Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lastensuojelu

29.04.2019

 

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö

 

 

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

17 §

Johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuuden täyttäminen, työavain 7-632-19

HEL 2019-004955 T 01 01 01 01

Päätös

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri Eija Kuukasjärven johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen (vakanssinumero 024922, toimintayksikkö 395220, työpiste 100040) ajalle 1.6.2019-31.5.2020 3901,13 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Eija Kuukasjärvelle määrätään kuuden kuukauden mittainen koeaika, joka päättyy  30.11.2019.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on Sosiaali- ja terveystoimiala / Perhe- ja sosiaalipalvelut / Lastensuojelu / Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö/Itäkeskus 2-alayksikkö.

Henkilö on jo esittänyt hyväksytyn selvityksen terveydentilastaan.

Päätöksen perustelut

Johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuus tulee avoimeksi 1.6.2019.

Johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuus (vakanssinumero 24933) on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi työ- ja elinkeinotoimiston verkkopalvelussa ajalla 18.3.-5.4.2019.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 25.1.2018 § 7 mukaan johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen ottaa lastensuojelun sosiaalityön päällikkö.

Johtavan sosiaalityöntekijän tehtävänä on oman alayksikön lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden esimiehenä toimiminen,  sosiaalityön johtaminen sekä työn kehittäminen myös kaupunkitasoisesti. Lisäksi johtava sosiaalityöntekijä toimii alueellisissa verkostoissa ja työhön on delegoitu yksilöhuollon päätöksentekoa.

Johtavan sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista.
Tehtävässä tarvitaan lastensuojeluun liittyvän lainsäädännön, sosiaaliturvajärjestelmän sekä julkisen, yksityisen että kolmannen sektorin  laajaa tuntemusta ja asiakaslähtöistä ymmärrystä.

Lisäksi tarvitaan henkilöstöhallintoon ja asiakastyöhön liittyvää hyvää johtamistaitoa sekä kykyä valmistella ja tehdä niihin liittyviä päätöksiä. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä toimia asiantuntijana lastensuojelun verkostoissa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti neljä hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on kaikilla hakijoilla.

Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluun kaikki hakijat: johtava sosiaalityöntekijä ********** , sosiaalityöntekijä ********** , sosiaalityöntekijä Eija Kuukasjärvi ja erityissosiaalityöntekijä ********** . Haastattelijoina toimivat lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Riitta Vartio ja johtava sosiaalityöntekijä Sanna Teiro.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri sekä perheterapeutti.  Lisäksi hän on suorittanut osaamisen  johtamisen verkkokurssin, Helsingin yliopiston käytännön opettajakoulutuksen sekä Suomen Mielenterveysseuran kriisityön koulutuksen. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla perheiden päihdeavokuntoutuksessa johtavana sosiaalityöntekijänä kolme vuotta, perheneuvolan sosiaalityöntekijänä kolme vuotta kuusi kuukautta, erityissosiaalityöntekijänä lastensuojelun pitkäaikaisessa sijaishuollossa seitsemän vuotta neljä kuukautta, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä kolme vuotta kuusi kuukautta, Helsingin kaupunkilähetyksen lastenkodissa vastaavana ohjaajana seitsemän vuotta yksi  kuukautta. Hänellä on Valviran myöntämä sosiaalityöntekijän ammatinharjoittamisoikeus.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, MSc in Social Policy ja  sosionomi (AMK). Hän on suorittanut Oivaopiston kriisityön erikoistumiskoulutuksen. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla kahdeksan vuotta ja yhden  kuukauden lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä, yksi vuosi ja yhden kuukauden perheneuvolan sosiaalityöntekijänä, kaksi vuotta  vapaaehtoistyön koordinaattorina Irti huumeista ry:llä, neljä kuukautta ohjaajana ensikoti Helmiinassa, yksi vuosi yhden kuukauden Vantaan kaupungilla Viertolan vastaanottokodin  valvojana. Hänellä on Valviran myöntämä sosiaalityöntekijän ammatinharjoittamisoikeus.

Eija Kuukasjärvi on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, sosionomi (AMK) sekä merkonomi. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla palvelutarpeen arvioinnin sosiaalityöntekijänä seitsemän vuotta, lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä seitsemän kuukautta, työvoimaneuvojana Työ- ja elinkeinotoimistossa 11 vuotta seitsemän kuukautta. Hän on sijaistanut esimiestään palvelutarpeen arvioinnissa useita vuosia. Hänellä on Valviran myöntämä sosiaalityöntekijän ammatinharjoittamisoikeus.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on suorittanut Suomen Mielenterveysseuran järjestämän kuntouttavan perhearvioinnin koulutuksen sekä Päijät-Hämeen kesäyliopiston järjestämän kriisityön koulutuksen. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla yhden vuoden kolme kuukautta lastensuojelun vastaanottolaitoksen erityissosiaalityöntekijänä, lastensuojelun sekä avohuollon ja että yhdennetyn työn sosiaalityöntekijänä neljä vuotta kahdeksan kuukautta, yhden vuoden ja seitsemän kuukautta projektityöntekijänä Kuntaliitossa. Hänellä on  Valviran myöntämä  sosiaalityöntekijän ammatinharjoitusoikeus.

Hakemuksen ja haastattelun perusteella Eija Kuukasjärvi osoitti johtavan sosiaalityöntekijän tehtävissä edellyttäviä vahvuuksia.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan tuntemukseen, laaja-alaiseen lastensuojelun tuntemukseen sekä aikaisempaan kokemukseen lastensuojelun tehtävistä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella Eija Kuukasjärvellä on hyvät edellytykset johtavan sosiaalityöntekijän viransijaisuuden hoitamiseen lastensuojelun avohuollon sosiaalityön Itäkeskus 2-alayksikössä.

Lisätiedot

Riitta Vartio, lastensuojelun sosiaalityön päällikkö, puhelin: 310 56309

riitta.vartio(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 7-632-19

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

Taloushallintopalvelu

Lastensuojelun sosiaalityön

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566