Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (5)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

Työvoima ja maahanmuutto

22.12.2020

 

 

 

 

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja

 

 

 

 

45 §

Määräaikaisen virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, palvelupäällikkö osaamisen ja uraohjauksen palveluihin, työavain KANSLIA-01-49-20

HEL 2020-013917 T 01 01 01 01

Päätös

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja päätti ottaa Annukka Sorjosen osaamisen ja uraohjauksen palveluiden palvelupäällikön määräaikaiseen virkaan ajalle 1.2.2021 - 30.6.2023. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5100 euroa kuukaudessa. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa, eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Uusi palvelupäällikön virka perustettiin kaupunginhallituksen päätöksellä Kh 2.11.2020, § 717. Virka on perustettu 1.1.2021-30.6.2023 kestäväksi määräajaksi. Virka on ollut julkisesti haettavana 9.- 23.12.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi 9.- 23.11.2020. Hakuilmoitus oli lisäksi esillä TE-palveluiden sivuilla sekä Oikotiellä, Monsterissa ja Duunitorilla. Lisäksi hakuilmoitus oli esillä Helsingin Sanomien mobiiliparaati-bannerissa ajalla 15.-21.11.2020.

Kansliapäällikön 12.12.2020, 290 §:n tekemän delegointipäätöksen mukaan määräaikaiseen virkaan ottaa ko. viralle määritelty lähin virassa oleva esihenkilö. Palvelupäällikön tehtävän osalta määräaikaiseen palvelupäällikön virkaan ottaa maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja.

Työvoima ja maahanmuutto -yksikön osaamisen ja uraohjauksen palveluiden palvelukokonaisuutta johtaa palvelupäällikkö. Palvelupäällikkö johtaa laajaa viranomaistoimintaa osaamisen ja uraohjauksen palveluiden palvelukokonaisuudessa ja vastaa kuntakokeilun strategisten tavoitteiden toteutumisesta sekä toiminnan innovatiivisesta kehittämisestä vastuualueellaan.

Virkaa täytettäessä on noudatettava perustuslain 125 §:n ja 2 momentissa säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Palvelupäällikön viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Eduksi luetaan hyvä englannin kielen taito.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että osaamisen ja uraohjauksen palveluiden palvelupäällikön virassa edellytetään laajaa näkemystä suomalaisesta koulutuskentästä ja työelämän tarpeista. Hakuilmoituksessa todettiin myös, että virassa onnistuminen edellyttää vankkaa aiempaa kokemusta johtamisesta ja esihenkilönä toimimisesta.

Hakuilmoituksessa kuvailtiin, että virkaan etsittävältä palvelupäälliköltä löytyy kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja johtaa ja kehittää palvelua strategisesti ja näkemyksellisesti. Hakuilmoituksessa todettiin niin ikään, että kuntakokeilulla on kunnianhimoiset tavoitteet, joissa onnistuminen haastaa sen johtoa sekä viranomaistoiminnassa onnistumiseen, että palvelun jatkuvaan kehittämiseen ja innovointiin. Virkaan valittavan päällikön tulee hallita työn molemmat puolet sekä onnistua erinomaisesti myös vuorovaikutuksessa ja sidosryhmätoiminnassa.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Virkaa haki hakuajan kuluessa 25 henkilöä. Hakijaluettelo on liitteenä1.

Haun ensimmäinen vaihe toteutettiin videohaastatteluna. Videohaastatteluun kutsuttiin 11 hakijaa, joilla arvioitiin olevan täytettävänä olevan viran kannalta riittävän laaja kokemus sekä riittävää kykyä ja osaamista esihenkilötehtäviin sekä näkemystä suomalaisesta koulutuskentästä ja työelämän tarpeista.

Hakijat haastateltiin Helbitin videohaastattelutyökalulla 25.- 29.11.2020. Ensimmäisessä vaiheessa hakijoiden haastatteluita arvioivat maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Ilkka Haahtela, johtava HR-asiantuntija Karoliina Ruuskanen ja rekrytointikonsultti Minna Kemppainen kaupunginkansliasta.

