Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lastensuojelu

13.12.2017

 

Lastensuojelutarpeen arviointi

 

 

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

17 §

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, työavain 45-355-17

HEL 2017-005383 T 01 01 01 01

Päätös

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö päätti koulutuksen, työkokemuksen sekä haastattelun perusteella valita yhteiskuntatieteiden maisteri Kaisu Pärnän Helsingin kaupungin palvelukseen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 025946 , toimintayksikkö 395200, työpiste 100070) 1.1.2018 lukien 3260 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan. Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala / perhe- ja sosiaalipalvelut/lastensuojelu/lastensuojelutarpeen arviointi/ Malmin yksikkö.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi 1.11. 2017.

Täyttölupaa ei tarvita.

Sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 025946) on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat Internet-sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ajalla 6.11.-20.11. 2017.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 11.5.2017 § 13 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa lastensuojelun sosiaalityön päällikkö.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§, 32§) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Sosiaalityöntekijän työtehtäviin kuuluu lapsiperheiden palvelutarpeen arviointien tekeminen moniammatillisessa yhteistyössä ja lastensuojeluilmoitusten vastaanottaminen sekä käsittely
lastensuojelulain määräaikojen puutteissa, lastensuojelun virka-aikana tapahtuva päivystys, lastensuojelun konsultaatio, neuvonta ja ohjaus sekä tarvittaessa uusien asiakkaiden kiireellinen sijoitus.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista. Tehtävässä tarvitaan kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä tai erilaisissa verkostoissa. Lisäksi tarvitaan hyviä vuorovaikutus – ja yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta, hyvää suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoa sekä kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa.

Määräajassa hakemuksen jätti seitsemän hakijaa. Yksi hakijoista peruutti hakemuksensa.

Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on kuudella hakijalla. Yksi hakija ei täyttänyt asetettuja kelpoisuusehtoja.

********** peruutti hakemuksensa.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin Kaisu Pärnä, ********** ja ********** Haastattelijana toimi johtava sosiaalityöntekijä Pia Valkonen ja vuorotellen haastatteluparina joko johtava sosiaalityöntekijä Outi Ahokas tai sosiaalityöntekijä Miia Ståhlberg.

********** ja ********** vetivät hakemuksensa pois haastattelun jälkeen.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hänellä on kokemusta Espoon kaupungin geriatrisen keskuksen johtavan sosiaalityöntekijän työtehtävistä neljän vuoden ajan, Helsingin kaupungin koulukuraattorin tehtävistä kolmen vuoden ajan, Helsingin kaupungin oppilashuollon aluevastaavan työtehtävistä viiden vuoden ajan ja Helsingin kaupungin johtavan kuraattorin tehtävistä puolen vuoden ajan.

Kaisu Pärnä on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on kokemusta Espoon kaupungin koulukurattorin työtehtävistä neljän vuoden ajan, Helsingin ensikodin vastaavan sosiaalityöntekijän työtehtävistä kolmen vuoden ajan, Oulunkylän päihde-ensikodin sosiaalityöntekijän työtehtävistä puolentoista vuoden ajan ja Pelastakaa lapset ry:n sosiaalityöntekijän työtehtävistä viiden ja puolen vuoden ajan. Hänellä on Valviran oikeus toimia sosiaalityöntekijänä.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hänellä on kokemusta Helsingin kaupungin aikuisten palveluiden sosiaaliohjaajan työtehtävistä puolen vuoden ajan, Helsingin kaupungin aikuisten palveluiden sosiaalityöntekijän työtehtävistä puolen vuoden ajan ja Naisten linja ry:n sosiaalityöntekijän työtehtävistä kahden ja puolen vuoden ajan.

Hakemuksen ja haastattelun perusteella Kaisu Pärnä osoitti sosiaalityöntekijän tehtävissä edellyttäviä vahvuuksia ja monipuolista kokeneisuutta lasten ja perheiden kanssa tehtävässä sosiaalityössä.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri Kaisu Pärnällä on hyvät edellytykset sosiaalityöntekijän viran edellyttämien tehtävien hoitamiseen Malmin yksikössä.

Lisätiedot

Pia Valkonen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 56279

pia.valkonen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 45-355-17

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Henkilöstöasiantuntija

 

Taloushallintopalvelu

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566