Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

 

06.04.2020

 

 

 

 

Elinkeinojohtaja

 

 

 

 

12 §

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen loppujulkaisun graafisen suunnittelun ja taiton hankinta

HEL 2020-004248 T 02 08 02 01

Päätös

Elinkeinojohtaja päätti hyväksyä Kubo Oy:n tarjouksen 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen loppujulkaisun graafisen suunnittelun ja taiton toteutuksesta kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 10840 euroa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alle jäävä pienhankinta, johon ei sovelleta hankintalakia. Hankintaan liittyvät kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 150 04 keskitetty hanketoiminta, kaupunginkanslian käytettäväksi, projektinumero 10980010040702. Hankinta toteutetaan hankekonsortion yhteishankintana, eli hankintahinta jaetaan tasasummiin osahankkeiden kesken yhdeksään osaan. Helsingin kaupungin arvonlisäveroton osuus hankinnasta on näin ollen 1204,45 euroa.

Elinkeinojohtaja päätti oikeuttaa elinkeino-osaston innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikön kaupunki-innovaatiot-tiimin johtavan asiantuntijan allekirjoittamaan hankintasopimuksen.

Päätöksen perustelut

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen tavoitteina on vahvistaa digitaalisia, virtuaalisia tai fyysisiä oppimisympäristöjä kehittävien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia yhteiskehittämisen menetelmin. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

Hankkeessa toteutettavan päätösjulkaisun tavoitteena on kertoa kiinnostavalla, tuoreella ja havainnollisella tavalla hankkeen kokeilu- ja yhteiskehittämistoiminnasta. Tavoitteena on esitellä selkeästi ja visuaalisesti kokemuksia, hyötyjä ja oppeja kokeilutoiminnasta eri osapuolten näkökulmista (yritykset, opettajat, TKI-ammattilaiset, kaupungin hallinto).

Julkaisun kautta jaetaan hyviä tapoja ja esimerkkejä tekijöille ja kaupunkikehittäjille. Lisäksi tarjotaan konkreettisia yhteiskehittämisen malleja ja käytäntöjä erityisesti kaupunkien johdolle sekä pyritään lisäämään tietoisuutta yhteiskehittämisen ja kokeilutoiminnan merkittävyydestä osana uusien oppimisympäristöjen kehittämistä ja käyttöönottoa.

Työ sisältää oppaan visuaalisen konseptoinnin, graafisen suunnittelun, taittotyön, kuvavalinnat, graafien tuotannon (4–7 kpl) ja aineiston painokuntoon laiton. Hankittavaan työhön sisältyy kaksi kommentointikierrosta suunnitteluvaiheessa ja kaksi taittovaiheessa sekä taittotiedostojen ja julkaisun sähköisen version (pdf-versio verkkosivuille) toimituksen hankekonsortiolle työn valmistuttua.

Hankintasumma jaetaan yhdeksään, yhtä suureen osaan ja tarjoaja laskuttaa kutakin organisaatiota tasasummalla. Hankintaan osallistuvat organisaatiot ovat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Turun kaupunki, Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Forum Virium Helsinki.

Tieto tarjouspyynnöstä (liite 1) lähetettiin sähköpostitse seitsemälle yritykselle 9.3.2020. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 18.3.2020 klo 16. Tarjoukset saatiin Kubo Oy:lta, Design Inspis Oy:lta, Aste Helsinki Oy:lta, Ananas, Bananas & Cucumuber Creative Oy:lta ja Kuudes Helsinki Oy:lta. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät. Hankintapäätös perustuu kokonaistaloudelliseen edullisuuteen ja tarjousten arviointiperusteina olivat:

• arvonlisäveroton kokonaishinta (30%)

• esitetty työsuunnitelma (30%)

• tarjoajan referenssit (kolme ensimmäiseksi mainittua) (40%).

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen ja parhaiten tarjouspyynnössä esitettyihin vaatimuksiin vastasi Kubo Oy:n tarjous. Tarjouksessa esitetty työsuunnitelma oli vakuuttava ja menetelmät osoittavat kokemusta vastaavista projekteista. Tarjoaja pystyi osoittamaan referenssiensä kautta kokemuksensa visuaalisesti raikkaiden ja innovatiivisten julkaisujen tuottamisesta. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (liite 2).

Elinkeinojohtajan oikeus toteuttaa hankintoja perustuu kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian hankintaoikeuksista 17.12.2019 § 260.

Sitova sopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.

Lisätiedot

Anna Rantapero-Laine, projektipäällikkö, puhelin: 310 36123

anna.rantapero-laine(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö

2

Vertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, minikilpailutus, kaupunginhallitus
Liite 1
Liite 2

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00170

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566