Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lastensuojelu

21.06.2017

 

Lastensuojelutarpeen arviointi

 

 

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

3 §

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, työavain 7-86-17

HEL 2017-007381 T 01 01 01 01

Päätös

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri Sara Lyytikäisen kaupungin palvelukseen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 083759, toimintayksikkö 395200, työpiste 100030) 1.8.2017 lukien 3260 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimi, lastensuojelu, lastensuojelutarpeen arviointi, Kivikko.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Valittu on oikeutettu toimimaan sosiaalityöntekijän tehtävissä, kunnes hänen ammattioikeushakemuksensa Valvirassa on käsitelty. Kuitenkin enintään 31.12.2017 saakka.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi 29.8.2016.

Täyttölupaa ei tarvita.

Sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 083759) on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat Internet-sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ajalla 12.5.2017– 29.5.2017.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 11.5.2017 13 § mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa lastensuojelun sosiaalityön päällikkö.

Sosiaalityöntekijän tehtävänä on lapsiperheiden sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi ja virka-aikana tapahtuva lastensuojelun päivystys. Palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä arvioidaan lastensuojelun palvelujen tarvetta. Sosiaalityöntekijän tehtävänä on arvioida lapsen ja perheen tarvitsemien palvelujen ja tukitoimien tarvetta yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Tehtäviin kuuluu myös tarvittaessa kiireellisen sijoituksen valmisteleminen arvioinnin aikana.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§, 32§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaitoja sekä valmiutta pari- ja tiimityöskentelyyn.

Määräajassa hakemuksen jätti neljä hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli kolmella hakijalla. Yksi hakija ei täyttänyt vaadittuja kelpoisuusehtoja.

Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluun kaksi hakijaa: Sara Lyytikäinen ja ********** Haastattelijoina toimivat vs. johtava sosiaalityöntekijä Tiina Mustonen ja sosiaalityöntekijä Linda Thapa.

Sara Lyytikäinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena sosiaalityö. Hän on työskennellyt sosiaalityöntekijänä lastensuojelun sosiaalityössä Espoon kaupungin palveluksessa 1.9.2016 lukien.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena sosiaalityö. Hän on työskennellyt sosiaalityöntekijänä lastensuojelutarpeen arvioinnissa Helsingin kaupungin palveluksessa 13.9.2016 lukien.

Molemmilla haastatelluilla oli kokemusta lastensuojelutarpeen arviointityöstä sekä sosiaalihuoltolain mukaisesta palvelutarpeen arvioinnista. Sara Lyytikäisellä oli kokemusta myös lastensuojelun avohuollon työstä ja hän on työskennellyt uudenlaisen ja palkitun lastensuojelun toimintamallin mukaisessa lastensuojelun päivystystyössä Espoossa.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kokemukseen lastensuojelutarpeen arvioinnista sekä kokemukseen lastensuojelun sosiaalityöntekijän tehtävistä. Lisäksi huomioitiin kokemus lastensuojelun päivystystyöstä.

Molemmilla hakijoilla oli kelpoisuusvaatimuksen mukainen koulutus ja kokemusta lastensuojelutarpeen arvioinnista. Lisäksi Sara Lyytikäisellä oli avohuollon työkokemusta. Haastattelussa molemmat osoittivat soveltuvuutta lastensuojelutarpeen arviointityöhön. Sara Lyytikäinen osoitti erityistä kiinnostusta ja motivoituneisuutta lastensuojelutarpeen arviointityöhön Kivikon lastensuojelutarpeen arvioinnissa. 

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella Sara Lyytikäisellä on hyvät edellytykset sosiaalityöntekijän viran hoitamiseen lastensuojelutarpeen arvioinnissa Kivikon työryhmässä.

Lisätiedot

Tiina Mustonen, vs. johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 62622

Liitteet

1

hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Henkilöstöasiantuntija

 

Palvelukoordinaattori

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566