Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Rakentamispalveluliikelaitos

 

 

 

 

 

 

09.11.2022

 

 

 

 

Toimitusjohtaja

 

 

 

 

76 §

Puutavaran ja rakennuslevyjen hankinta

HEL 2022-010773 T 02 08 01 00

Päätös

Toimitusjohtaja päätti tehdä puitesopimuksen puutavarasta ja rakennuslevyistä Stark Suomi Oy:n kanssa ajaksi 1.1. – 31.12.2023.

Lisäksi toimitusjohtaja päätti oikeuttaa Staran osastot tilaamaan puutavaraa ja rakennuslevyjä sopimuskauden aikana noin 500 000 euron arvosta (alv 0 %), joka on hankinnan ennakoitu kokonaisarvo.

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Pöytäkirjanote muutoksenhakuohjeineen Staran logistiikan hankinnalle, jonka tulee huolehtia päätöksen tiedoksiannosta asianosaisille.

Päätöksen perustelut

EU-kynnysarvon ylittävästä hankinnasta on julkaistu HILMA ja TED verkkosivustoilla hankintailmoitus, ja tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalissa 22.9.2022. Hankinnan kohteena ovat puutavaran ja rakennuslevyjen hankinta Staran osastojen käyttöön.

Hankintamenettelynä on julkisista hankinnoista annetun lain 1397/2016 mukainen avoin menettely, jossa kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyynnön sisältöön liittyvistä asioista lisäkysymyksiä 14.10.2022 mennessä. Määräaikaan mennessä ei esitetty lisäkysymyksiä. Tarjouspyyntöasiakirjat ovat päätöksen liitteenä (oheismateriaali).

Tarjousten määräaika oli 28.10.2022 klo 12. Tarjoukset avattiin tarjousten jättämiselle varatun ajan päätyttyä. Tarjousten avaamisesta on laadittu pöytäkirja.

Tarjouksen jättivät määräaikaan mennessä Kesko Oyj ja Stark Suomi Oy.

Tarjoajien soveltuvuuden osalta hankintayksikkö edellytti, että tarjoaja antaa tarjouksensa osana vakuutuksen, että se täyttää hankintayksikön tarjouspyynnössä asettamat soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Tarjoajan soveltuvuus tarkastettiin alustavasti tarjouksessa annettujen tietojen perusteella (ESPD). Saadut tarjoukset täyttivät soveltuvuusvaatimukset.

EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa toimittajaksi valitulta on pyydettävä rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettu ote rikosrekisteristä (edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävät henkilöt). Rikosrekisteriote toimii näyttönä siitä, ettei tarjoajaa koske jokin hankintalain 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen rikosperusteinen poissulkemisperuste.

Hankintaprosessin aikataulussa pysymisen johdosta hankintayksikkö tarkastaa toimittajaksi valitun pakolliset ja harkinnanvaraiset poissulkemisperusteet vasta päätöksen teon jälkeen. Sopimus tehdään vasta kun hankintayksikkö on varmistanut, ettei toimittajaksi valittua rasita mikään pakollinen tai harkinnanvarainen poissulkemisperuste.

Määräaikaan mennessä saadut tarjoukset ovat tarjouspyynnön vaateiden mukaisia.

Tarjous oli tehtävä tarjouspyynnön liitteenä olevilla tarjouslomakkeilla. Hankintamäärät ovat arviota, eivätkä ne ole tilaajaa sitovia.

Päätöksenteon peruste on kokonaistaloudellinen edullisuus halvimman hinnan perusteella.

Hintavertailussa ovat kaikki tuotteet, joita molemmat tarjoajat ovat tarjonneet. Kaikki hinnat ovat ilman arvolisäveroa (alv 0 %). Tarjousvertailuhinta on puutavara- ja rakennuslevytuotteiden yhteenlaskettu kokonaishinta, joka muodostuu arvoitujen hankintamäärien ja yksikköhintojen tulojen summasta. Hintavertailussa kokonaishinnaltaan halvin on Stark Suomi Oy (liite 1).

Hankintasopimus ei synny vielä hankintapäätöksestä ilmoittamalla vaan vasta, kun odotusaika (14 päivää) on kulunut ja kun hankintayksikkö ja hankintapäätöksellä valittu toimittaja ovat molemmat allekirjoittaneet sopimuksen.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintaa koskevan päätöksen tekemisen yhteydessä. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Lisätiedot

Riitta Sirén, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 38930

riitta.siren(a)hel.fi

Liitteet

1

Hintavertailu

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta
Liite 1

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1660

Ilmalankuja 2 L

+358 9 310 17000

0201256-6

FI7081199710000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 24

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

 

 

FI02012566