Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö

12.05.2022

 

Työkykyselvitys

 

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

 

 

 

1 §

Sosiaalityöntekijän viransijaisuuden täyttäminen Sosiaali- ja terveystoimiala, perhe- ja sosiaalipalvelut, Lännen aikuissosiaalityö, työavain SOTE-01-254-22

HEL 2022-006237 T 01 01 01 01

Päätös

Johtava sosiaalityöntekijä päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella valtiotieteiden kandidaatti ********** sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen (vakanssinumero 023188, toimintayksikkö 395620 työpiste 100090) ajalle 16.5.2022 – 30.6.2022 3424,78 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on puolet virkasuhteen kestosta eli 7.6.2022 saakka. Selvitystä terveydentilasta ei tässä yhteydessä edellytetä. 

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän viransijaisuus tuli avoimeksi 22.3.2022.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen ottaa johtava sosiaalityöntekijä.

Työkykyselvityksen sosiaalityöntekijän tehtävänä on selvittää ja arvioida työkykyselvitykseen lähetettyjen asiakkaiden työ- ja toimintakykyä, sairauspäivärahan, kuntoutustuen ja työkyvyttömyyseläkkeen saamisen mahdollisuuksia sekä auttaa asiakkaita em. etuuksien hakemisessa ja tarvittaessa valitusmenettelyssä. Sosiaalityöntekijä toimii sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijänä työkykyselvityksen asiakkaille. Sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu työkykyselvitykseen liittyvän sosiaalisen selvityksen laatiminen ja yksilöhuollon päätöksentekoa (mm. täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki).

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää innostusta työkykyselvitysprosessin ja pitkäaikaistyöttömien sekä osatyökykyisten palveluiden kehittämiseen, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn monitoimijaisissa verkostoissa.

Tehtävässä edellytetään innostusta työkykyselvitysprosessin ja työttömien ja osatyökykyisten helsinkiläisten palvelujen kehittämiseen. Lisäksi edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn monitoimijaisissa verkostoissa. Lisäksi eduksi luetaan mm. kokemus aikuissosiaalityöstä ja/tai terveyssosiaalityöstä ja Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuntemus.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Sosiaalityöntekijän (vakanssinumero 023188) virka on ollut julkisesti haettavana 25.3.- 8.4.2022 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-toimiston työpaikkasivustolla.

Määräajassa hakemuksen jätti 4 hakijaa. Hakijoista yhdellä on vaadittu sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Tämä hakija veti hakemuksensa pois määräajan päättymisen jälkeen. Sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 12§:n mukaan sosiaalityöntekijän ammatissa voi toimia tilapäisesti - enintään vuoden ajan - sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä käytännön harjoittelun. Hakijoista kaksi täytti nämä vaatimukset.

Haastatteluun kutsuttiin molemmat hakijat, jotka voivat tilapäisesti toimia sosiaalityöntekijän tehtävissä. Haastattelut pidettiin 13.4.2022 Töölön virastotalossa. Haastattelijoina toimivat johtava sosiaalityöntekijä ********** ja johtava sosiaalityöntekijä **********

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti (Helsingin yliopisto). ********** **********

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti (Lapin yliopisto) ja lähihoitaja. **********

Haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota hyviin vuorovaikutustaitoihin, keskustelevaan työotteeseen, valmiuteen tehdä työtä tiimin jäsenenä ja monitoimijaisissa verkostoissa, sekä paineen- ja keskeneräisyyden sietokykyyn. Lisäksi huomiota kiinnitettiin aikuissosiaalityön ja terveyssosiaalityön osaamiseen, sekä Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuntemukseen.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** osoitti sosiaalityöntekijän viransijaisuudessa edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja valmiuden tehdä töitä sekä tiimin jäsenenä että monitoimijaisissa verkostoissa. Hänellä on toista hakijaa pidempi kokemus aikuissosiaalityöstä, sekä Helsingin työikäisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuntemus.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja valmiuden tehdä työtä tiimin jäsenenä ja monitoimijaisissa verkostoissa. Työkokemusta hän omaa ikääntyneiden sosiaalityöstä sekä työllisyyspalvelujen sosiaalityöstä. Aikuissosiaalityön kokemusta hänellä ei vielä ole.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on hyvät edellytykset sosiaalityöntekijän viransijaisuuden menestykselliseen hoitamiseen työkykyselvityksessä Lännen aikuissosiaalityössä.

Lisätiedot

Auri Lyly-Falk, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 42286

auri.lyly-falk(a)hel.fi

Liitteet

1

Lyhyt hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelu

Yksikkö

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566