Videohaastattelujen pohjalta toiseen haastatteluun kutsuttiin 7 hakijaa. ********** Hakijoita haastattelivat 3.12.2020 maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Ilkka Haahtela, rekrytointikonsultti Minna Kemppainen ja johtava HR-asiantuntija Karoliina Ruuskanen.

Hakijoiden vertailu ja arviointi

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa vuonna 1987, ammatillisen opettajan tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuonna 1995, rehtorin pätevyyden Helsingin yliopisto/Palmeniassa vuonna 2004 sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon Hämeen ammattikorkeakoulussa vuonna 2010.  Vuodesta 2017 alkaen toiminut Keski-Uudenmaan yhtymässä Keudassa toimialapäällikkönä. Tätä ennen hän on toiminut Keudassa apulaisrehtorina, koulutuspäällikkönä ja opettajana sekä projektikoordinaattorina Opetushallituksessa. Näiden lisäksi hän on toiminut Kasvattajaopistossa opettajana sekä Helsingin kaupungin sosiaalivirastossa sosiaalityöntekijänä. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vankkaa kokemusta esihenkilötyöstä ja toimintojen johtamisesta. Lisäksi hänellä on hyvä suomalaisen koulutusjärjestelmän tuntemus sekä kokemusta oppilaitosten ja työelämän tarpeiden yhteensovittamisesta.

********** on suorittanut Helsingin yliopistossa kasvatustieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1990, Valtiotieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1999, Valtiotieteiden tohtorin tutkinnon vuonna 2004. Vuodesta 2018 alkaen ********** on toiminut Stadin ammatti- ja aikuisoppilaitoksessa koulutuspäällikkönä. Tätä ennen hän on toiminut yksikön päällikkönä/henkilöstöpäällikkönä Helsingin Energialla sekä Helsingin Vedellä henkilöstöpäällikkönä. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vahvaa kokemusta muutos- ja projektijohtamisesta sekä esihenkilötyöstä. Monipuolinen kokemus koulutuskentästä ja työelämän tarpeista.

********** on suorittanut valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1993. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon Jyväskylän aikuisopistossa vuonna 2006. Vuodesta 2013 alkaen Hassinen on työskennellyt Uudenmaan TE-toimistossa palvelupäällikkönä, jossa 2016 alkaen hän on vastannut Helsingin osaamisen kehittämisen palvelulinjan johtamisesta. Tätä ennen hän on toiminut paikallisjohtajana Helsingin työ- ja elinkeinotoimistossa, sekä työvoimaohjaajana/tiiminvetäjänä Helsingin työvoimatoimistossa. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vahvaa kokemusta palvelukokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta, vaativien työllisyysasioiden hoitamiseen liittyvistä tehtävistä sekä näkemystä työllisyyspalveluiden tulevaisuudesta. Lisäksi hänellä on vahva tuntemus tärkeimmistä sidosryhmistä ja kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia.

********** on suorittanut kasvatustieteen maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa 2006.  Vuodesta 2020 alkaen hän on toiminut Seure henkilöstöpalveluiden strategisen resursoinnin johtajana. Sitä ennen hän on toiminut ko. henkilöstöpalveluissa johtajana, tiimiesimiehenä ja henkilöstökonsulttina. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vahvaa esihenkilö- ja johtamiskokemusta. ********** on jonkin verran kokemusta tehtävässä tarvittavien sidosryhmien kanssa työskentelystä.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2019 sekä hallintotieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa vuonna 2001. Vuodesta 2019 hän on työskennellyt projektipäällikkönä Vantaa-Kerava työllisyyden kuntakokeilussa. Tätä ennen hän on toiminut Hämeenlinnan kaupungilla ESR-hankkeessa projektipäällikkönä, Shanghain Suomi-koulussa henkilöstöpäällikkönä ja Hongkongin Suomiyhdistyksessä Suomi-koulun johtajana. ********** on myös toiminut Pirkanmaan oppisopimuskeskuksessa koulutustarkastajana, Hämeen liitossa erikoissuunnittelijana ja Hämeen ammattikorkeakoulussa koulutussuunnittelijana.  Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on kokemusta sekä esihenkilö- että johtamistehtävistä. Lisäksi hän on vastannut projekteista. Hänellä on myös kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä sekä hyvää tuntemusta suomalaisesta koulutuskentästä.

