tuntemus Helsingin palvelujärjestelmästä sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän asiakastietojärjestelmän hyvä tuntemus.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajan tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on vahva kokemus aikuisten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta, joka antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Haastattelussa korostui hänen edukseen erinomainen vuorovaikutustaito, sosiaalitoimen tietojärjestelmän tuntemus, erinomainen tuntemus Helsingin palvelujärjestelmästä sekä kiinnostus ja halu aikuissosiaalityön kehittämiseen.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien hoitamiseen pohjoisen aikuissosiaalityön toimipisteessä.

Lisätiedot

Julia Wennonen, vs. johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 58310

julia.wennonen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelu

Henkilöstöasiantuntija

Toiminta

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566