Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Rakentamispalveluliikelaitos

 

 

 

 

 

 

23.01.2023

 

 

 

 

Toimitusjohtaja

 

 

 

 

5 §

Monivuotisten kasvien hankinta ajaksi 1.3.2023 – 28.2.2025

HEL 2022-013190 T 02 08 01 00

Päätös

Toimitusjohtaja päätti hylätä Satakunnan Taimitukku Oy:n tarjouksen päätöksessä jäljempänä mainitusta syystä, ja tehdä puitesopimukset monivuotisten kasvien hankinnasta alla mainittujen toimittajien kanssa ajaksi 1.3.2023 – 28.2.2025. 

Kohta 1. Lehtipuut
Harviala Oy
Puutarha Tahvoset Oy
Taimisto Huutokoski Oy

Kohta 2. Havut
Harviala Oy
Puutarha Tahvoset Oy
Toijalan Taimitarha Oy

Kohta 3. Pensaat ja Köynnökset
Ahosen Taimisto Oy
Harviala Oy
Taimisto Huutokoski Oy

Kohta 4. Perennat
Ahosen Taimisto Oy
Harviala Oy
Taimisto Huutokoski Oy

Lisäksi toimitusjohtaja päätti oikeuttaa Staran puutarhapalvelun tilaamaan monivuotisia kasveja sopimuskauden aikana enintään 650 000 euron arvosta (alv 0 %), joka on hankinnan ennakoitu kokonaisarvo.

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Pöytäkirjanote muutoksenhakuohjeineen Staran logistiikan hankinnalle, jonka tulee huolehtia päätöksen tiedoksiannosta asiaosaisille.

Päätöksen perustelut

EU-kynnysarvon ylittävästä hankinnasta on julkaistu HILMA ja TED verkkosivustolla hankintailmoitus, ja tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalissa 1.12.2022. Hankinnan kohteena ovat monivuotiset kasvit.

Hankintamenettelynä on julkisista hankinnoista annetun lain 1397/2016 mukainen avoin menettely, jossa kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyynnön sisältöön liittyvistä asioista lisäkysymyksiä 16.12.2022 mennessä. Esitettyyn kysymykseen vastattiin määräaikaan mennessä. Tarjouspyyntöasiakirjat, esitetty kysymys ja annettu vastaus ovat päätöksen liitteenä (oheismateriaali).

Tarjousten määräaika oli 13.1.2023 klo 12. Tarjoukset avattiin tarjousten jättämiselle varatun ajan päätyttyä. Tarjousten avaamisesta on laadittu pöytäkirja.

Määräaikaan mennessä saatiin kuusi (6) tarjousta:
Ahosen Taimisto Oy
Harviala Oy
Puutarha Tahvoset Oy
Satakunnan Taimitukku Oy
Taimisto Huutokoski Oy
Toijalan Taimitarha Oy

Tarjoajien soveltuvuuden osalta hankintayksikkö edellytti, että tarjoajat antavat tarjouksensa osana vakuutuksen, että ne täyttävät hankintayksikön tarjouspyynnössä asettamat soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Tarjoajien soveltuvuus tarkastettiin alustavasti tarjouksessa annettujen tietojen perusteella (ESPD). Kaikki tarjoukset täyttävät soveltuvuusvaatimukset.

EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa toimittajaksi valituilta on pyydettävä rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettu ote rikosrekisteristä (edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävät henkilöt). Rikosrekisteriote toimii näyttönä siitä, ettei tarjoajaa koske jokin hankintalain 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen rikosperusteinen poissulkemisperuste.

Hankintaprosessin aikataulussa pysymisen vuoksi hankintayksikkö tarkastaa toimittajiksi valittujen pakolliset ja harkinnanvaraiset poissulkemisperusteet vasta päätöksen teon jälkeen. Sopimukset tehdään vasta kun hankintayksikkö on varmistanut, ettei toimittajaksi valittuja rasita mikään pakollinen tai harkinnanvarainen poissulkemisperuste.

Tarjoajia pyydettiin ilmoittamaan tarjouspyynnön liitteenä olevalla tarjouslomakkeella ns. A-tuotteiden nettohinnat, sekä tarjoajan yleisestä hinnastosta myönnettävät tuoteryhmäkohtaiset alennusprosentit.

Osatarjoukset hyväksytään tuoteryhmittäin siten, että tarjouksen voi tehdä yhdestä, useammasta, tai kaikista tuoteryhmistä seuraavasti:
Kohta 1. Lehtipuut
Kohta 2. Havut
Kohta 3. Pensaat ja Köynnökset
Kohta 4. Perennat

Satakunnan Taimitukku Oy jätti tarjouksen perennoista (Kohta 4), mutta tarjouslomake ei sisältänyt lainkaan hintatietoja. Edellä mainitusta syystä tarjous on hylättävä, eikä sitä oteta mukaan tarjousvertailuun.

Muut saadut tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena on halvin hinta.

Tarjousten vertailu tehdään tuoteryhmittäin. Tarjousvertailuhinta muodostuu arvioitujen hankintamäärien ja tuotteiden yksikköhintojen tulojen summasta.

Tarjouspyynnössä oli mainittu, että kuhunkin tuoteryhmään (Kohta 1. – 4.) valitaan kolme sopimustoimittajaa halvimman vertailuhinnan perusteella, ellei soveltuvuusehdot täyttäviä ja tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia ole vähemmän. Tarjousvertailu on päätöksen liitteenä (liite 1). Jos etusijajärjestyksessä ensimmäinen toimittaja ei jossain tilanteessa pysty toimittamaan sovittuja kasveja tilataan ne tarjousvertailun mukaisessa edullisuusjärjestyksessä toiseksi sijoittuneelta.

Hankintasopimus ei synny vielä hankintapäätöksestä ilmoittamalla vaan vasta, kun hankintayksikkö ja hankintapäätöksellä valittu toimittaja ovat molemmat allekirjoittaneet sopimuksen.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintaa koskevan päätöksen tekemisen yhteydessä. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Lisätiedot

Riitta Sirén, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 38930

riitta.siren(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousvertailu

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta
Liite 1

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1660

Ilmalankuja 2 L

+358 9 310 17000

0201256-6

FI7081199710000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 24

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

 

 

FI02012566