Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (5)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

Työvoima ja maahanmuutto

22.12.2020

 

 

 

 

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja

 

 

 

 

44 §

Määräaikaisen virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, Palvelupäällikkö työhön kuntouttaviin palveluihin, työavain KANSLIA-01-52-20

HEL 2020-013918 T 01 01 01 01

Päätös

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja päätti ottaa psykologian maisteri Marianne Selinin työhön kuntouttavien palveluiden palvelupäällikön määräaikaiseen virkaan ajalle 1.1.2021 - 30.6.2023. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5100 euroa kuukaudessa. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa, eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Uusi palvelupäällikön virka perustettiin kaupunginhallituksen päätöksellä Kh 2.11.2020, § 717. Virka on perustettu 1.1.2021-30.6.2023 kestäväksi määräajaksi. Virka on ollut julkisesti haettavana 9.- 23.12.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi 9.- 23.11.2020. Hakuilmoitus oli lisäksi esillä TE-palveluiden sivuilla sekä Oikotiellä, Monsterissa ja Duunitorilla. Lisäksi hakuilmoitus oli esillä Helsingin Sanomien mobiiliparaati-bannerissa ajalla 15.-21.11.2020.

Kansliapäällikön 12.12.2020, 290 §:n tekemän delegointipäätöksen mukaan määräaikaiseen virkaan ottaa ko. viralle määritelty lähin virassa oleva esihenkilö. Palvelupäällikön tehtävän osalta määräaikaiseen palvelupäällikön virkaan ottaa maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja.

Työvoima ja maahanmuutto -yksikön työhön kuntouttavien palveluiden palvelukokonaisuutta johtaa palvelupäällikkö. Palvelupäällikkö johtaa laajaa viranomaistoimintaa työhön kuntouttavien palveluiden palvelukokonaisuudessa ja vastaa kuntakokeilun strategisten tavoitteiden toteutumisesta sekä toiminnan innovatiivisesta kehittämisestä vastuualueellaan.

Virkaa täytettäessä on noudatettava perustuslain 125 §:n 2 momentissa säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Palvelupäällikön viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Eduksi luetaan hyvä englannin kielen taito.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että työhön kuntouttavien palveluiden palvelupäällikön virassa edellytetään laajaa näkemystä työkyvyn edistämisestä ja sosiaalisesta kuntoutuksesta työmarkkinoiden tarpeisiin. Hakuilmoituksessa todettiin myös, että virassa onnistuminen edellyttää vankkaa aiempaa kokemusta johtamisesta ja esihenkilönä toimimisesta.

Hakuilmoituksessa kuvailtiin, että virkaan etsittävältä palvelupäälliköltä löytyy kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja johtaa ja kehittää palvelua strategisesti ja näkemyksellisesti. Hakuilmoituksessa todettiin niin ikään, että kuntakokeilulla on kunnianhimoiset tavoitteet, joissa onnistuminen haastaa sen johtoa sekä viranomaistoiminnassa onnistumiseen että palvelun jatkuvaan kehittämiseen ja innovointiin. Virkaan valittavan päällikön tulee hallita työn molemmat puolet sekä onnistua erinomaisesti myös vuorovaikutuksessa ja sidosryhmätoiminnassa.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Virkaa haki hakuajan kuluessa 13 henkilöä. Yksi hakija sittemmin perui hakemuksensa. Hakijaluettelo on tämän asian liitteenä 1.

Haun ensimmäinen vaihe toteutettiin videohaastatteluna. Videohaastatteluun kutsuttiin 7 hakijaa, joilla arvioitiin olevan täytettävänä olevan viran kannalta riittävän laaja kokemus sekä riittävää kykyä ja osaamista esihenkilötehtäviin sekä näkemystä työkyvyn edistämisestä ja sosiaalisesta kuntoutuksesta työmarkkinoiden tarpeisiin. Hakijat haastateltiin Helbitin videohaastattelutyökalulla 25.- 29.11.2020. Ensimmäisessä vaiheessa hakijoiden haastatteluita arvioivat maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Ilkka Haahtela, rekrytointikonsultti Minna Kemppainen kaupunginkansliasta ja johtava HR-asiantuntija Karoliina Ruuskanen.

Videohaastattelujen pohjalta toiseen haastatteluun kutsuttiin ********** Hakijoita haastattelivat 3.12.2020 maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Ilkka Haahtela, rekrytointikonsultti Minna Kemppainen ja johtava HR-asiantuntija Karoliina Ruuskanen.

Hakijoiden vertailu ja arviointi

********** on suorittanut tradenomin tutkinnon Helian ammattikorkeakoulussa vuonna 1998 ja valtiotieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2009. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon Omnian aikuisopistossa vuonna 2015 sekä sosiaalivakuutuksen huippuasiantuntijan erikoisammattitutkinnon vuonna 2020.  Vuodesta 2017 alkaen ********** on työskennellyt projektipäällikkönä Kelan kuntoutuksen kehittämisen projekteissa. Tätä ennen hän on toiminut Vantaan kaupungilla suunnittelijana, Valtakunnallisessa työpajayhdistyksessä koulutus- ja kehittämispäällikön sijaisena sekä Työttömien Keskusjärjestö ry:ssä hankepäällikkönä. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on hyvää asiantuntijuutta työllisyyden hoitoon, kuntoutukseen ja sosiaalityöhön liittyen sekä käytännön kokemusta asiantuntijoiden esihenkilönä toimimisesta sekä palveluiden kehittämisestä. Hän on toiminut 2-15 asiantuntijan esihenkilönä ja hänellä on kokemusta projektien ja verkostojen johtamisesta. ********** tuntee työnsä kautta palvelupäällikön tehtävässä tarvittavat sidosryhmät.

