Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

Työvoima ja maahanmuutto

10.06.2020

 

 

 

 

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö

 

 

 

 

22 §

International House Helsingin markkinointivideoiden hankinta

HEL 2020-006030 T 02 08 02 00

Päätös

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö päätti hyväksyä Oy Kultainen Sherpa Ab:n tarjouksen International House Helsingin (IHH) markkinointivideoiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 19 240 euroa. Hankinta sisältää option brändimainoksen suunnittelusta ja tuottamisesta, jonka arvonlisäveroton kokonaisarvo on 3 615 euroa. Mahdollisen option kanssa hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on 22 855 euroa. Kyseessä on Helsingin kaupungin markkinointiviestintäpalveluja koskevan puitejärjestelyn (H012-18-1) mukainen minikilpailutus.

Työn kustannukset veloitetaan Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hankkeelle vuodelle 2020 myönnetystä keskitetyn hanketoiminnan määrärahasta talousarviokohdasta 1 50 04, projektinumero 1095116002. Tarjouspyyntöön liittyvän option käyttämisestä päätetään erikseen.

Päätöksen perustelut

Hankinnalla tuotetaan englanninkielinen palveluanimaatio, joka esittelee International House Helsingin palvelutarjontaa ja ohjeistaa IHH:n asiakaskuntaa palveluiden käyttöön. Tavoitteena on, että animaation avulla asiakkaat ymmärtävät IHH:n optimaalisen palvelupolun. Mahdollisella lisähankinnalla tuotetaan brändimainos, joka markkinoi IHH:n palvelua ja lisää palvelun tunnettuutta. Mainoksella edistetään IHH:n palvelubrändiä sekä vahvistetaan mielikuvaa Helsingistä osaajaystävällisenä kaupunkina, joka tukee aktiivisesti kansainvälisten osaajien alueelle asettautumista ja viihtymistä.

Hankinta liittyy International House Helsinki -palvelun jatkokehittämiseen ja tehdään osana Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hanketta. Hankkeessa Helsingin kaupungin tehtävänä on kehittää IHH:n englanninkielistä markkinointiviestintää muun muassa tuottamalla IHH:n asiakkaille suunnattuja viestintä- ja markkinointimateriaaleja, kuten digitaalisia mainoksia, verkkosisältöjä ja ohjeistuksia.

IHH:n markkinointivideoiden hankinnassa suoritettiin puitesopimuksen mukainen minikilpailutus markkinointiviestintäpalveluiden puitesopimuksen palveluntuottajien kesken. Hankittava palvelu on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) mukaista palvelua.

Tarjouspyyntö toimitettiin 28.4.2020 kaikille kolmelle yllämainitun puitesopimuksen Kohderyhmä 1:n (markkinointiviestinnän suunnittelu, kehittäminen ja toteutus) piirissä olevalle toimittajalle (Miltton Oy, N2 Albiino Oy, Oy Kultainen Sherpa Ab). Määräaikaan 13.5.2020 klo 16:00 mennessä saapui sähköpostitse kolme tarjousta: Miltton Oy, N2 Albiino Oy ja Oy Kultainen Sherpa Ab. Tarjoukset käsiteltiin tarjouspyynnössä kuvatun menettelyn mukaisesti.

Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka määräajassa saapuneet tarjoukset täyttivät. Oy Kultainen Sherpa Ab:tä pyydettiin täsmentämään tarjouksen maksuehtoa ja hintatietoa. Tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus tarjouspyynnön mukaisesti. Päätös perustuu vertailuun, jossa on huomioitu laadulliset tekijät liittyen työsuunnitelmaan (prosessikokonaisuus, työskentelytavat ja projektihenkilöstö), työnäytteisiin sekä tarjottuun hintaan. (Arvioinnissa sovelletut kriteerit ja painoarvot on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä liitteessä 1.)

Laadukkaimmiksi työsuunnitelmiksi arvioitiin N2 Albiino Oy:n ja Oy Kultainen Sherpa Ab:n tarjoukset. Työsuunnitelman painotus kokonaisarvioinnissa oli 50 prosenttia.

Työnäytteistä parhaimmiksi arvioitiin toimeksiannon kannalta Oy Kultainen Sherpa Ab:n tarjous. Työnäytteiden painotus kokonaisarvioinnissa oli 20 prosenttia.

Hinnaltaan edullisin tarjous oli Miltton Oy:n tarjous. Arvonlisäverottoman hinnan painotus kokonaisarvioinnissa oli 30 prosenttia.

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen esitti Oy Kultainen Sherpa Ab. Työsuunnitelma oli erityisesti prosessikuvauksen ja työskentelymenetelmien osalta vahva ja vastasi hyvin toimeksiannolle asetettuihin tavoitteisiin. Tarjouksessa esitetty projektihenkilöstö oli riittävä ja työnäytteet olivat tarkoituksenmukaiset. Oy Kultainen Sherpa Ab:n tarjoama hinta oli kallein. (Tarjousten vertailu on kuvattu tarkemmin liitteessä 2.)

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön oikeus toteuttaa hankintoja perustuu elinkeinojohtajan päätökseen kaupunginkanslian elinkeino-osaston hankintaoikeuksista 2.6.2019 § 45.

Sitova sopimus sopijapuolten välille syntyy vasta erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.

Lisätiedot

Tanja Malo, projektipäällikkö, puhelin: 310 26507

tanja.malo(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö

2

Hankintapisteytys

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Liite 1
Liite 2
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566