Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Pelastuslaitos

 

 

Pelastustoimen osasto

18.10.2018

 

 

 

 

Pelastusjohtaja

 

 

 

 

56 §

Poistumisturvallisuuden arviointi / Suomen Terveystalo Oy, Terveystalo Ruoholahti Porkkalankatu 22, 00180 Helsinki

HEL 2018-009807 T 09 00 00

Poistumisturvallisuusselvitys 19.09.2018

Päätös

Poistumisturvallisuusselvitys ja sen perusteella tehty poistumisturvallisuuden arviointi koskevat Suomen Terveystalo Oy:n kohdetta Terveystalo Ruoholahti osoitteessa Porkkalankatu 22, 00180 Helsinki.

Pelastusviranomaisen arvion mukaan poistumisturvallisuus täyttää pelastuslain 18 §:ssä säädetyt vaatimukset.

Ehdot:

Ehtoina riittävälle poistumisturvallisuudelle ja poistumisturvallisuuden ylläpitämiselle ovat päätöksen liitteenä olevat yleiset ehdot.

Poistumisturvallisuusselvityksen päivitys:

Poistumisturvallisuusselvitys on päivitettävä kolmen vuoden välein tai toiminnan muuttuessa olennaisesti.

Toiminnan muuttuessa olennaisesti, päivitetty selvitys on toimitettava pelastusviranomaiselle arvioitavaksi. Mikäli toiminnassa ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia, poistumisturvallisuusselvityksen päivitys käsitellään määräaikaisen palotarkastuksen yhteydessä.

Päätöksen perustelut

Arviointiperusteina on käytetty seuraavia asiakirjoja ja havaintoja:
- poistumisturvallisuusselvitys 19.09.2018
- kohdekäynti 10.9.2018
- palotekninen suunnitelma 12.4.2011.

Kohteessa toimii päiväkirurginen sairaala ja lääkärikeskus. Poistumisturvallisuuden arviointi koskee päiväkirurgista sairaalaa sekä lääkärikeskuksen osalta toimenpidetiloja (4 huonetta). Rakennus on vuonna 2008 rakennettu viisikerroksinen paloluokan P1 rakennus. Sairaalan tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa ja lääkärikeskuksen toimenpidetilat sijaitsevat toisessa kerroksessa. Toimenpidetilojen kanssa samassa kerroksessa on myös muuta lääkärikeskustoimintaa, kuten vastaanottohuoneita. Sairaala ja lääkärikeskuksen toimenpidetilat on suojattu automaattisella paloilmoittimella. Lisäksi tilat on suojattu automaattisella sammutuslaitteistolla pois lukien leikkausosasto ja lääkärikeskuksen toimenpidetilat. Sairaalan leikkaustilat ja heräämö ovat samassa palo-osastossa ja potilashuoneet ovat viereisessä palo-osastossa. Potilashuoneet on jaettu osiin EI15. Potilashuoneita on kolme, joista suurimmassa on potilaita enimmillään 4. Lääkärikeskuksen toimenpidetilat ovat omassa palo-osastossa EI60.

Sairaalan leikkaustiloista ja heräämöstä on kolme uloskäytävää, jotka johtavat viereiseen palo-osastoon samassa kerroksessa. Palo-osastosta, jossa potilashuoneet sijaitsevat, on yksi uloskäytävä viereiseen palo-osastoon ja yksi suoraan ulos. Toisen kerroksen toimenpidetiloista on kulku käytävälle, josta on kolme uloskäytävää joko viereiseen palo-osastoon tai porrashuoneen kautta alempaan kerrokseen.

Sairaalassa hoidettavien potilaiden toimintakyky on eriasteisesti alentunut. Päiväaikaan leikkausosastolla ja heräämössä on arviolta enimmillään yhtäaikaisesti noin 22 potilasta ja noin 28 henkilökunnan jäsentä. Ilta-aikaan tiloissa on arviolta enimmillään noin 10 potilasta ja noin 4 henkilökunnan jäsentä. Lisäksi kohteessa työskentelee päivä- ja ilta-aikaan muuta sairaalan ja lääkärikeskuksen henkilökuntaa. Öisin potilashuoneissa saattaa olla enimmillään 7 potilasta ja tiloissa on 2 henkilökunnan jäsentä.

Arvio perustuu:
- poistumisessa avustettavien asiakkaiden määrään ja paikalla olevaan henkilökunnan määrään
- automaattisen paloilmoittimen mahdollistamaan palon nopeaan havaitsemiseen sekä paikalla olevan henkilökunnan valmiuteen aloittaa alkusammutus- ja pelastustoimenpiteet
- tilojen palo-osastointiin sekä palo-osastojen osiin jakoon
- sairaala ja lääkärikeskuksen toimenpidetilat on suojattu automaattisella sammutuslaitteistolla (pois lukien leikkausosasto ja lääkärikeskuksen toimenpidetilat).

Päätöksen säädösperusteet:

Pelastuslaki 379/2011 18 §, 19 §, 20 §, 21 §, 81 §

Lisätiedot

Sami Mård, palotarkastaja, puhelin: 31030128

sami.mard(a)hel.fi

Liitteet

1

Liite 1. Yleiset ehdot

Muutoksenhaku

Hallintovalitus, tavallinen tiedoksianto

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Toiminnanharjoittaja

Hallintovalitus, tavallinen tiedoksianto
Liite 1

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

Agricolankatu 15

 

 

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro