Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Rakentamispalveluliikelaitos

 

 

Kaupunkitekniikan ylläpito

 

 

 

19.04.2018

 

 

 

 

Yksikönjohtaja

 

 

 

 

8 §

Rakenteellisen kunnossapidon olosuhde- ja tehtävälisät tuntipalkkaiselle henkilöstölle

HEL 2018-004417 T 01 02 00 00

Päätös

Kaupunkitekniikan ylläpito-osastolla sovelletaan Rakenteellisessa kunnossapidossa (KP1 ja KP2) 16.4.2018 alkaen seuraavia suoritettaviin työtehtäviin sidottuja olosuhdelisiä:

Artikkeli ja hinta €

Selite

Massalisä 1,25 € / h

Massalisä maksetaan suoritettaessa ajoratamerkintöjä käsin käyttäen valukattilalla valmistettavaa kuumamassaa.

Korkean paikan lisä 1,54 € / h

Korkean paikan lisä maksetaan suoritettaessa työskentelyä nostokoria käyttäen.

Siirronvalvontalisä 1,25 € / h

Siirronvalvontalisä maksetaan OTO-siirronvalvojalle varsinaisesta ajoneuvojen siirtotyöstä ja niihin liittyvistä oheistehtävistä kuten pystytyspöytäkirjan laatimisesta.Lisää ei makseta henkilölle, jonka päätehtävä on siirronvalvoja.

Sinkkilisä 2,74 € / h

Sinkkilisä maksetaan hitsaustöitä suorittavalle henkilölle, kun hitsataan sinkittyjä teräsrakenteita, esimerkiksi ajoestepuomeja tai -portteja. Tavanomaisen mustan raudan hitsauksesta lisää ei makseta.

Perehdyttämislisä 0,51 € / h

Perehdyttämislisä maksetaan työntekijälle, joka vastaa toisen työntekijän perehdyttämisestä työmaalle. Perehdytyslisä maksetaan enintään kahden (2) viikon ajalta.

Höyrylisä 1,54 € / h

Höyrylisä maksetaan erilaisten höyrynkehittimien käytöstä, tyypillisenä tehtävänä kaivojen ja rumpujen aukaisu höyryllä. Lisää ei makseta henkilölle, jonka päätehtävä on höyrynkehittimen käyttö.

Varastolisä 0,93 €

Varastolisä maksetaan henkilölle, joka hoitaa varastomiehen tehtävää oman varsinaisen toimen ohessa. Lisää ei makseta henkilölle, jonka päätehtävä on varaston hoito.

Kivityölisä 1,25 € / h

Kivityölisä maksetaan betoni- ja luonnonkivitöistä. Maksamisen edellytyksenä on, että tunti-/ työsuoriteilmoituksessa on ilmoitettu tehdyt juoksumetri (jm)- tai neliömäärät (m2) ja työ on kirjattu sähköiseen dokumentointijärjestelmään. Lisää ei
makseta kuitenkaan yksittäisten nupu-,
noppa tms. pienen ajorata-, erotusalueen (vast.) kiven kiinnityksestä. Reunatukien korjauksista lisä maksetaan aina.

Likaisen työn lisä 2,13€ / h

Likaisen työn lisä maksetaan suoritettaessa töitä poikkeuksellisen likaisissa olosuhteissa, kuten kaivossa työskenneltäessä, tai porattaessa vanhaan kaivoon reikiä tms.

Asfaltti- ja bitumityölisä 1,95 € / h

Asfaltti- ja bitumityölisä maksetaan töistä, joissa suoritetaan valuasfaltin tai kuuman bitumin levitystä, esimerkiksi kuoppapaikkaus valuasfaltilla, tai routahalkeamien paikkaus bitumiliuoksella.

 

Asfaltti- ja bitumitöissä erityisinä ympäristötekijöinä on huomattava työmateriaalin kuumuus (levityslämpö n. 200° C), tarvittava suojavaatetus, työn sotkevuus, sekä hajuhaitat varsinaisesta työmateriaalista ja valutöissä apuaineena käytettävästä dieselöljystä.

Päätöksen perustelut

Päätöksen tarkoituksena on yhtenäistää käytäntöjä rakenteellisen kunnossapidon yksiköissä, sekä tarkastaa maksukäytäntö vastaamaan suoritettavia töitä.

Lisäkäytännöstä Kunnossapidossa on tehty touko-kesäkuussa 2017 selvitys työnjohdon toimesta, johon päätös perustuu erityisesti kunnossapidon töiden osalta. Esityksessä on huomioitu työehtosopimusperustaiset lisät ja niitä on verrattu Staran muilla osastoilla sovellettaviin olosuhdelisiin.

Lisätiedot

Ville Alatyppö, yksikönjohtaja, puhelin: 310 39943

ville.alatyppo(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Asianosaiset

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1570

Talttakuja 1

+358 9 310 17000

0201256-6

FI7081199710000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 70

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

 

 

FI02012566