Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveystoimiala

 

 

Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

 

 

Lastensuojelu

06.06.2017

 

Lastensuojelutarpeen arviointi

 

 

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

 

 

 

 

2 §

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, työavain 7-64-17

HEL 2017-006494 T 01 01 01 01

Päätös

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisterin Mirjami Ruotsalaisen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 028733, toimintayksikkö 395200, työpiste 100050) 11.9.2017 lukien 3260 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala, perhe- ja sosiaalipalvelut, lastensuojelu, lastensuojelutarpeen arviointi, Lassilan yksikkö

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Valittu on oikeutettu toimimaan sosiaalityöntekijän tehtävissä, kunnes hänen hakemuksensa Valvirassa on käsitelty. Kuitenkin enintään 31.12.2017 saakka.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tulee avoimeksi 1.9.2017 alkaen.

Täyttölupaa ei tarvita.

Sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 024929) on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat Internet-sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ajalla 8.5.2017-22.5.2017.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 11.5.2017 13 § mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa lastensuojelun sosiaalityön päällikkö.

Sosiaalityöntekijän tehtävään kuuluu uusien asiakkaiden palvelutarpeen tekeminen ja lastensuojeluilmoitusten vastaanottaminen sekä käsittely määräaikojen puitteissa, lastensuojelun virka-aikana tapahtuva päivystys, lastensuojelun konsultaatio, neuvonta ja ohjaus sekä tarvittaessa uusien asiakkaiden kiireellinen sijoitus.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§, 32§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista. Tehtävässä tarvitaan kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä, tai erilaisissa verkostoissa. Lisäksi tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta, hyvää suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoa sekä kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti kuusi hakijaa. Yksi hakijoista peruutti hakemuksensa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli neljällä hakijalla. Yksi hakija ei täyttänyt asetettuja kelpoisuusehtoja.

Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluun kolme hakijaa: Mirjami Ruotsalainen, **********

Haastattelijana toimi johtava sosiaalityöntekijä Iiris Ahtola ja lisäksi Mirjami Ruotsalaisen haastattelussa sosiaalityöntekijä Heli Kukkonen sekä ********** haastattelussa johtava sosiaalityöntekijä Anne Carlander.

Mirjami Ruotsalainen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri vuodelta 2017. Hän on suorittanut myös sosionomi (AMK)-diakonitutkinnon vuonna 2011. Hän on työskennellyt noin neljä kuukautta vs. sosiaalityöntekijänä päihdeklinikalla Oulussa, neljä kuukautta vs. sosiaalityöntekijänä lastensuojelutarpeen selvitystiimissä Oulussa, yhden vuoden ja neljä kuukautta ts. sosiaalityöntekijänä Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja kaksi vuotta vs. sosiaalityöntekijänä Oulun lastensuojelun avohuollossa.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri vuodelta 2009. Hän on toiminut viisi kuukautta vs. sosiaalityöntekijänä Turussa aikuissosiaalityössä, etuuskäsittelyssä sekä päivystysyksikössä. Helsingin kaupungilla hän on toiminut kolme vuotta ja kuusi kuukautta sosiaalityöntekijänä lastensuojelun avohuollossa sekä kaksi vuotta kehittävänä sosiaalityöntekijänä ja kolme vuotta ja kuusi kuukautta sosiaalityöntekijänä lastensuojelutarpeen arvioinnissa ja Espoon kaupungilla vuoden sosiaalityöntekijänä perheasioiden yksikössä.

********** on yhteiskuntatieteiden maisteri vuodelta 2017. Hän on työskennellyt yhdeksän kuukautta sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa Espoon kaupungilla.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan tuntemukseen sekä aikaisempaan kokemukseen lastensuojelun sosiaalityöntekijän tehtävistä.

********** on mahdollista aloittaa työ 1.1.2018 alkaen, haussa oleva virka tulee täyttää 1.9.2017 alkaen.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella Mirjami Ruotsalainen osoitti sosiaalityöntekijän tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia, erityisesti lastensuojelutarpeen arvioinnissa ja päivystyksessä ja hänellä on hyvät edellytykset sosiaalityöntekijän viran tehtävien hoitamiseen Lassilan lastensuojelutarpeen arvioinnin yksikössä.

Lisätiedot

Iiris Ahtola, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 41257

Liitteet

1

hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Henkilöstöasiantuntija

 

Palvelukoordinaattori

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566