Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

 

25.05.2020

 

 

 

 

Elinkeinojohtaja

 

 

 

 

57 §

6Aika – Kasvun ekosysteemit -hankkeen palvelumuotoilupalvelujen hankinta

HEL 2020-006865 T 02 08 02 00

Päätös

 

Elinkeinojohtaja päätti hyväksyä LINK Desing and Development Oy:n tarjouksen 6Aika – Kasvun ekosysteemit -hankkeen palvelumuotoiluhankinnasta.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 15 660 euroa.  Hankintaan liittyvät kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 1 50 04 keskitetty hanketoiminta, kaupunginkanslian käytettäväksi, projektinumero 10980010041202 (6Aika – Kasvun ekosysteemit).

Elinkeinojohtaja päätti oikeuttaa elinkeino-osaston innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikön päällikön allekirjoittamaan hankintasopimuksen.

Päätöksen perustelut

6Aika – Kasvun ekosysteemit: Yritysten kasvun mahdollistaminen kuutoskaupunkien yhteistyössä -hanke tukee kasvuhakuisia yrityksiä kiinnittymään niille sopiviin palveluihin ja verkostoihin. Kuusi Suomen suurinta kaupunkia kehittävät innovaatioekosysteemejä panostamalla yritysten toimintaedellytyksiin, toimijoiden verkostoitumiseen valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä uusien aloitteiden käynnistämiseen. Hanke parantaa yritysten palvelupolkuja ja tietopalveluita sekä vahvistaa innovaatiokeskittymiä ja tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan verkostoja.   Helsingin kaupunki tukee hankkeen kautta merkittävien paikallisten innovaatioekosysteemien ja niiden kasvuyrityspalvelujen kehittymistä. Helsinki myös koordinoi hankekaupunkien yhteistyötä ja toimii hankkeen päätoteuttajana. Muut hankepartnerit ovat: Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Business Tampere, Turku Science Park, Business Oulu ja Pirkanmaan liitto. Hanke toteutetaan ajalla elokuu 2018 – maaliskuu 2021.

Hankittavat palvelumuotoilupalvelut auttavat mallintamaan innovatiivisen kasvuhakuisen yrityksen optimaalista ja tämänhetkistä polkua palveluiden käyttäjänä ja ekosysteemin verkostojen hyödyntäjänä. Palvelumuotoilupalveluiden avulla jatkojalostetaan ja kiteytetään hankkeessa luotuja konsepteja ja toimintamalleja. Työtä tehdään yhdessä hanketoimijoiden ja kasvuyritysten kanssa. Palvelumuotoilun näkökulmina ovat kasvuhakuisten yritysten palvelut, innovaatioekosysteemit ja kaupunkien yhteistyö.

Hankkeessa valittuja ja valmisteltuja teemoja tarkastellaan pääosin kasvuhakuisen yrityksen näkökulmasta kuten

- Kokeilualustat palveluna kasvuyrityksille

- Kasvupalvelutarjooma

- Kv-verkostojen hyödyntäminen kaupunkien yhteistyössä

- Innovaatiokeskittymät, –ekosysteemit ja osaamiskeskittymät

- Kaupunkikohtaiset parhaat palvelut / luodut työkalut tms.

Lisäksi työssä voidaan kehittää kaupunkien toimintamalleja ja roolia kasvun ekosysteemeissä. Hankkeen aikana kootaan luodut toimintamallit, tilannekuvat, kriittiset havainnot ja kehittämisen jatkosuositukset. Tässä työssä hyödynnetään muun muassa palvelumuotoilua hankkeen oman työn tukena.

Tästä hankinnasta käynnistettiin minikilpailutus 6.4.2020 lähetetyllä tarjouspyynnöllä.  Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostitse kaikille kaupungin palvelumuotoilun yhteishankintasopimuksen piiriin kuuluvalle tarjoajalle. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 20.4.2019 klo 16, johon mennessä saapui sähköpostitse viisi tarjousta:

- Ramboll Finland Oy

- Digitalist Group Oyj

- LINK Desing and Development Oy

- Pentagon Desing Oy

- Kuudes Kerros Helsinki Oy

Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka kaikki määräajassa saapuneet tarjoukset täyttivät. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. Tarjouksen valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

Arviointiperusteet ja niiden painotukset olivat:

Kaikki tarjoukset olivat kauttaaltaan laadukkaita referensseiltään, osaamisen tason ja kokemuksen laadun osalta sekä sisällöllisesti kiinnostavia tarjouspyynnön kohdetta ja hankkeen tavoittelemaan kohderyhmää ajatellen. Isoja eroja ei ollut, mutta Digitalist Group Oyj:n tarjous erottui edukseen hieman muista kattavan asiakontekstiin liittyvän referenssi ja asiakascase:n kautta. Tarjotun hinnan osalta tarjoukset erosivat enemmän ja siinä parhaan pistemäärän sai LINK Desing and Development Oy, joka myös sai kokonaisvertailussa suurimman pistemäärän ja oli näin ollen tarjouksista kokonaistaloudellisesti edullisin.  Tarjousvertailu löytyy liitteenä.

Elinkeinojohtajan oikeus toteuttaa hankintoja perustuu kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian hankintaoikeuksista 17.12.2019 § 260.

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella.

Lisätiedot

Ari Seppänen, projektipäällikkö, puhelin: 310 32618

ari.seppanen(a)hel.fi

Saana Rantsi, projektikoordinaattori, puhelin: 310 70841

saana.rantsi(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00170

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566