Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunginkanslia

 

 

Elinkeino-osasto

 

 

Yrityspalvelut

22.11.2022

 

 

 

 

Yksikön päällikkö

 

 

 

 

3 §

Hankinta, arkiliikkumisen ja arjen hyvinvoinnin nopeiden kokeilujen yhteiskehittämishanke

HEL 2022-013809 T 02 08 02 01

Päätös

Yrityspalvelut -yksikön päällikkö päätti hankkia arkiliikkumisen ja arjen hyvinvoinnin edistämisen nopeiden kokeilujen toteutuksen Fibion Oy:lta ja 3DBear Oy:lta kokonaistaloudellisesti edullisimpina.

Suunniteltu sopimuskausi on 1.12.2022-1.6.2023. Sitova sopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 29 300 euroa (alv 0). Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alle jäävä pienhankinta, joihin ei sovelleta hankintalakia.

Hankintaan liittyvät kustannukset maksetaan Helsinki yritysten kehitys- ja kokeilualustana -hankkeen budjetista, innovaatiorahaston projektinumero 3599771.

Yrityspalvelut-yksikön päällikkö päätti oikeuttaa yrityspalvelut -yksikön innovaatiopalvelut -tiimipäällikön allekirjoittamaan hankintasopimukset.

Päätöksen perustelut

Helsinki kehitys- ja kokeilualustana -hankkeen tavoitteena on luoda toimintamallia, jonka avulla yrityksille tarjotaan selkeä kanava kaupungin alustoille, joissa yritykset pääsevät kehittämään ja kokeilemaan tuotteitaan ja palveluitaan yhdessä asiantuntijoiden ja kohderyhmien kanssa esimerkiksi nopeiden kokeiluiden avulla. Helsingin kehitys- ja kokeilualustakokonaisuuteen kuuluu viisi sisällöllistä alustakokonaisuutta: terveys ja hyvinvointi, oppimisympäristöt, puhtaat ja kestävät kaupunkiratkaisut, liikkuminen sekä digitaalisuus ja datan hyödyntäminen.

Hankinnan kohteena oleva kokeilu toteutetaan Helsingissä osana Helsinki yritysten kehitys- ja kokeilualustana -hanketta ja sen työsuunnitelman mukaisina terveyden ja hyvinvoinnin innovaatioiden kehittämistä tukevina toimenpiteinä. Palvelun käyttäjiä ja sen tulosten hyödyntäjiä ovat kaupunkilaiset. Kokeilujaksoon valitut yritykset hyödyntävät kokeilujen tuloksia omassa tuotekehityksessään ja liiketoimintansa edistämisessä.

Hankinnan kohteena olevien tuotteiden kokeilujaksojen tavoitteena on kehittää ratkaisuja, joilla voidaan edistää arkiliikkumista ja arjen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tarjouspyyntö (liite 1) julkaistiin testbed.hel.fi ja helsinkiliikkuu.fi -sivustoilla 26.9.2022. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 12.10.2022 klo 12. Määräaikaan mennessä saatiin seitsemän (7) tarjousta. Tarjouksensa jättivät 52Helsinki Oy, 3DBear Oy, FeelHobby Oy, Fibion Oy, Starttaamo Oy, Tapahtumatuotanto Voltti Oy ja Twogether Training Oy.

Kaikki saapuneet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouksen valintakriteereinä oli kokonaistaloudellinen edullisuus, joka koostui

1) ratkaisun laadusta (painoarvo on 50 %, neljä alakohtaa, joista kustakin 1–5 pistettä)

2) liiketoimintapotentiaalista (painoarvo 50 %, kolme alakohtaa, joista kustakin 1–5 pistettä).

Fibion Oy ja 3DBear Oy tarjosivat soveltuvimmat ja parhaat ratkaisut haasteeseen laadun ja liiketoimintapotentiaalin osalta.

Sekä Fibion Oy:n, että 3DBear Oy:n ratkaisut vastasivat parhaiten haasteen tavoitteisiin, olivat sopivimpia haasteen kontekstiin, sekä tarjosivat parhaimman käyttäjälähtöisen kokemuksen. Tarjotut tuotteet sisälsivät uusia teknologioita ja lähestyivät arkiliikkumisen haastetta innovatiivisesti ja kekseliäästi. Kummankin yrityksen tarjoamilla ratkaisuilla on liiketoiminnallista potentiaalia ja skaalautumismahdollisuutta suuremmalle kuluttajaryhmälle. Tämän lisäksi sekä Fibion Oy:llä, että 3DBear Oy:llä oli aito kehittämistarve ratkaisuillensa. Molemmat yritykset omasivat vahvat referenssit ja aiempaa kokemusta yhteiskehittämisestä kaupungin kanssa. Kummatkin tiimit olivat erittäin sitoutuneita ja motivoituneita ja omasivat parhaimmat valmiudet kaupungin kanssa toimimiseen.

Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (liite 2).

Yrityspalvelut -yksikön päällikön oikeus toteuttaa hankintoja perustuu vs. kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian hankintaoikeuksista 2.8.2022 § 151.

Lisätiedot

Roope Töllikkö, erityissuunnittelija, puhelin: 310 22722

roope.tollikko(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö

2

Arviointitaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kaupunginhallitus
Liite 1
Liite 2

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566