********** on suorittanut kasvatustieteen maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa vuonna 2006. ********** on suorittanut vuonna 2020 sekä Analytiikka- ja datastrategiat ohjelman Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa että Python ja tekoälykoodauksen perusteet-ohjelman Aalto yliopistossa. ********** on suorittanut osaamisperusteisen ammatillisen koulutuksen johtamisen opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa 2017, Opetushallinnon tutkinnon Opetushallituksessa vuonna 2013. Lisäksi hän on suorittanut ratkaisukeskeisen työnohjaajan tutkinnon koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa 2011 sekä esimiehenä Helsingin diakonissalaitoksella-valmennuksen Helsingin diakonissalaitoksen säätiössä 2009. ********** on työskennellyt Helsingin kaupungin Stadin ammatti- ja aikuisopiston apulaisrehtorina vuodesta 2015 alkaen. Tätä ennen ********** on työskennellyt yksikön johtajana Hengitysliitto ry/Ammattiopisto Luovissa. Lisäksi hän on työskennellyt Helsingin Diakonissalaitoksen säätiöllä opiskelijapalvelupäällikkönä sekä opinto-ohjaajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla opinto-ohjauksen lehtorina. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vahvaa ja monipuolista kokemusta johtamisesta ja esihenkilötyöstä. ********** on laajaa näkemystä suomalaisesta koulutuskentästä sekä kattavat verkostot oppilaitoksiin. Hänellä on kokemusta tuloksellisesta palveluinnovaatioiden toteuttamisesta.

********** on suorittanut terveydenhoitajan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2012 Metropolia ammattikorkeakoulussa. Tuomainen on suorittanut Opetushallituksessa vuonna 2019 sekä Opetushallinnon tutkinnon että Opetushallinnon perustutkinnon. Lisäksi hän on suorittanut Helsingin ammattikorkeakoulussa vuonna 2001 sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinnon ja vuonna 2000 terveydenhoitajan tutkinnon. Lisäksi hän on suorittanut lähihoitajan tutkinnon Hyvinkään terveydenhuolto-oppilaitoksessa vuonna 1995. ********** on työskennellyt vuodesta 2018 alkaen Helsingin kaupungin Stadin ammattiopistossa koulutuspäällikkönä. Tätä ennen hän on työskennellyt Vantaan kaupungilla Variassa ammatillisena opettajana sekä Mehiläisessä palvelupäällikkönä. ********** on myös työskennellyt Helsingin kaupungilla A-klinikassa vastaavana sairaanhoitajana sekä Schering Ploughissa lääke-esittelijänä. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on jonkin verran johtamis- ja esihenkilökokemusta. Lisäksi hänellä on kokemusta muutosten johtamisesta, projektien läpiviennistä ja laatutyöstä. Hänellä on koulutuskentän hyvää tuntemusta.

Toisen haastattelun perusteella henkilöarviointiin valittiin kaksi hakijaa, ********** Henkilöarvion toteutti Psycon Oy.

Arviointi

Palvelupäällikkö johtaa laajaa viranomaistoimintaa osaamisen ja uraohjauksen palveluiden palvelukokonaisuudessa ja vastaa kuntakokeilun strategisten tavoitteiden toteutumisesta sekä toiminnan innovatiivisesta kehittämisestä vastuualueellaan.

Kaikki haastattelussa olleet täyttivät viran kelpoisuusehdot.

Koulutuksen, työ- ja johtamiskokemuksen, hakuasiakirjojen, henkilöarvioinnin ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden sekä kokonaisarvion perusteella ********** on parhaat edellytykset palvelupäällikön viran tehtävien hoitamiseen. Hänellä on vahvaa ja monipuolista kokemusta johtamisesta ja esihenkilötyöstä sekä kykyä johtaa ja kehittää palvelua strategisesti ja näkemyksellisesti. Hänellä on laajaa näkemystä suomalaisesta koulutuskentästä ja työelämän tarpeista sekä laajat verkostot suomalaiseen koulutuskenttään. Hänen valintaansa puoltaa myös kokemus tuloksellisesta palveluinnovaatioiden toteuttamisesta.

Lisätiedot

Ilkka Haahtela, maahanmuutto- ja työllisyysjohtaja, puhelin: 310 25565

ilkka.haahtela(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566