********** on suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon Helsingin kaupungin sairaanhoito-oppilaitoksessa vuonna 1985 ja erikoissairaanhoitajan tutkinnon Espoon terveydenhuolto-oppilaitoksessa vuonna 1994. Terveystieteiden maisterin tutkinnon hän on suorittanut hallinnon alalta vuonna 2000 ja opetuksen ja pedagogiikan alalta vuonna 2020. Lisäksi hän on suorittanut diakonissan tutkinnon Diakonia ammattikorkeakoulussa vuonna 2006 sekä filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2008 Helsingin yliopistossa. Edellä mainittujen lisäksi hänellä Opetushallituksen myöntämä rehtorin pätevyys vuodelta 2015. Vuosina 2018-2020 hän on työskennellyt Metropolia ammattikorkeakoulun palvelujohtajana ja asiantuntijana. Tätä ennen hän on toiminut ko. ammattikorkeakoulussa osaamisaluepäällikkönä ja lehtorina sekä Diakonia ammattikorkeakoulussa lehtorina. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on kokemusta johtamisesta sekä strategisesta työskentelystä. Lisäksi hänellä on hyvä suomalaisen koulutusjärjestelmän tuntemus sekä laajaa teoreettista osaamista kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä. Hakijalla on kokemusta yhteistyöstä työelämän, oppilaitosten sekä peruspalvelujen kanssa.

********** on suorittanut Humanistisessa ammattikorkeakoulussa nuorisotoiminnan ohjaajan tutkinnon vuonna 1995 ja yhteisöpedagogin alemman korkeakoulututkinnon vuonna 2002 sekä ylemmän korkeakoulututkinnon vuonna 2009. Helmikuusta 2020 hän on työskennellyt Helsingin kaupungin työvoima ja maahanmuutto –yksikössä palvelupäällikkönä sekä nuorten että aikuisten palveluissa. Tätä ennen hän on toiminut palvelupäällikkönä nuorten palveluissa ko. yksikössä sekä toiminnanjohtajana Helsingin kaupungin Malmin nuorisotyöyksikössä sekä Helsingin nuorisoasiainkeskuksessa. Lisäksi hän on toiminut toimistopäällikkönä ko. nuorisoasiainkeskuksessa. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on pitkä kokemus työllisyysasioiden parissa työskentelystä erityisesti nuorten palveluista sekä hyvä Helsingin palvelujärjestelmän tuntemus. Lisäksi hänellä on vahva kokemus esihenkilönä toimimisesta, sekä työllisyyden hoitoon liittyvästä viranomaistoiminnasta. ********** on johtamiskokemusta työllisyyden hoidon kentältä ja hän tuntee työnsä kautta palvelupäällikön tehtävässä tarvittavat sidosryhmät.

********** on suorittanut psykologian maisterin tutkinnon Turun yliopistossa vuonna 1995. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon Jyväskylän aikuisopistossa vuonna 2009. Vuoden 2020 elokuusta alkaen ********** on työskennellyt Helsingin kaupungin työllisyyden kuntakokeilun valmistelutehtävissä. Tätä ennen hän on toiminut palvelupäällikkönä Uudenmaan TE-toimistossa sekä tiiminvetäjänä, johtavana psykologina ja toimialajohtajana Espoon TE-toimistossa. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on vahvaa kokemusta palvelukokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta. Hän on toiminut esihenkilötehtävissä yli 20 vuotta sekä johtanut yli 100 työntekijän monialaista asiantuntijayksikköä usean vuoden ajan. Hänellä on kokemusta vaativien työllisyysasioiden hoitamiseen liittyvistä johtotehtävistä sekä palveluiden kehittämisestä. ********** tuntee hyvin tärkeimmät sidosryhmät ja on ollut rakentamassa yhteistyötä Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden, työeläkeyhtiöiden, Kelan, eri kuntoutustahojen sekä oppilaitosten kanssa.

********** on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1997. Vuodesta 2013 ********** on toiminut palvelupäällikkönä ja palveluesimiehenä Uudenmaan TE-toimistossa. Tätä ennen hän on työskennellyt työvoimaneuvojana ja työvoimaohjaajana Helsingin työvoimatoimistossa ja Vantaan TE-toimistossa. Hakemuksen ja haastattelun perusteella on katsottava, että hänellä on pitkä kokemus työllisyyden hoidon tehtävistä sekä usean vuoden kokemus esihenkilönä toimimisesta ja palvelun johtamisesta. ********** tuntee työnsä kautta palvelupäällikön tehtävässä tarvittavat sidosryhmät.

Arviointi

Palvelupäällikkö johtaa laajaa viranomaistoimintaa työhön kuntouttavien palveluiden palvelukokonaisuudessa ja vastaa kuntakokeilun strategisten tavoitteiden toteutumisesta sekä toiminnan innovatiivisesta kehittämisestä vastuualueellaan.

Kaikki haastattelussa olleet täyttivät viran kelpoisuusehdot.

Koulutuksen, työ- ja johtamiskokemuksen, hakuasiakirjojen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden sekä kokonaisarvion perusteella ********** on parhaat edellytykset palvelupäällikön viran tehtävien hoitamiseen. Hänellä on vahvaa kokemusta palvelukokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta sekä kyky johtaa ja kehittää palvelua strategisesti ja näkemyksellisesti. Lisäksi hänellä on laajaa näkemystä työkyvyn edistämisestä ja sosiaalisesta kuntoutuksesta työmarkkinoiden tarpeisiin.

Lisätiedot

Ilkka Haahtela, maahanmuutto- ja työllisyysjohtaja, puhelin: 310 25565

ilkka.haahtela(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalistaus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566