Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

 

04.03.2020

 

 

 

 

Elinkeinojohtaja

 

 

 

 

9 §

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen arvioinnin toteutuksen hankinta

HEL 2020-002725 T 02 08 02 00

Päätös

Vs. elinkeinojohtaja päätti hyväksyä 4Front Oy:n tarjouksen 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen arvioinnin toteutuksesta kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 21 770 euroa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alle jäävä pienhankinta, johon ei sovelleta hankintalakia. Hankintaan liittyvät kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 150 04 keskitetty hanketoiminta, kaupunginkanslian käytettäväksi, projektinumero 10980010040702.

Elinkeinojohtaja päätti oikeuttaa elinkeino-osaston innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikön päällikön allekirjoittamaan hankintasopimuksen.

Päätöksen perustelut

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen tavoitteina on vahvistaa digitaalisia, virtuaalisia tai fyysisiä oppimisympäristöjä kehittävien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia yhteiskehittämisen menetelmin. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

Hankkeen toimenpiteisiin sisältyy hankkeen arviointi sekä yhteisen viitekehyksen laatiminen siinä toteutettujen yhteiskehittämisen käytänteiden pohjalta, minkä laadintaan hyödynnetään ulkoisia asiantuntijapalveluita.  Arviointityön lopputuloksena syntyy kirjallinen raportti, joka koostuu kahdesta osasta. Arviointityön ensimmäisenä tavoitteena on koota yhdenmukaiset ja vertailtavissa olevat kuvaukset hankkeen eri osatoteutusten tekemästä työstä ja tuotoksista, joista keskeisimpiä ovat yhteiskehittämisen toimintamallit. Hankkeen toimintaa arvioidaan erityisesti sen mukaan, millä tavoin hankkeen kehitystyö jatkuu ja juurtuu hanketta toteuttaneissa organisaatioissa.

Toisessa kokonaisuudessa eri osatoteutusten kehittämien toimintamallien ja niistä saatujen kokemusten pohjalta arvioinnin toteuttaja laatii yhteisen viitekehyksen, joka auttaa vertailemaan hankkeessa kehitettyjä ratkaisuja ja viestimään niistä yhteiskehittämisestä kiinnostuneille organisaatioille.

Arviointityön päätavoitteena on koota eri osatoteutuksissa tehtyä monitahoista työtä yhdenmukaisemmaksi kokonaisuudeksi. Arviointiraportti jää Helsingin kaupungin omaisuudeksi ja julkaistaan avoimesti verkossa. Raporttia hyödynnetään hankkeessa toteutettavan yhteisjulkaisun laatimisessa sekä loppuraportoinnissa.

Tarjouspyyntö (liite 1) arvioinnin toteuttamisesta julkaistiin hankkeen verkkosivuilla (www.oppimisenuusiaika.fi) 3.2.2020. Tieto tarjouspyynnöstä lähetettiin viidelle yritykselle sähköpostitse ja sen lisäksi asiasta tiedotettiin sosiaalisessa mediassa.  Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 20.2.2020 klo 16, johon mennessä saatiin tarjoukset MDI Oy:lta, Kenno Consulting Oy:lta, 4Front Oy:lta, Aureolis Oy:ltä, Crazy Town Oy:lta, Great Minds Oy:lta ja Oy Meaning Processing Ltd:lta. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät. Hankintapäätös perustuu kokonaistaloudelliseen edullisuuteen ja tarjousten arviointiperusteina olivat:

• arvonlisäveroton kokonaishinta (40%)

• esitetty työsuunnitelma (40%)

• tarjoajan referenssit (kolme ensimmäiseksi mainittua) (20%)

Tarjousten jättäneiden välillä oli suurimmat erot työsuunnitelmien ja referenssien välillä.  Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen ja parhaiten tarjouspyynnössä esitettyihin vaatimuksiin vastasi 4Front Oy:n tarjous. 4Front Oy:n tarjous oli edullisin hinnaltaan. Lisäksi esitetty työsuunnitelma oli kattava ja laadukas sekä tarjoajan referensseistä käy ilmi, että yrityksellä on laajasti kokemusta vastaavanlaisista toimeksiannoista. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (liite 2).

Elinkeinojohtajan oikeus toteuttaa hankintoja perustuu kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian hankintaoikeuksista 17.12.2019 § 260.

Sitova sopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.

Lisätiedot

Anna Rantapero-Laine, projektipäällikkö, puhelin: 310 36123

anna.rantapero-laine(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö

2

Vertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus
Liite 1
Liite 2

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00170

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566