Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Pelastuslaitos

 

 

 

07.05.2019

 

 

 

 

Pelastuskomentaja

 

 

 

 

16 §

Ennakkolausunto, ilmaputkien sijoittaminen, Neste Salmisaari

HEL 2019-004575 T 09 05 00

Lausunto

Pelastusviranomaiselta on pyydetty ennakkolausuntoa koskien ilmaputkien sijoittamista rakennettavalle Salmisaaren Nesteen jakeluasemalle. Ilmaputkia esitetetään sijoitettavaksi tontin rajalle rakennettavan tukimuurin yhteyteen. Tukimuuri sijaitsee Länsiväylän ajorampin puoleisella rajalla.

Pelastusviranomaisella ei ole suoranaista estettä sijoitukselle, mutta asiassa pelastusviranomainen ei ole päätösvaltainen.

Lausunnon perustelut

Jakeluaseman polttonestesäiliöiden ilmaputkien sijoituksesta säädetään sekä KTM päätöksessä 415/98 että standardissa SFS 3352. Molemmissa säädetään, että ilmaputket tulee sijoittaa vähintään 5 metrin etäisyydelle rakennuksesta sekä vähintään 2 metrin etäisyydelle tontin rajasta ja yleisestä tiestä.

Suojaetäisyyksillä varmistetaan, että mahdollisesti polttoainehöyryjen muodostumisalueella ei ole syttymislähteitä ja naapuritontin tulevat muutokset eivät vaikuta turvallisuusarviointiin. Esitetyssä sijoituspaikassa suojaetäisyys yleiseen tiehen ylittyy, joten siltä osin suojaetäisyystarkastelu on riittävä.

Pelastusviranomainen ei ole päätösvaltainen kysymyksessä, voidaanko ilmaputki sijoittaa naapurin rajalle. Mikäli naapurin kuulemisessa ei esitetä estettä ilmaputken sijoittamiselle naapurin rajalle ja kyseinen naapurialue on ajorampin piennarta ja suojaetäisyys yleiseen tiehen säilyy tulevaisuudessa, pelastusviranomainen ei esitä estettä sijoitukselle.  

Lisätiedot

Markus Latva-aho, johtava palotarkastaja, puhelin: 31030326

markus.latvaaho(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Hallintovalitus, tavallinen tiedoksianto

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Neste Salmisaari

Hallintovalitus, tavallinen tiedoksianto

Tiedoksi

Neste Salmisaari

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 112

Agricolankatu 15

 

0201256-6

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

helsinginpelastuslaitos@hel.fi

http://www.hel.fi/www/pela/fi