Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Pelastuslaitos

 

 

Pelastustoimen osasto

10.03.2021

 

 

 

 

Pelastusjohtaja

 

 

 

 

7 §

Palotarkastajan vuorotteluvapaan sijaisuuden täyttäminen, pelastuslaitos

HEL 2021-002988 T 01 01 01 01

Työavain PEL-02-1-21

Päätös

Haettavana oli palotarkastajan vuorotteluvapaan sijaisuus ajalle 6.4.2021 – 2.10.2021. Julkinen ilmoitus- ja hakuaika tehtäviin oli 21.1.2021– 12.2.2021 klo 16:00 (mol.fi, Helsinki rekry).

Hakemuksia saapui yhteensä 11 kappaletta. Haastatteluihin valittiin 5 hakijaa, jotka kaikki haastateltiin. Tehtävä on määräaikainen ja sijoittuu ajalle 6.4.2021 – 2.10.2021.

Kelpoiset hakijat:

**********

Ei kelpoiset hakijat:

**********

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan virkatehtävien kannalta relevanttia kokemusta esimerkiksi vapaaehtoistöistä tai yhteiskunnallisesta toiminnasta. Mikä tahansa kansalaistoiminta ei siis tule nimitysperusteita arvioitaessa huomioiduksi.

Nimitysperusteita sovelletaan hakijoiden keskinäisessä vertailussa siten, että niiden nojalla muodostetaan kokonaisarvio hakijoiden ansioista.

Hakuilmoituksessa on ilmoitettu kelpoisuusehtona, että sijaisuuden menestykselliseen hoitamiseen antaa hyvät edellytykset soveltuva AMK-tasoinen tutkinto.

Lisäksi hakuilmoituksessa on ilmoitettu, että edellytetään ajokorttiluokanolevan vähintään B sekä jommankumman kotimaisen kielen erin-omaista suullista ja kirjallista taitoa. Toisen kotimaisen (ruotsi/suomi) kielen suullinen ja kirjallinen taito tulee olla tyydyttävä. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Hakuilmoituksessa on ilmoitettu, että tehtävien hoito edellyttää monipuolisia tietoteknisiä perusvalmiuksia sekä hyviä esiintymis-, viestintä- ja yhteistyötaitoja.

Lisäksi on ilmoitettu, että eduksi katsotaan kokemus palotarkastajan tehtävistä.

Rekrytointiryhmä arvosti hakuprosessissa erityisesti ilmoituksessa mainittuja hyviä esiintymis-, viestintä- ja yhteistyötaitoja. Koska kyseessä on lyhyt sijaisuus ja valittava henkilö joudutaan perehdyttämään tehtävään, korostettiin rekrytoinnissa ilmoitettujen seikkojen lisäksi korkeaa motivaatiota sekä sopivia henkilökohtaisia ominaisuuksia.

Kokonaisarvion perusteella valittiin pätevimmäksi arvioitu hakija.

Valintapäätös

Pelastusjohtaja päätti valita vuorotteluvapaan sijaiseksi:

**********

Valinnan perusteet:

Kelpoisuusehtojen täyttyminen: Soveltuva alempi korkeakoulututkinto - turvallisuusalan tradenomi, Laurea-ammattikorkeakoulu. Vähintään B-luokan ajokortti. Erinomainen suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito, vähintään tyydyttävä ruotsin kielen kirjallinen ja suullinen taito.

Taito

Koulutus: Eduksi laskettava turvallisuusalan tradenomin tutkinto.

Työkokemus ja muu osaaminen: Palotarkastajan työssä sovellettavaa työkokemusta järjestyksenvalvojan tehtävistä. Hakija osoitti hakemuksessaan ja haastattelussaan keskimääräistä parempaa osaamista tehtävän kannalta olennaisilta osaamisalueilta sekä kykyä soveltaa ja yhdistellä osaamistaan.

Hakijan taito arvioitiin kokonaisuutena hyväksi.

Kyky

Henkilökohtaiset ominaisuudet: Tehtävän kannalta olennaiset esiintymis-, viestintä- ja yhteistyötaidot arvioitiin hakemuksen ja haastattelun perusteella huomattavasti keskimääräistä paremmiksi. Hakija osoitti sekä hakemuksessaan että haastattelussa huomattavan korkeaa motivaatiota tehtävää kohtaan.

Hakijan kyky arvioitiin kokonaisuutena erinomaiseksi.

Koeteltu kansalaiskunto

Hakijan koeteltu kansalaiskunto arvioitiin kokonaisuutena tyydyttäväksi (ei erityistä mainittavaa)

Päätöksen perustelut

Pelastuslaitoksen toimintasäännön 9 luvun mukaan osastopäällikkö valitsee muun alaisensa henkilökunnan sekä ottaa määräaikaiset sijaiset alaisilleen päälliköille ja muille alaisilleen.

Lisätiedot

Anssi Laaksonen, johtava palotarkastaja, puhelin: 310 31371

anssi.laaksonen(a)hel.fi

Liitteet

1

Valintapäätöksen liite, hakija-arviot

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, pelastuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteensaajat

Oikaisuvaatimusohje, pelastuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 112

Agricolankatu 15

 

0201256-6

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

helsinginpelastuslaitos@hel.fi

https://www.hel.fi/pela/fi